ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

12 • 11 • 2015

Latvijas komandas pārstāvju komentāri par Baltijas kausa pirmo posmu (1.daļa)

Jau rakstījām, ka pagājušajā nedēļas nogalē Druskininkos “Snow arena” notikušajā Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā kopumā ļoti veiksmīgi nostartējuši Latvijas kalnu slēpotāji, FIS Entry league slalomā izcīnot visas četras uzvaras, kā arī vēl trīs otās vietas, vienu trešo un pāris vietas labāko desmitniekā no 30 dāmu un 39 vīru konkurencē startējušajiem kalnu slēpotājiem no 12 valstīm (kopumā visās grupās bija 13 valstis, bet FIS sacensībās nestartēja neviens no Turcijas – aut.piez.). Tās ir lielākās sacensības Baltijas reģionā, un šajos sezonas sākuma mēnešos līdz 31.decembrim noteikti pašas nozīmīgākās un lielākās sacensības, kas notikušas Baltijas valstīs un ko ir rīkojušas Latvijas Slēpošanas savienība. Par rezultātiem jau ir ziņots, gan Infoski, gan arī publicēti raksti citos medijos, tāpēc šoreiz piedāvājam pašu sportistu vērtējumu un atskatu uz Baltijas kausa pirmo posmu kalnu slēpošanā.

Divu pirmo vietu ieguvēja Lelde Gasūna ir gandarīta par paveikto: ”Protams, es gribēju uzvarēt, kā jau tas raksturīgi sportistiem. Es maksimāli centos, un man izdevās. Psiholoģiski bija grūti, jo ļoti tuvu bija mana māsa Evelīna, kā arī citas komandas biedrenes. Taču ir labi, ka ir šāda konkurence,” atzīmē Lelde un papildina, ka treniņos “Snow arena” hallē visas Latvijas izlases meitenes ir bijušas ļoti līdzīgas. Viņa arī norāda uz savu progresu un prieku par atgūšanos no traumām. “Man personīgi progress ir gandrīz katrā treniņā (fiziski, tehniski vai mentāli). Katra sportiste iznāk uz katru treniņu ar motivāciju būt labākai kā vakar, un tas jau vien ir progress. Nākošais solis ir iznākt sacensību dienā uz starta ar labāko, ko esi sagatavojusi treniņos. Es beidzot varu teikt, ka esmu atguvusies no visām traumām, gan mentāli, gan fiziski, un gatava strādāt kopā ar savu komandu, bez kuras mans treniņu process nekādīgi nebūtu iespējams tik augstā kvalitātē.

Uz jautājumu par sāncensību ar baltkrievieti Mariju Škanovu, kura bija labākā pēc reitinga no sacensību dalībniecēm dāmu konkurencē (158.v. slalomā, septiņas vietas priekšā Leldei), kā arī pagājušajā gadā Olimpiskajās spēlēs Sočos bija vienu vietu priekšā mūsu kalnu slēpotājai, un vaicāta, kāpēc, viņasprāt, baltkrieviete šoreiz nav spējusi izrādīt reālu konkurenci, Lelde atbildēja, ka baltkrieviete pirmo reizi bija “indoor” sacensībās, iespējams, ka nebija vēl iebraukusies, jo “indoora” trases ir ar savu specifiku, proti, distance starp vārtiem ir daudz lielāka (ap 12 m). Arī trases nogāze ir ļoti pateicīga visiem sportistiem, tāpēc sanāk vairāk kā sprints un rezultāti starp sportistiem ir ļoti blīvi, kā arī mazākā kļūda trasē un cita sportiste var izvirzīties vadībā.” 

Latvijas komandas pārstāvju komentāri par Baltijas kausa pirmo posmu (1.daļa)

Lelde veltīja labus vārdus par “Snow arenu” kā labu treniņa vietu. “Šī vieta ir ļoti laba treniņiem. Tajā vienmēr ir ļoti labi apstākļi, un tā ir vienīgā vieta, kur mēs varam trenēties uz ledus seguma, tādējādi arī sagatavoties pasaules kausa posmiem, kur arī ir šāds ciets segums.” Lai arī sākotnēji bija plānots šajā nedēļas nogalē startēt Pasaules kausa posmā Levi, kur Lelde piedalījās arī pagājušajā novembrī, tomēr nepietiekama sniega daudzuma dēļ šo posmu atcēla, tā kā visaugstākā līmenī šajā sezonā nāksies startēt vēlāk. Bet bez sacensībām šajā nedēļas nogalē L.Gasūna neizpaliks, jo ir pietiekusies startēt 14. un 15.novembrī FIS slalomā, kas norisināsies Zviedrijas ziemeļu ciematā Kobdālisā.

Kaut arī viņa Druskininkos neizskatījās priecīga, tomēr abu dienu otrās vietas ieguvējai Evelīnai Gasūnai nav nekā tāda, par ko sūdzēties. Viņa ir priecīga par uzrādīto rezultātu, turklāt pirmajā dienā viņa bija ļoti tuvu vecākajai māsai. |Evelīna padalās ar saviem iespaidiem: “Esmu apmierināta ar abu dienu rezultātiem. Protams, pirmajā dienā laiku starpība starp mani un Leldi vairāk iepriecināja nekā otrajā dienā (sestdien Evelīna zaudēja māsai 0,34 sekundes, bet svētdien triju braucienu summā jau 1,4 sekundes – aut.piez.). Otrajā dienā es nebiju priecīga par trešo braucienu, kas man personīgi nešķita kā mans labākais sniegums. Ja tiktu dota otra iespēja veikt trešo trasi, visi ar otro reizi nobrauktu labāk. Bet es esmu priecīga par abiem finišiem. Ja ne tik ļoti par sevi, tad par māsu noteikti esmu ļoti priecīga,” spēcīgu ģimenisko saikni izceļ jaunākā māsa.

Pirmās dienas 8.vietas ieguvēja, kura otrajā dienā, atrodoties 9.pozīcijā pēc diviem braucieniem, neizbrauca pareizi vienus no trases lejasdaļas vārtiem un tika diskvalificēta, palaižot garām iespēju vēlreiz iekļūt desmitniekā – Ieva Meldere – pastāsta savu vērtējumu: “Es īsti neesmu apmierināta, jo treniņi man gāja daudz labāk. Pirmajā dienā it kā visus braucienus nobraucu stabili, bet rezultāts mani neapmierināja. Žēl par otrās dienas trešā brauciena kļūdu, jo tieši pēdējā braucienā es uzķēru vienu knifiņu ko man treneri bija mēģinājuši visu laiku ieskaidrot. Žēl, ka netiku līdz galam, lai salīdzinātu trešā brauciena laiku ar pārējām meitenēm, jo starpfinišs jau bija labs. Bet nu neko darīt, manas pašas kļūda tā bija,” par paškritiku neaizmirst Ieva.

Nākamajā rakstā citu izlases dalībnieku komentāri.

Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv