ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 02 • 2016

Latvijas kalnu slēpotājiem godalgotas vietas un punktu rekordi Somijā

Somijā notikušajās FIS sacensībās slalomā sešas godalgotas vietas, no kurām divas uzvaras, izcīnījuši Latvijas izlases kalnu slēpotāji. Abas reizes slalomā sievietēm pārliecinoši uzvarēja Evelīna Gasūna, tiekot arī pie punktu rekorda slalomā. Tikmēr Lienei Bondarei divas trešās vietas, bet vīriešiem vienu otro vietu izcīnīja Miks Zvejnieks, kamēr viņa brālis Dāvis, kā arī Elvis Opmanis sasniedza savu labāko rezultātu FIS punktos slaloma disciplīnā.

FIS sacensībās ļoti labus rezultātus turpina uzrādīt daļa no Latvijas izlases kalnu slēpotājiem, kas pēc startiem pagājušās nedēļas nogalē Norvēģijā Opdālē bija pārbraukuši uz Somijas ciematu Koli, kur 10.februārī kopā ar mājiniekiem un pārstāvjiem no Krievijas, Igaunijas, Luksemburgas sacentās slalomā.

Visaugstvērtīgāko rezultātu sasniedza Evelīna Gasūna, kura ne tikai uzvarēja abas slaloma sacensības, bet vienās no tām arī uzstādīja savu punktu rekordu. SK “Ziemeļpols” pārstāve pirmajā startā uzrādīja ātrākos laikus abos braucienos un izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, tuvāko konkurenti no Somijas apsteidzot par vairāk nekā divām ar pusi sekundēm (2,63 s) un iegūstot 32,61 FIS punktus, kas ir viņas FIS punktu rekords. Otrajā startā Evelīna atkal uzvarēja pārliecinoši, kaut arī konkurentes šoreiz bija drusciņ tuvāk. Līdz ar to siguldiete šoreiz ieguva nedaudz sliktākus punktus nekā pirmajā startā – 39 FIS punkti, kas tik un tā ir ļoti labs rezultāts priekš 18 gadus jaunās kalnu slēpotājas. SK “Apex” pārstāve Liene Bondare abas reizes noslēdza trijnieku 15 dalībnieču vidū un bija otra labākā no mūsējām, zaudējot Evelīnai 2,3 un 3,5 sekundes un nopelnot 53 un 56 FIS punktus, kas ir viņas piektais un sestais labākais rezultāts (labākais ir 45 FIS punkti – aut.piez.). Lieni abas reizes nedaudz pievīla otrais brauciens. Ieva Meldere divu braucienu summā zaudēja Evelīnai 10 sekundes un ieņēma 8.vietu, nopelnot 103 FIS punktus, kas par pāris desmitiem atpaliek no Ievas labākajiem rezultātiem.

Evelīna 2015.gada aprīlī uzstādītā labākā rezultāta (34,27 FIS punkti) uzlabošanai bija ļoti tuvu jau šīs sezonas sākuma daļā – 2015.gada decembrī, bet tad pietrūka tikai puspunkts, bet tagad desmit mēnešus noturējies labākais rezultāts ir uzlabots par gandrīz diviem punktiem. Tagad viņa tikai par 1,3 punktiem atpaliek no Agneses Āboltiņas un par 11 punktiem no savas māsas Leldes Gasūnas labākā rezultāta. 

Vīriešu konkurencē, kur startēja 31 dalībnieks, gluži kā Gasūna un Bondare abas reizes trijniekā iekļuva arī Miks Zvejnieks. Lai arī tika iegūta 2. un 3.vieta, uzvarētājam zaudējot ļoti maz – 0,2 un 0,4 sekundes, tomēr tika palaisti priekšā par diviem gadiem jaunākie somi, kas reitingā no Mika atpaliek par 15 vai vairāk punktiem, līdz ar to arī uz augstiem punktiem priekš sava līmeņa mārupietis nevarēja cerēt (45 un 47 FIS punkti). Lai arī Mikam zaudējuši dažas sekundes, tomēr priekš sevis labākos punktus ieguva Dāvis Zvejnieks (69,11 FIS punkti, 8.vieta) un Elvis Opmanis (80,70 FIS punkti, 12.vieta). Ja Elvim tas ir labākais rādītājs slalomā, jo ir divi pavisam nedaudz labāki rezultāti milzu slalomā, tad Dāvim tas ir no visām disciplīnām kopā labākais rādītājs, pirmo reizi tiekot zem 70 punktu robežas.

Par milzu slalomu Somijā un Leldes Gasūnas startiem Eiropas kausā nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv