ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 02 • 2016

Latvijas jauniešu izlase Poka Loka sacensībās

Saistītā informācija

Pagājušo ceturtdien (11.02) Latvijas kalnu slēpošanas jauniešu izlase devās uz Slovēniju, lai piedalītos Poka Loka sacensībās, kuras tika organizētas 41. reizi. Mūsu sastāvā bija 5 jaunieši:
U14 grupā: Aksels Henrijs Bermanis
U16 grupā: Betija Burkovska, Laura Bērziņa, Mārtiņš Zvīnis, Kristaps Lazdāns.

Dienu pirms izbraukšanas organizatori paziņoja, ka sniega problēmu dēļ ir krasas izmaiņas programmā. Pirmkārt, tika atcelts nakts paralēlais slaloms. Otrkārt, milzu slaloma vietā tika ielikts otrs slaloms. Līdz ar to divas dienas pēc kārtas slaloma disciplīnā. Kā arī no ierastās Stari vrh trases Škofja Lokā sacensības pārceltas uz Kranjska gora, kas atrodas 1h brauciena attālumā.

Ierodoties piektdien 6:00 no rīta Škofja Lokā, kā mūs tā vietējos pārsteidz bieza sniega sega, kas sasnigusi pa nakti, bet organizatori vairs nevar atcelt atpakaļ sacensības no Kranjska gora. Tā mēs dodamies piebraukt Kranjska gora sacensību trasi, kur blakus ir arī Pasaules Kausa trase. Vakarā esam atpakaļ Škofja Loka, kur pilsētas centrālajā laukumā atklāšanas pasākums. Šogad piedalās vairāk nekā 200 dalībnieki no vairāk nekā 40 valstīm. Šīs ir vienas no spēcīgākajām bērnu sacensībām, jo piedalās labākie braucēji no tādām kalnu slēpošanas lielvalstīm kā Austrija, Francija, Itālija, Kanāda, Šveica u.c. Jāteic gan, ka diemžēl no mūsu kaimiņvalstīm dalībnieki nebija.

Pirmā sacensību diena, bija diezgan liels izcaicinājums gan organizatoriem, gan sportistiem, jo pa nakti atkal bija sasnigusi jauna sniega sega. Kas apgrūtināja trases apstākļus, tiem, kam nācās startēt ar augstākiem starta numuriem, bija ko pacīnīties ar bedrēm trasēs. Mūsējiem pirmā diena diezgan neveiksmīgā, izņemot Mārtiņu Zvīni!

U14 - Bergmanis 2. trasē tiek disvalificēts (DSQ)
U16 - Meitenēm - Betijai un Laurai diemžēl arī otrā trase neveiksmīga un abām DSQ. Puiši - Kristaps diemžēl jau 1. trasē DSQ. Toties Mārtiņš izcīna 27. vietu no 81 dalībnieka, koplaikā piekāpjoties 11,54 sekundes, kas ir diezgan labs rezultāts, ņemot vērā spēcīgo konkurenci.

Otrā diena mūsējiem jau nedaudz veiksmīgāka, jo  finišē gan Kristaps, gan Mārtiņš. Kristapam izdodas izcīnīt 49. Vietu. Pirmajā trasē Kristapam liela kļūda, tāpēc nācās piekāpties līderim par aptuveni 15 sekundēm. Otro trasi izdodas veikt jau daudz labāk, un atbilstoši braukšanas spējām, kur Kristaps vairs zaudē tikai 4,11 sekundes, kas ir labs rezultāts. Mārtiņš arī uzlabo savu rezultātu laika ziņā, kur koplaikā jau zaudē par aptuveni 2 sekundēm mazāk nekā iepriekšējā dienā (+9,49), bet vietas ziņā zemāk – 37. Vieta. Tas sakarā ar to, ka blīvāki rezultāti un vairāk finišējušie dalībnieki salīdzinot ar pirmo dienu.

Tālāk devāmies uz Horvātiju, Zagrebu, kur priekšā jauni starti! Par to lasi nākošajā rakstā.

Anna Bondare

Latvijas jauniešu izlase Poka Loka sacensībās

Latvijas jauniešu izlase Poka Loka sacensībās

Latvijas jauniešu izlase Poka Loka sacensībās

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv