ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

01 • 04 • 2016

Latvijai divas trešās vietas FIS slalomā Krievijā

Šodien Murmanskas apgabalā Poļarniji Zori FIS sacensībās slalomā, kas vīriešiem bija arī Krievijas čempionāts, 73 dalībnieku konkurencē Latvijas izlases kalnu slēpotājs mārupietis Kristaps Zvejnieks otro dienu pēc kārtas ieguva trešo vietu, sekundi zaudējot uzvarētājam Pāvelam Trikičevam, kamēr vairākkārtējais pasaules kausa posmu godalgoto vietu ieguvējs Aleksandrs Horošilovs palika otrajā vietā, 0,59 sekundes priekšā mūsu labākajam kalnu slēpotājam. Tikmēr sievietēm no 40 dalībniecēm otro dienu pēc kārtas nepārspēta palika galvenā favorīte un Olimpisko spēļu 23.vietas ieguvēja slalomā Ksenija Aļopina no Krievijas, kura vairāk nekā par pusotru sekundi pārspēja trešajā vietā ierindojušos Latvijas pārstāvi Leldi Gasūnu.

 Šodien vīru konkurencē no 73 dalībniekiem jau pirmajā trasē nefinišēja trešā daļa – 26 kalnu slēpotāji, kuru vidū bija arī vienīgais pārstāvis no Ukrainas, Uzbekijas, Kazahstānas un viens no trijiem somiem. Par laimi mūsējo viņu vidū nebija, tāpēc var teikt, ka priekš mums sacensības vīriešiem Krievijas Ziemeļaustrumos šodien sākās daudz labāk nekā vakar, jo neizstājās neviens no Latvijas pārstāvjiem (vakar pirmajā braucienā nefinišēja trīs no pieciem mūsējiem – aut.piez.). Taču tai pat laikā pirmo braucienu mūsu kalnu slēpotajiem nevarēja uzskatīt par veiksmīgu labu FIS punktu iegūšanas ziņā, jo no konkurentiem viņi atpalika ļoti daudz. Vistuvāk labākā laika uzrādītājam Aleksandram Horošilovam bija piektajā pozīcijā atrodošais Kristaps Zvejnieks, kurš atpalika faktiski sekundi (0,98 s), bet par 2,3 sekundēm bija ātrāks nekā 9.laiku uzrādījušais brālis Miks (+3,28 s). Žaks Gedra nobrauca par 0,7 sekundēm lēnāk nekā Miks un līderim zaudēja 4 sekundes, atrodoties 14.vietā.  Tomēr jāpatur prātā, ka labāko laiku uzrādīja PK posmu trijnieka braucējs.

Otrajā braucienā ātrākais bija pirms pusotra gada pasaules kausa posmā 20.vietu ieguvušais Trikičevs, kurš uz otro vietu nobīdīja piekto laiku uzrādījušo Horošilovu un līdz ar to svinēja uzvaru otro dienu pēc kārtas, kļūstot par Krievijas čempionu slalomā jau ceturto gadu pēc kārtas. Kristaps otrajā braucienā labākajiem jau bija daudz tuvāk (+0,26 s) un, uzrādot trešo laiku, pakāpās uz trešo vietu arī divu braucienu summā. Tā kā šoreiz finišēja un tika skaitīts labākā punktu īpašnieka (3,98 FIS punkti) Horošilova rangs, tad, neskatoties uz to, ka vakar uzvarētājam Kristaps zaudēja par trešdaļu sekundes mazāk, šodien mūsu labākais kalnu slēpotājs ieguva nedaudz labākus punktus – 15,64 FIS punktus.  Miks Zvejnieks centās atspēlēt pirmajā braucienā zaudēto, riskēja un, pieļaujot kļūdu izdangātajā trasē, otrajā braucienā nefinišēja. Žaks, veicot labu otro braucienu, labākajiem zaudēja vairāk nekā uz pusi mazāk nekā iepriekš, bet pārāk lielais deficīts pirmajā trasē neļāva divu braucienu summā pietuvoties tuvāk par piecām ar pusi sekundēm, kas deva 13.vietu un 50,05 FIS punktus.

Dāvja Zvejnieka un Elvja Opmaņa duelī pēc pirmā brauciena ar trešdaļas sekundes pārsvaru priekšā izvirzījās Elvis, abiem atrodoties ceturtā desmita vidū, bet rupjāka kļūda otrajā braucienā Elvi atsvieda tālāk un ļāva šajā duelī virsroku ņemt Dāvim. Ja Elvis uz 30.vietu (+14,39 s) pakāpās tikai dēļ tā, ka daži priekšā esošie izstājās, tad Dāvis uz 28.vietu (+12,6 s) no 36.vietas tika, apsteidzot divus konkurentus, viens kuriem bija iepriekšminētais Latvijas izlases biedrs.

Sievietēm pirmajā braucienā tāpat kā vīriešiem izstājās trešdaļa – 14 kalnu slēpotājas, bet viena tika diskvalificēta, kas nozīmēja, ka uz otro braucienu tika 25. Arī dāmām pirmajā braucienā šoreiz finišu sasniedza abas mūsējās, Lienei Bondarei uzrādot 10.laiku (+3,58 s), bet “International Ski team” pārstāvei Leldei Gasūnai otro (+0,24 s), atrodoties labās pozīcijās FIS punktu pelnīšanai. Līdere bija vakardienas uzvarētāja Ksenija Aļopina.

Otrais brauciens dalībnieces sarindoja pēc viņu reitinga un spēku samēra. Aļopina otrajā braucienā tikai nedaudz (+0,11 s) piekāpās citai Krievijas kalnu slēpotājai un līdz ar to atkal uzvarēja. Neskatoties uz to, ka galvgalī šoreiz bija visas labākā reitinga īpašnieces, tomēr pēc savdabīgās FIS punktu aprēķināšanas sistēmas pasaules rangā 45.vietā esošajai Aļopinai šoreiz 8 punktu vietā par uzvaru tika tikai 12 FIS punkti. Ar ātrāko laiku otrajā braucienā uz otro vietu pakāpās pasaules rangā 38.vietā atrodošā Jekaterina Tkačenko (tik augsta vieta krievietei ir dēļ tā, ka pirms dažām nedēļām divas reizes uzvarēja FEC jeb Tālo austrumu kausā Krievijā un līdz ar to divreiz ieguva ap 6 FIS punktiem, bet pirms tam ar reitingu 15 FIS punkti Tkačenko bija ārpus simtnieka, kas vēlreiz parāda, ka šādos FIS punktu gūšanos sacensības iegūtie punkti ne vienmēr atspoguļo sportiste reālo varējumu, un tas, protams, attiecas ne tikai uz Tkačenko – aut.piez.). Otrajā braucienā uzrādītais trešais laiks arī divu braucienu summā deva trešo vietu siguldietei, kura no uzvarētājas atpalika pusotru sekundi un nopelnīja 22 FIS punktus. Diemžēl vienīgā no pirmā desmitnieka, kurai izteiktāk nesanāca otrais brauciens, bija mūsu Liene Bondare, kura līdz ar to izslīdēja no desmitnieka uz 12.vietu, no uzvarētājas atpaliekot 8,4 sekundes un nopelnot 71,31 FIS punktu.

Rīt un parīt Poļarniji Zori kalnu slēpotāji sacentīsies milzu slalomā.

Ivars Bācis




2 Komentāri

Malači! Prieks par Latvijas kalnu slēpotājiem!!!

01 • 04 • 2016 / 20:08
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv