ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

01 • 03 • 2016

L.Gasūnai punktu rekords, K.Zvejniekam 2.vieta Kontinentālā kausā Japānā

Latvijas izlases kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna lieliski nostartējuši otrajā sacensību dienā Japānas pilsētā Hakubā notikušajā Kontinentālajā kausā slaloma disciplīnā. Gasūna no 49 dalībniecēm ieguva 4.vietu (+1,10 s), pirmo reizi karjerā nopelnot zem 20 FIS punktiem – 14,98 punkti, kamēr Zvejnieks no vairāk nekā 80 dalībniekiem izcīnīja 2.vietu (+0,86 s). Uzvaras izcīnīja mājinieki – 2011.gada pasaules čempionāta 28.vietas ieguvējs Rionusuke Ohkoši un Emi Hasegava, kura pērn pasaules čempionātā bija 18.vietā.

Otrajā sacensību dienā Japānā Tālo austrumu kausā (Far East Cup FEC), kas ir Kontinentālā kausa sacensības, kopā ar vietējā reģiona pārstāvjiem, mūsējiem konkurenci sastādīja arī kalnu slēpotāji no vairākām Eiropas valstīm, ieskaitot Austriju, Šveici un Zviedriju.  Abiem mūsējiem 1.martā uz “Ivariem” izdevās vēl labāk nostartēt nekā pirmdien, SK “Virsotnes” pārstāvim K.Zvejniekam ierindojoties savam reitingam atbilstošākā pozīcijā un iegūstot godalgotu vietu, bet International Ski team pārstāvei L.Gasūnai apsteidzot vairāk nekā desmit pēc reitinga augstāk esošās konkurentes un sasniedzot savu labāko rezultātu FIS punktos (pirmo reizi ne tikai zem 20, bet arī zem 15 punktiem, kas šādā augstā reitingā ir ļoti liels lēciens, jo rekords uzlabots par gandrīz 8 punktiem – aut.piez.).

Pēc pirmā brauciena Kristaps atradās uzreiz aiz trijnieka ceturtajā pozīcijā. Neskatoties uz septīto rezultātu otrajā braucienā, mārupietis pakāpās uz otro vietu, jo labākus laikus uzrādīja ārpus pirmā sešinieka esošie konkurenti, bet no vadošajiem tikai japānis Ohkoši bija ātrāks par Latvijas pārstāvi un arī izcīnīja uzvaru, K.Zvejnieku apsteidzot par 0,86 sekundēm. Kristaps nopelnīja 12 FIS punktus, kas šosezon ir labākais viņa rādītājs, bet līdz pagājušajā gadā uzstādītajam rekordam pietrūkst 3 punktu.

Ceturtais palika 2008.gada pasaule junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Tomoija Iši (+1,14 s), kuram pa šiem gadiem tā arī nav izdevies iekļūt PK posmos trīsdesmitniekā. Tikmēr pagalam neveiksmīgas sacensības izvērtās japāņu galvenajai cerībai un labākā reitinga īpašniekam visu dalībnieku vidū (6,05 FIS punkti) Naoki Juasam. 2006.gada Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvējs, kurš pasaules kausa posmos vairākkārt ir bijis sešiniekā, vienreiz pat uz pjedestāla trešajā vietā, pirmajā dienā izstājās, bet šodien palika tikai 15.vietā (+2,16 s). Otrajā braucienā nefinišēja vakardienas uzvarētājs Dongs-Hjuns Jungs no Dienvidkorejas, kurš pēc pirmās trases atradās aiz Kristapa 6.vietā.

Lelde Gasūna sāka līdzīgi vakardienai, pēc pirmā brauciena līderei zaudējot pusotru sekundi, bet neatrodoties vairs padsmitajās vietās, bet desmitnieka beigās. Otro braucienu Latvijas pārstāve veica visātrāk no visām un pakāpās uz 4.vietu (+1,10 s), tikai 0,08 sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam. Taču tas ir mazāk būtiski, jo svarīgākais, ka Lelde nopelnīja 14,98 FIS punktus, kas ļaus viņai nākamā FIS punktu listē pakāpties no 182.vietas uz aptuveni 145.vietu. Ja izdotos atkārtot vēlreiz šādu rezultātu, tad reāls jau būtu pirmais simtnieks, kur jau vairāk kā gadu atrodas Kristaps Zvejnieks vīriešu konkurencē.

Uzvaru otro dienu pēc kārtas svinēja Emi Hasegava, kas par 0,73 sekundēm apsteidza pasaules čempionāta 24.vietas ieguvēju Aleksandru Tileju no Lielbritānijas.

Tālo austrumu kauss turpināsies Nozavā Onsenā ceturtdien un piektdien, kad dalībnieki sacentīsies milzu slalomā, bet mūsējie savu reitingu slalomā varēs mēģināt uzlabot svētdien un pirmdien, kad Šigakogenā paredzēts FEC noslēgums.

Ivars Bācis

That face You realize it's 14.94 FIS points and 4th place in FAR EAST CUP! Yesterday I told to my coach - Tomorrow! Today I woke up and I knew smth good will come. After 1st run 10 position with +1.5 seconds behind the leader. I told to myself, this is another lesson... And I went up for 2nd run. Listening to my favourite music and trying to avoid any "blackouts" I usually have in the race. I went on the start. Saw just a finish line infront of me, I knew If not a good race, at least I can come up with a great run. I wanted to make the best time in 2nd run. -Ready? -Yes! I got in the gates. I don't remember anything but felt that after every gate i was looking for the straightest line to the next one. And I did it! FASTEST TIME IN THE 2nd run! Not even mentioning 14.94 FIS points! Friends, all what I wanted to remind... if You focus on your goal as straight as u can. There is nothing what will stop You! Cheers! / @international_ski_team @elanskis

A photo posted by L e l d e G a s ū n a (@lelde_gasuna) on


Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv