ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

28 • 12 • 2015

PK milzu slalomā uzvar Lara Guta, L.Gasūnai 1.braucienā 55. rezultāts

Saistītā informācija

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna šodien Austrijas ciematā Liencā Pasaules kausa posmā milzu slalomā 67 dalībnieču vidū pirmajā braucienā uzrādīja 55.laiku, līderei slovēnietei Anai Drevai zaudējot piecas ar pusi sekundes. Otrajā braucienā slovēniete piedzīvoja kritienu un izstājās, bet savu sešpadsmito uzvaru PK posmos un otro milzu slalomā izcīnīja šveiciete Lara Guta.

Pirms Ziemassvētkiem Kristaps Zvejnieks otro reizi šosezon piedalījās Pasaules kausa posmā, bet šodien otrā reize bija pienākusi Leldei Gasūnai (tas attiecībā uz posmu kopumā, ne startiem, jo Orē Lelde startēja divreiz – milzu slalomā un slalomā – aut.piez.). Tāpat kā pirms divām nedēļām Zviedrijā arī Liencā viņa ir plānojusi sacensties abas dienas. Arī šoreiz mūsu kalnu slēpotājai milzu slalomā bija pēdējais numurs, jo pēc reitinga neviena nebija vājāka. Šodien bija par divām dalībniecēm vairāk, tāpēc Lelde startēja ar 67.numuru. Konkurentes bija nedaudz pamainījušās, jo desmit no iepriekšējā posma dalībniecēm nestartēja, toties bija nākušās klāt 12 jaunas kalnu slēpotājas.

Iepriekšējā posmā milzu slalomā Latvijas izlases un “International Ski team” pārstāvei bija izdevies iekļūt piecdesmitniekā, pirmajā braucienā uzrādot 48.laiku un no līderes atpaliekot piecas sekundes. Līdz ar to arī šoreiz 1.braucienā bija jāmēģina iekļūt starp labākajām piecdesmit, par trīsdesmitnieku un tikšanu uz otro braucienu milzu slalomā pagaidām vēl nedomājot. Ja Orē pirmajā trasē izstājās 14 un finišu no 64 startējušām sasniedza piecdesmit dalībnieces, tad Liencā šī gada pēdējās milzu slaloma sacensībās pirmajā braucienā nefinišēja 12 kalnu slēpotājas, starp kurām bija arī pagājušā posma uzvarētāja Lindsija Vona no ASV.

Saulainos un bezvēja apstākļos, kad pie mums jau ir nelieli mīnusi, bet Liencā plus divi grādi, 25 gadus vecā Latvijas pārstāve trasi ar 44 vārtiem veica 1:07,25, uzrādot 1.braucienā 55.laiku (+5,53 s) no 55 pirmajā braucienā finišu sasniegušajām. Līdz trīsdesmitniekam, ko ar vienādu laiku noslēdza divas dalībnieces –  Emi Hasegava (Japāna) un Megana Makdžeimsa (ASV), Leldei pietrūka 3,23 sekunžu, bet pusotra sekunde līdz tuvākajai sāncensei Petrai Vlhovai (Slovākija), kura Orē uzvarēja slalomā. Līdz ar to otrajam braucienam kvalificējās 31 dalībniece.

Savā ceturtajā startā Pasaules kausa posmā milzu slalomā Leldes iegūtā 55.vieta pirmajā braucienā ir viņas trešais labākais rezultāts šajā disciplīnā, jo vienu reizi viņa nefinišēja bet pārējās divas bija 48. un 53.vietā. Sacensības neilgi pirms mūsu kalnu slēpotājas tika pārtrauktas uz vairāk nekā 10 minūtēm, jo smagu kritienu piedzīvoja ar 52.numuru startējusī zviedriete Natālijas Eklunda.

Nedaudz negaidīti līderpozīcijās pēc pirmā brauciena atradās slovēniete Ana Dreva, kurai pirms astoņām dienām PK Kurševelā (Francija) izcīnītā astotā vieta ir labākais sasniegums karjerā. Tiesa, nākamās divas konkurentes bija ļoti tuvu, jo nobrauca gandrīz vienādi ar labākā laiku uzrādītāju. Novembra beigu Aspenas (ASV) posma uzvarētāja Lara Guta no Šveices zaudēja tikai 0,02, bet Kurševēlā uzvarējusī austriete Eva Marija Brema atpalika 0,06 sekundes. Tā kā cīņai par uzvaru otrajā braucienā solījās būt ļoti aizraujoša.

Savā debijā Pasaules kausa posmos 35.laiku (+2,46 s) uzrādīja 17 gadus jaunā slovēniete Meta Hrovata, kura pirms divām nedēļām uzvarēja un ieguva 2.vietu milzu slaloma sacensības Jeilo (Norvēģijā), kur piedalījās un labus punktus ieguva mūsu Agnese Āboltiņa.

Otrajā braucienā slovēniete Dreva neizturēja līderpozīcijas atbildības nastu un krita jau sākuma daļā, līdz ar to palaižot garām iespēju ne tikai uzvarēt, bet arī tikt pie pirmās godalgotās vietas. Toties kopvērtējuma līdere Lara Guta bija nepārspējama divu braucienu summā (2:06,00) un ar trešo uzvaru pēdējos četros startos palielināja savu pārsvaru pār Lindsiju Vonu līdz 158 punktiem, bet par 8 punktiem viņa tagad ir priekšā iepriekšējai līderei milzu slalomā Evai Marijai Bremai, jo austriete ar 10.laiku otrajā braucienā noslīdēja par vienu pozīciju zemāk uz 4.vietu, pēc trim godalgotajām vietām pēc kārtas šajā disciplīnā paliekot šoreiz aiz pjedestāla. Toties Lihtenšteinu pārstāvošā austriete Tīna Vairaitere pakāpās no 4. un 2.vietu, Gutai piekāpjoties par 0,12 sekundēm, bet ar 5.rezultātu abos braucienos trešajai vietai summā pietika vācietei Viktorijai Rebensburgai.  Desmitnieku noslēdza itāļu māsas Kurtoni, jaunākajai no viņām Elenai uzrādot ātrāko laiku otrajā braucienā un pakāpjoties no 27. uz 10.vietu.

Pie pirmajiem Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem karjerā tika 19.vietu izcīnījusī Aleksandra Tilī, kura varēja pie punktiem tikt jau sezonas atklāšanas posmā oktobra beigās Soldenā. Toreiz milzu slalomā Austrijā savā 12.startā PK posmos par Leldi trīs gadus jaunākā britu kalnu slēpotāja pirmo reizi karjerā pirmajā braucienā iekļuva trīsdesmitniekā, taču, atrodoties 23.pozīcījā, otrajā braucienā izstājās. Tāpat pirmo reizi trīsdesmitniekā savā 11.startā PK posmos iekļuva un 24.vietu ieguva 20 gadus jaunā francūziete Klāra Dirē, kura šogad martā pasaules junioru čempionātā šajā disciplīnā bija trīspadsmitā.

Rīt dalībnieces sacentīsies slalomā, kur mūsu pārstāve mēģinās šodienas pozīciju uzlabot vismaz par desmit. Šodien viena L.G. izcēlās ar uzvaru, kāpēc lai rīt otra L.G. neizceltos ar četrdesmitnieku.

Ivars Bācis



7 Komentāri

Ko tad Lelde līdz galam to 2. braucienu nenovilka? Nebija vērts?

29 • 12 • 2015 / 22:00
PK otrajam braucienam kvalificējas tikai 30 labākie. :(

30 • 12 • 2015 / 12:08
Kāds, kas neseko līdzi kalnu slēpošanai, pajautāja. Iepriekšējais komentētājs jau ir paskaidrojis, taču arī rakstā ir minēt,s ka otrajam braucienam kvalificējās 31 (jo divām uz robežas ir identisks laiks).

30 • 12 • 2015 / 12:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv