ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

11 • 02 • 2016

L.Gasūnai 32.vieta Eiropas kausā, mūsējie milzu slalomā Somijā ārpus trijnieka

Savu otro labāko rezultātu Eiropas kausa posmos uzrādījusi Latvijas izlases dalībniece Lelde Gasūna, kas Bulgārijā notikušajā Eiropas kausā slalomā 70 dalībnieču konkurencē ieņēma 32.vietu, divu braucienu summā uzvarētājai zaudējot 5,56 sekundes un nopelnot 45 FIS punktus. Tikmēr FIS sacensībās milzu slalomā Somijā Latvijas pārstāvjiem neizdevās tik labi nostartēt kā slalomā, labākajiem no mūsējiem esot Mikam Zvejniekam un Lienei Bondarei, kuriem abiem piektās vietas.

Pēc mēneša pārtraukuma, izlaižot arī paredzēto Pasaules kausa posmu Austrijā un Latvijas kausa pirmo posmu FIS statusā Siguldā, sacensību apritē šīs nedēļas vidū atgriezās Lelde Gasūnai, startējot Eiropas kausa posmā slalomā Bulgārijas kalnu ciematā Pamporovo. Uz starta izgāja 70 dalībnieces, no kurām vairākas arī augstas vietas PK posmos ieguvušās kalnu slēpotājas. Leldei bija 44.starta numurs, un viņa diezgan droši tika uz otro braucienu, kam šoreiz kvalificējās 48 ierasto 60 vietā. Siguldiete no “International Ski team” pirmajā braucienā uzrādīja 32.laiku (+2,82), bet otrajā ar 36.laiku, zaudējot par pussekundi vairāk, spēja saglabāt 32.vietu divu braucienu summā. Savā vienpadsmitajā startā Eiropas kausa posmos slalomā Guntas un Ginta Gasūnu vecākā meita spēja ceturto reizi tikt sešdesmitniekā un trešo reizi četrdesmitniekā, līdz trīsdesmitniekam pietrūkstot 0,85 sekundēm. Vienīgā reize mūsu kalnu slēpotājai trīsdesmitniekā Eiropas kausa posmos ir bijusi pirms pieciem gadiem, kad Slovākijā tika iegūta 28.vieta.

Pakāpjoties no 9.vietas pirmajā braucienā, uzvaru svinēja 11 reizes PK posmos desmitniekā iekļuvusī zviedriete Anna Svenna-Larsone, sīvā cīņā par 0,05 sekundēm apsteidzot šī gada janvārī PK posmā 20.vietu ieguvušo šveicieti Kiaru Gmūru, kamēr trijnieku noslēdza norvēģiete Marlēna Šelda (+1,02 s). Vicelīdere pē pirmā brauciena, astoņpadsmitgadīgā austriete Katrīna Galhūbere, kura savā debijas sezonā jau četras reizes ir tikusi PK posmos trīsdesmitniekā, beigās atkrita uz 8.vietu (+1,61 s).

Tikmēr Somijā Koli pēdējā no trim FIS sacensību dienām, dalībniekiem no slaloma pārejot uz milzu slalomu un sacenšoties FIS “Entry league” kategorijā, ne tik labus rezultātus kā pirmajās divās dienās uzrādīja Latvijas izlases dalībnieki. Taču tā tas pagaidām ir, jo lielāks uzsvars tiek likts uz slalomu. Vīriešiem no 27 dalībniekiem ar trešo labāko laiku otrajā braucienā uz piekto vietu divu braucienu summā pakāpās Miks Zvejnieks, kurš uzvarētājam un labajam paziņam – igauņu labākajam kalnu slēpotajam Juhanam Luikam zaudēja 1,06 sekundes un nopelnīja 65 FIS punktus. Desmitnieku noslēdza Elvis Opmanis (+2,65 s un 81 FIS punkts), kurš šoreiz labi nobrauca abus braucienus un kuram sanāca revanšēties, gandrīz ar divu sekunžu pārsvaru, par zaudējumu slalomā savstarpējā cīņā ar Dāvi Zvejnieku, kuram 20.vieta un 100 FIS punkti.

Arī sieviešu konkurencē Latvijai bija piektā vieta, kurā ierindojās Liene Bondare, kura uzvarētajai un Somijas pagājušā gada junioru čempionāta 7.vieta ieguvējai Pinjai Palmenai zaudēja 1,88 sekundes, nopelnot 77 FIS punktus un tikai par pieciem punktiem atpaliekot no sava labākā rezultāta šajā disciplīnā, kurš tiktu atkārtos vai varbūt pat nedaudz pārspēt, ja ne kļūdiņas otrajā braucienā. Pēc pirmā brauciena līderpozīcijās atradās 2015.gada otrā labākā somu juniore Kaisa Nīberga, bet viņai tāpat kā vicelīderei un pērnā gada Somijas čempionei slalomā Janīnai Makinenai otrajā braucienā sanāca kļūdīties, ka rezultātā Nībergai 2.vieta, bet Makinena atkrita uz sesto pozīciju.  Ieva Meldere divos braucienos Lienei piekāpās par trim sekundēm, ieņemot 14.vietu un iegūst 107 FIS punktus, bet no 17 dalībniecēm vienīgā nefinišējusī diemžēl bija iepriekšējo dienu uzvarētāja slalomos Evelīna Gasūna.

Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv