ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

29 • 12 • 2015

PK slalomā uzvar F.Hansdotera, L.Gasūna nefinišē 1.braucienā

Saistītā informācija

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Lelde Gasūna Pasaules kausa posmā slalomā, kas norisinājās Austrijas ciematā Liencā, 65 dalībnieču vidū pirmajā braucienā, pēc otrā starpfiniša uzrādot 54.laiku, beigu daļā izstājās Uzvaru līdzīgā cīņā ar šveicieti Vendiju Holdeneru svinēja zviedriete Frīda Hansdotera.

Līdzīgi kā pirms divām nedēļām Orē (Zviedrija) arī Liencā Lelde Gasūna pasaules kausa posmā piedalījās abās tehniskajās disciplīnās, startējot divas dienas pēc kārtas. Kas neizdevās vakar milzu slalomā, t.i., iekļūšana labāko piecdesmitniekā, to noteikti vajadzēja paveikt šodien slalomā, kaut arī pati sportiste latiņu noteikti stādīja nedaudz augstāk par top50, jo kā nekā decembra pirmajā pusē Orē 1.braucienā tika uzrādīts 45.rezultāts. Taču uzdevums nebija viegls, jo, lai arī reitings vienmēr neatspoguļo reālo varējumu, tomēr pēc FIS punktiem siguldiete bija tikai sešdesmit trešā (22,67 FIS punkti) no sešdesmit piecām pieteiktajām dalībniecēm. Taču atšķirībā no milzu slaloma šeit vismaz kāda (divas) bija ar sliktāku reitingu. Un viena no tām, kas startēja aiz mūsu sportistes, bija 2013.gad pasaules čempione milzu slalomā Tessa Vorleja no Francijas, kurai par vienu punktu sliktāks reitings (23,97).

Braucienu Lelde uzsāka ar 58.laiku (+1,68 s) pirmajā starpfinišā, līdz kuram tika 60 dalībnieces, jo piecām sacensības jau beidzās trases sākuma daļā. Otrajā starpfinišā mūsu kalnu slēpotāja atradās 54.pozīcijā (+2,99 s), esot priekšā vairs tikai vienai konkurentei, jo piecas izstājās trases vidusdaļā, bet viena – slovākiete Barbara Kantorova – bija apsteigusi mūsējo pārstāvi. Uzreiz pēc otrās kontrolatzīmes L.Gasūna uzbrauca mietam, sasvērās un izstājās, bet, ja arī izdotos finišēt, visticamāk piecdesmitniekā nesanāktu iekļūt.

Aiz līderes Hansdoteras 0,11 sekundes atradās šveiciete Vendi Holdenera, bet 0,39 sekundes atpalika trešajā pozīcijā esošā austriete Mihaela Kirhgasere, kura tikai par divām sekundes simtdaļām apsteidza čehieti Sarku Strahovu. Ores posma uzvarētāja, 20 gadus jaunā slovākiete Petra Vlhova atradās 6.pozīcijā (+0,80 s). Devīto laiku (+0,99 s) uzrādīja 19 gadus jaunā austriete Katarīna Trupe, kura pasaules kausu apritē debitēja šā gada janvārī.

Hansdotera, kur šosezon pirmo reizi atradās līderpozīcijās pēc pirmā brauciena, otro veica gandrīz identiski ar Holdeneru un nosargāja pārsvaru, svinot trešo uzvaru karjerā un par 0,07 sekundēm apsteidzot šveicieti, kurai trešā reize uz goda pjedestāla. Tikmēr ar ātrāko laiku otrajā braucienā uz trešo vietu pakāpās un otro reizi karjerā trijniekā iekļuva Vlhova (+0,43 s), bet savu 9.pozīciju saglabāja vēl viena no jauniņajām Trupe, kurai tā bija ceturtā reize “punktos” (top30), bet pirmā reize desmitniekā.

Hansdotera ar šodienas uzvaru saglabājusi gan līderpozīcijas slalomā (320 punkti), gan trešo vietu visu disciplīnu kopvērtējumā (476 punkti), strauji pietuvojoties amerikānietei Lindsijai Vonai (500 punkti), kura vakar izstājās un šodien nestartēja. Vakardienas uzvarētāja Lara Guta (Šveice), kura ārkārtīgi reti piedalās slalomā, šodien arī nestartēja, bet tik un tā saglabā pārliecinošu vadību (658 punkti). Savukārt slalomā otrajā vietā ar 220 punktiem izvirzījusies slovākiete Vlhova, bet trešā ar novembra beigās Aspenā nopelnītajiem 200 punktiem divos startos ir šobrīd traumu guvusī amerikāniete Mikaela Šifrina.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv