ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 04 • 2016

L.Bondare un M.Zvejnieks FIS slalomā vistuvāk saviem labākajiem punktiem

Šodien Somijas ciematā Illasā notikušajās FIS sacensībās slalomā labāko rezultātu punktu izteiksmē no Latvijas kalnu slēpotājiem uzrādīja Kristaps Zvejnieks, kurš ierindojās vien 10.vietā un nopelnīja sev neraksturīgos 29 FIS punktus, kamēr tuvu saviem labākajiem rezultātiem bija 11.vietā ierindojušais Miks Zvejnieks (31,55 FIS punkti) un Liene Bondare (43,87 FIS punkti), kura ieguva piekto vietu. 

Pēc vienas brīvas dienas otrdien, kad sacensības tika atceltas slikto laika apstākļu un stiprā vēja dēļ, šodien kalnu slēpotāji Somijas ciematā Illasā notiekošajā nacionālajā čempionātā sacentās slalomā, kas gan bija parastas FIS sacensības, jo tieši slaloma disciplīnā Somijas čempionāta medaļas gan pieaugušajiem, gan junioriem jau sadalīja šā mēneša sākumā Rukā. Ja sievietēm nestartēja Somijas čempionāta uzvarētāja Juta Jūtinena un otrās vietas ieguvēja Rīka Honkanena, tad vīriešiem šobrīd visi spēcīgākie bija dalībnieku rindās.

Kristapam paveicās ar izlozi, jo pirmo braucienu viņš uzsāka pirmais no kopumā 75 dalībniekiem. Taču ļoti labā starta pozīcija šoreiz nepalīdzēja, jo pirmajā trasē sanāca kļūdīties, kā rezultātā uzrādīts vien 13.laiks, 1,27 sekundes zaudējot līderim Kristoferam Jakobsenam. Par Kristapu labāk nobrauca Miks, kurš startēja ar 5.numuru un vecāko brāli apsteidza par 0,11 sekundēm, tobrīd esot 11.vietā. Otrajā braucienā, kaut arī Kristaps uzrādīja 12.laiku, SK “Virsotnes” pārstāvis pakāpās par trim pozīcijām un noslēdza desmitnieku, no uzvarētāja K.Jakobsena atpaliekot 2,05 sekundes. Ja ņem vērā, ka Jakobsens ir šā gada Zviedrijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs, tad laika ziņā divu sekunžu deficīts neliekas nekas milzīgs, taču gan iegūtie 29 FIS punkti, gan arī palaisti priekšā vairāki vājāki konkurenti, ieskaitot igauni Tonisu Luiku, kurš Kristapu apsteidza par pussekundi un ieņēma astoto vietu, parāda, ka mūsu izlases līderis pašās sezonas beigās nav labākajā formā. Ietekmi ir arī atstājis kritiens aprīļa sākuma Krievijas čempionātā milzu slalomā.

Otrajā braucienā Miks no vadošajiem atpalika tikpat, bet bija lēnāks par savu brāli, taču nezaudēja viņam daudz – tikai četras sekundes desmitdaļas, un ar uzrādīto 16.laiku M.Zvejnieks noslīdēja uz 13.vietu (+2,35s), kas ļāva nopelnīt 31,55 FIS punktus, kas ir ceturtais labākais rādītājs šajā sezonā un par 5,5 punktiem atpaliek no punktu rekorda. Lai šo labāko rezultātu atkārtotu, arī otrajā braucienā Mikam vajadzēja vecāko brāli pārspēt par padsmit sekundes simtdaļām, t.i., nobraukt par pussekundi ātrāk. Arī Žaks Gedra, kurš startēja divdesmit numurus aiz brāļiem, tāpat kā Miks abos braucienos no vadošajiem atpalika gandrīz identiski (2,9 s), kas divu braucienu summā deva 5,74 sekunžu deficītu un 28.vietu, nopelnot 60 FIS punktus. Dāvim Zvejniekam un Kristeram Čerņevskim attiecīgi 43. (+11,69 s,; 110 FIS punkti) un 47.vieta (+19 s, 177 FIS punkti). Labākis no somiem bija trešo vietu ieguvušais Juho Dāls, kurš pasaules rangā ir 111.vietā.

Sievietēm no 37 dalībniecēm sarežģītos laika apstākļos pirmajā braucienā izstājās gandrīz puse – 17 kalnu slēpotājas, bet mūsu Liene, atpaliekot no līderes 1,17 sekundes atradās 6.vietā. Otrais brauciens mūsu pārstāvei sanāca labāks, uzrādot trešo laiku, bet, tā kā pēc pirmā brauciena tuvākās konkurentes bija trešdaļu vai pussekundi priekšā, tad sanāca pakāpties par vienu pozīciju un ieņemt 5.vietu (+1,2 s). Atkārot punktu rekordu bija sarežģīti, jo Lienei pirmajā braucienā bija 15.numurs, kas arī radīja vairāk kā sekundes deficītu, kā arī otrajā braucienā līdz finišam tika pamaz dalībnieču ar reitingu zem 40 FIS punktiem.

Ivars Bācis


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv