ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 04 • 2016

L.Bondare un K.Zvejnieks trijniekā FIS slalomā Somijā

Somijas ziemeļu pilsētā Rovaniemi otrajā sacensību dienā FIS slalomā lieliski nostartējuši Latvijas izlases dalībnieki Liene Bondare un Kristaps Zvejnieks, abiem iekļūstot trijniekā un Lienei otro dienu pēc kārtas uzstādot savu punktu rekordu. Vīriešiem 69 dalībnieku vidū Kristaps Zvejnieks izcīnīja otro vietu, bet Liene Bondare ar ātrāko laiku otrajā braucienā pakāpās līdz trešajai vietai 28 dalībnieču konkurencē, iegūstot 38,08 FIS punktus.

Šodien tāpat kā vakar sacensības sākās pēcpusdienā, bet beidzās ap septiņiem vakarā. Pirmās uz starta izgāja sievietes, kur starp 28 kalnu slēpotājām, kas pārstāvēja četras valstis – Somija, Zviedrija, Latvija un ASV – bija arī Liene Bondare. Vakar Liene pirmo reizi karjerā ieguva zem 40 FIS punktiem, bet šodien viņai vēlreiz uzlabot rezultātu bija sarežģītāk, jo šoreiz nestartēja pasaules junioru vicečempione milzu slalomā un vakardienas uzvarētāja ar labāko reitingu (19,57 FIS punkti) Rīka Honkanena no Somijas. Šodien pēc reitinga spēcīgākā bija Janīna Makinena (26,17 FIS punkti), kura tad arī izvirzījās vadībā pēc pirmā brauciena, trasi veicot 43,74 sekundēs. Lienei Bondarei nesanāca tik lielisks sākums kā vakar, kad viņa bija līderpozīcijās, un, piekāpjoties līderei 0,89 sekundes, viņa pēc pirmās trases atradās 7.vietā. Tobrīd nešķita, ka izdosies uzrādīt labāko rezultātu punktu izteiksmē un vēlreiz iegūt zem 40 FIS punktiem. 

Taču Liene domāja savādāk. Viņa tāpat kā vakar koncentrējās uz braucienu un labu tehniku, kas Lienei arī izdevās ar uzviju. „Apex” kluba pārstāve otro braucienu veica visātrāk no visām un spēja pakāpties uz trešo vietu, no uzvarētājas atpaliekot 0,8 sekundes, bet otrajai vietai piekāpjoties pussekundi. Šāds lielisks otrais brauciens L.Bondarei ļāva tikt pie punktu rekorda otro dienu pēc kārtas, iepriekšējo uzlabojot par 0,91 punktu – 38,08. Līdz ar to jaunajā FIS rangā no 20.aprīļa Lienei ir labas iespējas no 636.vietas pakāpties par aptuveni 150 pozīcijām un iekļūt piecsimtniekā.

Tikmēr pasaules rangā 243.vietā esošā Makinena, kuru vakardienas rakstā ļoti biežo nefinišēšanas dēļ nodēvēju par izstāšanās meistari, bija apņēmības pilna pierādīt, ka tik traki ar viņu nav un reizēm tomēr tiek līdz finišam, kas viņai šoreiz arī izdevās. Makinena izcīnīja uzvaru pēc gada pārtraukuma, kad viņa bija nepārspēta Somijas čempionātā. Otro vietu ieguva šī gada trešā labākā somu juniore Emīlija Hakala. 

Atšķirībā no vakardienas šoreiz sacensības daudz labāk iesāka mūsu vīrieši. Ja vakar nevienam pēc pirmās trases neizdevās iekļūt desmitniekā, tad šodien starp labākajiem desmit bija uzreiz divi mūsējie – abi brāļi Zvejnieki, Kristapam uzrādot dalītu 4.laiku (+0,30 s), bet Mikam dalītu 10.laiku (+0,91 s). Kaut arī šodien viņš laika ziņā atpalika mazāk nekā otrdien, tomēr tik un tā salīdzinoši patālu bija Žaks Gedra, kuram 27.vieta (+2,67 s) pirmajā braucienā. Dāvis Zvejnieks nefinišēja. Vadībā bija izvirzījies vakardienas uzvarētājs un pasaules rangā 116.vietā esošais soms Juho Dāls.

Dāls bija ātrākais arī otrajā braucienā un svinēja pārliecinošu uzvaru (11,92 FIS punkti), bet Kristapam ar trešo laiku izdevās pakāpties par divām pozīcijām uz otro vietu, no uzvarētāja atpaliekot 0,91 sekundi un punktu ziņā atkārtojot Atlantas Olimpisko spēļu gadu jeb iegūstot 19,96 FIS punktus. Otrajā braucienā izstājās vicelīderis un vienīgais pasaules rangā simtniekā slalomā esošais soms Jonas Rasanens (50.vieta). Pretēji vecākajam brālim Miks pēc otrā brauciena divas pozīcijas noslīdēja lejup un ierindojās 12.vietā (+2,08 s), nopelnot 30 FIS punktus. Otrais brauciens labāk sanāca Žakam, kurš otrajā trasē devās kā ceturtais, taču, divu braucienu summā ieņemot 22.vietu (+4,28 s) un nopelnot 49 FIS punktus, tik un tā neparādīja savu reālo varējumu.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv