ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 04 • 2016

L.Bondare izcīna 3.vietu un vēl vienu punktu rekordu slalomā [papildināts]

Latvijas izlases sportisti aizvadījuši otro sacensību dienu Somijas ziemeļu pilsētiņā Rovaniemi. Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks finišēja otrajā vietā, bet Liene Bondare, izcīnot 38,08 FIS punktus, kas ir viņas rekords, palika trešā.

Pirmajā braucienā startēja 28 sportistes, kuru vidū bija Latvijas, Somijas, Zviedrijas un ASV pārstāves. Liene, ar laiku 43,41 sekunde, pēc pirmā brauciena atradās septītajā vietā, līderei Janīnai Makinenai no Somijas zaudējot 0,89 sekundes. Arī otro un trešo vietu ieņēma somietes.

Otro braucienu Liene veica lieliski, un spēja uzrādīt labāko laiku, Makinenu pārspējot par 0,09 sekundēm. Divu braucienu summā gan Liene piekāpās divām konkurentēm, uzvarētājai zaudējot 0,80 sekundes. Pirmā finišēja Makinena, bet otrā bija cita somiete Emilija Hakala (+0,27 s). Liene jau vakardienas slaloma sacensībās uzrādīja savu labāko rezultātu (38,99 FIS punkti), taču šodien to vēlreiz izdevās labot, un nopelnīti 38,08 punkti.

Liene par sacensībām Rovaniemi stāsta: “Esmu priecīga, jo tie abi man bija labākie rezultāti. Bija labi braucieni, bet vakardienas otrajā braucienā bija mazās kļūdiņas. Arī šodienas pirmajā braucienā bija daudzas maziņas kļūdiņas, bet nebija lielas. Principā šī trase bija tāda, kur vienkārši ‘jāgāž’, un, kurš to labāk izdarīja, tas arī uzvarēja.” Liene arī stāsta, ka reljefa ziņā trase esot bijusi līdzīga Siguldas Pilsētas trasei, tikai nedaudz garāka.

Vīru sacensībās dalībnieku saraksts bija krietni lielāks. Piedalījās 69 sportisti no sešām valstīm. Pirmajā braucienā ātrākais bija soms Juho Dāls, bet Kristaps uzrādīja ceturto laiku (+0,30 s). Kristapa brālim Mikam pirmais brauciens padevās salīdzinoši veiksmīgs, jo uzrādīts tika desmitais labākais rezultāts (+0,91 s). Žakam Gedram 27. vieta pēc pirmā brauciena, un 2,67 sekunžu deficīts līdz līderim. Interesanti, ka visiem pirmajā brauciena finišējušajiem Latvijas sportistiem kāds konkurents bija uzrādījis identisku laiku. Dāvim Zvejniekam diemžēl neizdevās sasniegt finišu.

Otrajā braucienā Kristapa uzrādītais rezultāts nebija tik labs, taču, neskatoties uz to, Kristapam izdevās pacelties par divām vietām uz augšu, un nodrošināt otro pozīciju divu braucienu summā, uzvarētājam Juho Dālam zaudējot 0,91 sekundi. FIS punkti Kristapam gan tikai 19,96 (Kristapa rekords ir 8,40 punkti). Trešo vietu izcīnīja uzvarētāja vārda brālis Juho Handolins (+1,18 s). Arī Mikam otrais brauciens nepadevās tik veiksmīgs, un Miks atkrita uz 12. vietu, divu braucienu summā zaudējot 2,08 sekundes. Miks nopelnīja 30,29 punktus, kas ir trešais labākais rezultāts šosezon. Žakam izdevās pacelties uz 22. vietu (+4,28 s).

Miks pēc sacensībām pastāsta: “Pirmajā sacensību dienā mazliet pieturēti braucieni. Tā kā trase bija salīdzinoši īsa un ne sarežģīta, atstatumi nebija tik lieli, kā rezultātā izdevās izbraukt sezonas otros labākos punktus.” Runājot par otro dienu, Miks stāsta, ka bija braucis ar pārliecību un agresivitāti. Abi braucieni esot bijuši normāli, un sajūtas trasē ir bijušas labas. “SK Virsotne” pārstāvis gan min, ja pirmās vietas ieguvējs (Juho Dāls), 2. trasē nebūtu tik izcili nobraucis, būtu izdevies punktu rekords. Miks gan nobeigumā noteic: “Bet tāds ir sports, visi grib uzvarēt!”

Tagad Latvijas izlases sportisti dosies atpakaļ uz Pihi, kur aizvadīs vienu treniņu dienu, un tad pārbrauks uz Somijas kūrortu “Yllas”, kur tiks aizvadītas sacensības visās kalnu slēpošanas disciplīnās.

Edgars Beļakovs

Raksts papildināts ar Mika komentāru, 13.04.2016 plkst. 23:25


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv