ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 12 • 2015

Kristaps Zvejnieks izcīna pirmos EK punktus sezonā

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks paralēlā slaloma sacensībās Kronplacā, Itālijā ieguvis labāko šīs sezonas rezultātu Eiropas kausā un ticis pie 8 EK punktiem.

Sestdien Itālijas Kronplacas kūrortā tika aizvadīts kalnu slēpošanas Eiropas kausa ceturtais posms, kas vēl pie tam bija paralēlais slaloms. Vispirms no rīta bija parastas slaloma sacensības, kurās 32 labākie kvalificējās vakarā notiekošajam paralēlajam slalomam (divi sportisti vienlaicīgi brauc pa paralēli uzliktām trasēm).

Kvalifikācijas sacensībās Kristaps palika 26. vietā, kas viņam jau nodrošināja pirmos punktus šajā sezonā, jo visi braucēji, kas kvalificējās paralēlajam slalomam saņēma Eiropas kausa ieskaites punktus.

Ar kvalifikācijas sacensībām Kristaps bija apmierināts, lai gan vidus daļu neesot veicis tik ātri: "Kopumā esmu apmierināts, jo šis man bija pirmais finišs Eiropas kausos šogad. Uz to arī gāju, jo psiholoģiski tas ir ļoti svarīgi. Brauciens kvalifikācijā bija normāls. Augšā labs, pa vidu lēns, jo braucu uz finišu, lejā atkal ātrāks. Ja ar šādu braukšanu varu kvalificēties, tas arī man ir labs radītājs."

Paralēlajā slalomā gan Kristapam neveicās tik labi, un tika piedzīvots zaudējums jau pirmajā kārtā, kas izslēdza viņu no tālākas cīņas. Jāpiebilst gan, ka viņu pārspēja Slovēnijas sportists, kura kontā ir vairākas uzvaras Eiropas kausā: "Protams gribējās tikt tālāk, bet izkritu pirmajā kārtā pret Slovēni. Viņš arī vienu gadu ir bijis trijniekā Eiropas kausa paralēlajā un uzvarējis 3 Eiropas kausus sava karjerā. Gribējās tikt tālāk protams, bet zinu, kur zaudēju. Zaudēju starta izstūmienā, jo man ir salīdzinoši maza pieredze uz šīm speciālajam starta iekārtam paralēlajā slalomā.

Nākamais starts Kristapam paredzēts jau pirmdien, kad gaidāms vēl viens Eiropas kausa posms slalomā, bet otrdien Kristaps ieplānojis startu Pasaules kausā Madonnā di Kampiljo.

Edgars Beļakovs

Took home 8 EC points in San Vigilio European Cup Parallel slalom race this evening with 17. place. Happy about scoring...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Saturday, December 19, 2015

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv