ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 12 • 2015

Kalnu slēpotājs K.Zvejnieks pirmo reizi desmitniekā Eiropas kausā

Latvijas izlases dalībnieks kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks vakar Itālijas kalnu ciematā Pocā Difasā Eiropas kausa posmā kalnu slēpošanā 101 dalībnieka vidū slaloma disciplīnā izcīnīja 10.vietu, pirmo reizi karjerā iekļūstot desmitniekā šāda mēroga sacensībās. Uzvaru svinēja Vankūveras Olimpisko spēļu 15.vietas ieguvējs Marks Džini no Šveices, kuram mūsu sportists divu braucienu summā zaudēja 2,95 sekundes.

Decembra otrajā pusē īsi pirms Ziemassvētkiem ļoti labus rezultātus sāk uzrādīt ne tik veiksmīgi sezonu Eiropas kausos iesākušais Kristaps Zvejnieks. Sestdien EK paralēlajā slalomā viņš pārvarēja kvalifikāciju un ierindojās dalītā 17.-32.vietā no kopumā 98 startējušajiem dalībniekiem, bet pirmdienas vakarā Kristaps sasniedza savu labāko rezultātu kontinenta kausā iegūtās vietas ziņā. Līdz šim Eiropas kausā mūsu labākajam kalnu slēpotājiem sešas reizes bija izdevies iekļūt divdesmitniekā, ar vienpadsmito vietu kā augstāko rezultātu. Šoreiz rezultāts uzlabots par vienu pozīciju, un pirmo reizi sasniegts desmitnieks.

Startējot ar 39.numuru un pirmo trasi veicot 1:00,73, Kristaps uzrādīja tobrīd 20.laiku (+2,67 s). Aiz viņa tikai vienam, ar 62.numuru startējušajam 19 gadus jaunajam itālim Vakari, izdevās uzlabot mūsu pārstāvja laiku, līdz ar to Kristapam pirmajā braucienā 21.vieta un labā desmitā starta pozīcija otrajā braucienā, uz ko pirmo trīsdesmitnieku pēc pirmās trases grieza otrādi. Otro braucienu mārupietis veica vēl labāk, uzrādot tajā 9.laiku (+0,91 s) un nobraucot tikai par 0,02 sekundēm lēnāk nekā līderis pēc pirmā brauciena francūzis Bufē, kurš pirms nedēļas pasaules kausā Valdizērā bija 22.vietā. 

Ar labo sniegumu otrajā braucienā K.Zvejniekam izdevās pakāpties uz pusi augstāk – sākotnēji no 21.vietas uz 12.vietu, bet vēlāk, kad divus priekšā esošos diskvalificēja, tomēr izdevās par vienu pozīciju pārspēt līdzšinējo labāko rezultātu un pirmo reizi karjerā tikt desmitniekā. Divu braucienu summā no uzvarētāja SK ”Virsotnes” pārstāvis atpalika 2,95 sekundes, bet no trijnieka tikai pusotru sekundi, tāpēc ka pirmie divi bija krietni priekšā pārējiem. Kristaps nopelnīja 24,21 FIS punktu. Iekļūšanai desmitniekā “palīdzēja” arī piecu no pirmā un četru no otrā desmita izstāšanās otrajā braucienā.

Ja vietu ziņā tas ir labākais sasniegums, tad FIS punktu izteiksmē ir bijuši trīs labāki rezultāti, kas nozīmē, ka laika ziņā mūsu sportists šīs trīs reizes ir bijis tuvāk uzvarētājiem. Labākais rezultāts šāda mēroga sacensībās ir 16,04 FIS punkti, kas uzrādīts pirms nepilniem diviem gadiem Bulgārijā, kad uzvarētājam ļoti līdzīga garuma trasē zaudētas 1,83 sekundes.

Uzrādot laiku 1:56,67 un no piektās vietas pakāpjoties uz līderpozīcijām, uzvarēja šveicietis Marks Džini, kurš pasaules kausa posmos desmitniekā ir bijis septiņas reizes, vienā no tām kāpjot uz goda pjedestālu, turklāt uz augstākā pakāpiena. Bufē piekāpās ceturtdaļsekundi un palika otrais, bet trešajā vietā ierindojās pagājušajā sezonā divas reizes pasaules kausa posmos divdesmitniekā iekļuvušais austrietis Volfgangs Herls.

Šovakar Madonnā Dikampiljo (Itālija) Kristaps otro reizi šosezon izies uz startu Pasaules kausa posmā, sacenšoties ar pasaules labākajiem kalnu slēpotājiem slaloma disciplīnā. Tieši šajā Itālijas kalnu ciematā viņš ir uzrādījis labāko rezultātu pirmajā braucienā – 35.vieta. Pirms 9 dienām Valdizērā viņš bija 39.pozīcijā, tā kā Latvijas līdzjutēji ļoti gaida šodienas startu. Pirmais brauciens sāksies plkst.18.45 pēc Latvijas laika.

Ivars Bācis

Happy about 10th place in Pozza di Fassa European Cup this evening! Finally getting something of the feeling I need to...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Monday, December 21, 2015

5 Komentāri

Sportacentrs.com
22 • 12 • 2015 / 12:26
Priecē! Šovakar pasaules kauss!

22 • 12 • 2015 / 19:23
Sportacentrs.com
22 • 12 • 2015 / 19:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv