ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

29 • 02 • 2016

K.Zvejnieks un L.Gasūna desmitniekā slalomā Japānā [papildināts]

Latvijas izlases dalībnieki Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna iekļuvuši desmitniekā Japānas pilsētā Hakubā notikušajās Kontinentālajā kausa sacensībās slalomā. K.Zvejnieks 83 dalībnieku konkurencē ieguva 7.vietu (+1,22 sekunde), bet L.Gasūna no 48 dalībniecēm ierindojās 9.vietā (+2,91 sekunde). Uzvaras svinēja pirms pusotra gada Pasaules kausa posmā 25.vietu ieguvušais korejietis Dongs Hjuns Jungs un šosezon divas reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā iekļuvusī japāniete Emi Hasegava.

Tālo austrumu kausā, kas ir Kontinentālā kausa sacensības, Japānā nestartēja tikai vietējā reģiona valstu pārstāvji, daži no kuriem savu ļoti augsto līmeni ir apliecinājuši ar iekļūšanu labāko trīsdesmitniekā pasaules kausa posmos, bet arī kalnu slēpotāji no vairākām Eiropas valstīm, ieskaitot Austriju, Šveici un Zviedriju, jo kalnu slēpošanas lielvalstu otrā vai trešā sastāva pārstāvji arī vēlas iegūt labus FIS punktus, ko šāda mēroga sacensības ir liela iespēja iegūt. Tāds mērķis bija arī mūsu izlases līderiem Kristapam Zvejniekam un Leldei Gasūnai, kuri pēc FIS punktu reitinga bija attiecīgi trešajā (Kristaps ar 9,57 FIS punktiem) un septiņpadsmitajā vietā Lelde ar 22,68 FIS punktiem). Kontinentālajā kausā starta numurus sadala pēc citādākas sistēmas, līdz ar to Kristapam ar tik augstu reitingu nesanāca startēt vienam no pirmajiem, jo abiem mūsējiem tika 20.numurs.

Kristapam pirmais brauciens neizdevās tik labs, jo sanāca uzrādīt rezultātu ārpus pirmā desmita, turklāt no līdera Junga, kurš startēja ar 1.numuru, atpaliekot 2 sekundes. Korejietis pa svaigo trasi bija lieliski nobraucis, pat otrā laika uzrādītāju apsteidzot par 0,65 sekundēm. Otro braucienu mārupietis veica nedaudz labāk, uzrādot tajā astoto laiku (+0,84 s) un pakāpjoties uz 7.vietu. Tā kā līderis pēc pirmā brauciena un vēlāk arī uzvarētājs Jungs mūsu kalnu slēpotājam otrajā braucienā zaudēja 0,8 sekundes, tad divu braucienu Kristaps nevis attālinājās, bet pietuvinājās uzvarētājam, zaudējot 1,22 sekundes un nopelnot 15,18 FIS punktus. Otro vietu ieguva šogad trīs reizes PK posmos startējušais un visas trīs reizes izstājušais japānis Šuns Nakamura (+0,36 s), bet trijnieku noslēdza austrietis Matiass Tipelraiters, kurš Eiropas kausa posmos regulāri ir trīsdesmitniekā, taču pamatā aiz K.Zvejnieka.

Lelde Gasūna pirmajā trasē uzrādīja 10.laiku, no līderes Aleksandras Tilejas atpaliekot 2,05 sekundes. Otrais brauciens sanāca daudz labāks, jo ātrākai otrajā trasē Emi Hasegavai tika zaudēts 1,3 sekundes un uzrādīts piektais laiks, no trešās ātrākās otrajā braucienā atpaliekot vien 0,02 sekundes. Tas neļāva siguldietei krietni pavirzīties uz augšu, jo pirmajā trasē pārāk daudz bija zaudēts tuvākajām konkurentēm. Līdz ar to kopumā Leldei 9.vieta (+2,9 s) un 27,43 FIS punkti. Uzvaru izcīnīja pagājušā gada pasaules čempionāta 18.vietas ieguvēja Hasegava, kas par 0,9 sekundēm pārspēja līderi pēc pirmā brauciena britu kalnu slēpotāju un pagājušā gada decembrī PK posmā milzu slalomā 19.vietu ieguvušo Tileju, kura otrajā braucienā par 0,04 sekundēm piekāpās Leldei.

Par Leldes un Kristapa lieliskajiem panākumiem šodien nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

First FEC race today here in Japan. Snow and rain is a part of race not only in Europe this year. Finished 7th today and...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Monday, February 29, 2016


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv