ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 12 • 2015

K.Zvejnieks PK slalomā 1.starpfinišā 21., bet lejasdaļā izstājās [papildināts]

Otrdienas vakarā Itālijas kalnu ciematā Madonnā Dikampiljo pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks pirmo braucienu iesāka teicami, pirmajā kontrolatzīmē uzrādot pat 21.laiku, taču trases lejasdaļā kļūdījās un izstājās. Otro posmu pēc kārtas uzvaru svinēja norvēģis Henrihs Kristofersens.

Vakar vakarā Madonnā Dikampiljo Kristaps Zvejnieks otro reizi šosezon izgāja uz startu Pasaules kausa posmā, sacenšoties ar pasaules labākajiem kalnu slēpotājiem slaloma disciplīnā. Tieši šajā Itālijas kalnu ciematā viņš bija uzrādījis labāko rezultātu savā karjerā, pirmajā braucienā ierindojoties 35.vietā. Pirms 9 dienām Valdizērā viņš bija 39.pozīcijā, tā kā Latvijas līdzjutēji ļoti gaidīja šodienas startu. Krietni aktīvāki nekā parasti bija arī kalnu slēpošanas interesenti, no kuriem lielākā daļa prognozēja, ka Kristaps varētu iekļūt labāko trīsdesmitniekā. Šādu optimismu vairoja Latvijas izlases līdera un SK “Virsotne” pārstāvja ļoti labais starts vakar Eiropas kausā slalomā, kur pirmo reizi viņš iekļuva desmitniekā, izcīnot 10.vietu.

Tā kā šodien ir darba diena, tad pirmais brauciens sākās vakarpusē, plkst.18.45 pēc Latvijas laika. Līdz ar to šo posmu tāpat kā janvārī Šladmingā (Austrija) notiekošo var saukt par nakts slalomu. Skats jau krāšņs, taču temperatūra bija pāris grādi plusos, kas nenāk par labu beigu galā startējošajiem kā Kristapam, jo trase kļūst mīkstāka un izdangātāka. Dalībnieku skaits, salīdzinot ar Valdizēru, bija palielinājies par 12 un šoreiz jau sniedzās pāri astoņdesmit – 85 kalnu slēpotāji. Taču Itālijā klāt nākušie bija ar zemāku reitingu nekā mūsu kalnu slēpotājam, tāpēc K.Zvejniekam sanāca tāds pats 61. starta numurs kā pirms 9 dienām Francijā.

Arī šoreiz vairāki pirms mūsu kalnu slēpotāja startējušie dalībnieki (10) izstājās, taču nedaudz mazāk nekā Valdizērā. Jau kad bija nobraukuši pirmie 45, bija skaidrs, ka iekļūšanai trīsdesmitniekā, lai tiktu uz otro braucienu, no līdera nedrīkst atpalikt vairāk nekā 2,93 sekundes. Pēc nākamajiem 15 dalībniekiem šī latiņa samazinājās tikai par 0,07 sekundēm. Kristaps braucienu sāka lieliski, pirmajā kontrolatzīmē uzrādot 21.laiku (+0,48 s), taču otrajā starpfinišā jau atkrita tobrīd uz 54.pozīciju (+2,92 s), bet trases lejasdaļā kļūdījās un izstājās.

Atkal lielisku tehniku demonstrēja norvēģis Henriks Kristofersens, kurš trasi veica 47,34 sekundēs un otro laiku uzrādījušo austrieti Marselu Hiršeru apsteidza par sekundi – 1,03 s, bet trešajā pozīcijā atrodošais itālis Stefano Gross zaudēja 1,23 s. Tālāk dalībnieki jau sarindojās krietni blīvāk, jo trešo līdz desmito vietu šķīra tikai 0,3 sekundes.

Kaut arī otrajā braucienā uzrādījuši attiecīgi 4. un 5.laiku, savas pirmās divas pozīcijas nemainīgi saglabāja un pagājušā posma rezultātu atkārtoja Kristofersens un Hiršers. Divdesmit vienu gadu jaunajam norvēģim tā bija sestā uzvara PK posmos, bet austrietim jau 79 (!) reize trijniekā, kamēr cits austrietis uz goda pjedestāla kāpa tikai pirmo reizi. Tas bija šī gada pasaules junioru vicečempions slalomā Marko Švarcs, kurš ar otru ātrāko laiku 2.braucienā spēja no 17.vietas pakāpties uz trešo. 20 gadus vecajam austrietim bija 11.starts PK un trešā reize trīsdesmitniekā, (viena no tām milzu slalomā). Līdz šim viņš labāko rezultātu bija sasniedzis, iegūstot 18.vietu Valdizērā. Ātrāko laiku otrajā braucienā uzrādījušais 22 gadus vecais šveicietis Luka Aerni tikmēr veica vēl lielāku kāpienu no 26.vietas uz piekto.

Kristofers (200 punkti) un Hiršers (160 punkti) līdz ar to arī ir pirmajās divās vietās slaloma kopvērtējumā, bet trešajā pozīcijā atrodas amerikānis Deivids Čudounskijs (79 punkti), no kura sešus punktus atpaliek Švarcs. Visu disciplīnu kopvērtējumā vadībā izvirzījies Hiršers ar 623 punktiem, aiz kura seko norvēģu trio – Aksels Svindāls (600 punkti), Četils Jansruds (407 punkti) un Kristofersens (389 punkti).

Ivars Bācis


5 Komentāri

Paldies!

22 • 12 • 2015 / 21:42
Nākamreiz Kristaps būs 30-niekā! Priecīgus Ziemassvētkus!
Viktors Kokins
24 • 12 • 2015 / 18:10
Ļoti jau gribās to 30 nieku, bet reāli ņemot tāls ceļš vēl līdz tam ejams. Pirmā kontrolatzīme diemžēl nav nekāds rādītājs.
Veiksmi Kristap!

25 • 12 • 2015 / 21:50
Ceru, ka ne tik tāls ceļš, bet vispār jau liela daļa taisnības tu saki (21:50).

26 • 12 • 2015 / 10:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv