ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

04 • 01 • 2016

K.Zvejnieks Jauno gadu sāk ar 24.vietu EK slalomā [papildināts]

Latvijas izlases pārstāvis kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks Jauno gadu sācis ar 24.vietu 98 dalībnieku konkurencē Francijas kalnu kūrortā Valsenī notikušajā Eiropas kausa posma slaloma sacensībās, uzvarētājam Markam Džini no Šveices divu braucienu summā zaudējot 2,63 sekundes. Tā K.Zvejniekam bija trešā reize trīsdesmitniekā EK posmos šajā sezonā, un viņš kausa kopvērtējumā tagad pakāpies uz 31.vietu. Diemžēl šodien pēc 29.laika uzrādīšanas divu braucienu summā mūsu sportists saņēma diskvalifikāciju par vārtu nepareizu izbraukšanu.

Jau pašās pirmajās Jaunā gada dienās Kristaps Zvejnieks bija devies uz Franciju, lai piedalītos Eiropas kausa posmā. Svētdien bija viņa piektais starts šajā sezonā EK, kur šoreiz nebija tik spēcīgs sastāvs kā iepriekšējās reizes, līdz ar to arī starta numurs mūsu kalnu slēpotājam bija par 13-15 pozīcijām tuvāk pirmajam startējušajam nekā parasti – 25.numurs. Pirmajā braucienā mārupietim sanāca iekļūt trīsdesmitniekā, pāris pozīcijas aiz divdesmitnieka, kas deva labu startu vietu otrajam braucienam (kvalificējās sešdesmit, bet pirmais trīsdesmitnieks startēja apgrieztā secībā – aut.piez.). Ja līderim zaudēts 1,76 s un līdz desmitniekam trūka vairāk kā sekunde, tad sākot no 12.vietas rezultāti bija ārkārtīgi blīvi, jo nākamie piecpadsmit dalībnieki, starp kuriem bija arī Kristaps, satilpa pussekundē.

Otrajā braucienā uzrādītais 23.laiks (+1,06 s) ļāva K.Zvejniekam saglabāt stabilu pozīciju trešajā desmitā – 24.vietu – un trešo reizi šosezon tikt pie kopvērtējuma punktiem (7 punkti). Divu braucienu summā SK “Virsotne” pārstāvis uzvarētājam zaudēja 2,63 sekundes un nopelnīja 27,54 FIS punktus, trešdaļai sekundes pietrūkstot līdz divdesmitniekam, kur viņš līdz šim ir iekļuvis piecas reizes.

Uzvarēja pirms deviņiem gadiem pasaules kausa posmā uzvarējušais, bet pēdējās divas sezonas labāko trīsdesmitniekā neiekļūstošais šveicietis Marks Džini, kurš apsteidza vairākus šīs sezonas pirmās puses PK top30 braucējus kā austrieti Mihaēlu Matu (+0,37 s, 2.vieta), francūžus Robēnu Bufē (+0,4 s, 3.vieta), Žuliēnu Lizerū (+0,53 s, 5.vieta) un Žanu Baptistu Granžu (+0,82 s, 6.vieta).

Šī Kristapam bija trešā reize trīsdesmitniekā šosezon, kas ļauj ar 41 punktu pakāpties uz 31.vietu kopvērtējumā, tikai 2 punktiem pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam, kurā viņš var iekļūt ar veiksmīgu startu šodien otrajā dienā Eiropas kausā slalomā Valsenī. 

Šodien otrajā sacensību dienā Kristaps iekļuva trīsdesmitniekā, bet beigās tomēr tika diskvalificēts. Pirmajā braucienā pēc labā sākuma (20.rezultāts) beigās tomēr pieļāva kļūdu un uzrādīja 35.rezultātu (+2,90 s). Ar ļoti labu otro braucienu varēja pakāpties ne tikai līdz trīsdesmitniekam (+0,4 s), bet arī līdz piecpadsmitniekam (+1,09 s). Taču otrais brauciens scenārija ziņā sanāca tieši pretējs pirmajam, proti, mūsu kalnu slēpotājs kļūdījās sākuma daļā, bet beigas nobrauca ļoti labi. Lai arī vienu brīdi šķita, ka varētu tikt pazaudēta vieta top30, tomēr daļa no otrajā braucienā trases vidū priekšā esošajiem vai nu lejasdaļu nobrauca lēnāk par mārupieti, vai arī nefinišēja, līdz ar beigās K.Zvejniekam sanāca 29.rezultāts (+3,76 s) un 2 punkti (it kā) EK kopvērtējumā. Taču diemžēl divas dienas pēc kārtas pie punktiem nesanāca tikt, jo žūrija beigās diskvalificēja mūsu sportistu.

Uzvaru izcīnīja šosezon abos startos PK posmos top25 iekļuvušais francūzis Bufē, kas tikai par 0,07 sekundēm apsteidza 2013.gada pasaules junioru vicečempionu Ramonu Cēnhaoizernu no Šveices, kurš šogad pasaules kausā decembrī Valdizērā atzīmējās ar 19.vietu, bet pirmās dienas uzvarētājs Džini noslēdza trijnieku (+0,34 s).

Kristaps ar 33 punktiem Eiropas kausa kopvērtējumā slalomā atrodas dalītā 33.vietā, tikai 6 punktiem pietrūkstot līdz top30.

Tikmēr šodien ar milzu slalomu četru dienu FIS sacensību sēriju (2 milzu slalomi, 2 slalomi) Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi uzsāk vairāki mūsu izlases juniori un jaunieši. Par viņu rezultātiem nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

Papildināts viss raksts 04.01.2016 plkst. 17:15 (EET).

3 Komentāri

DELFI
05 • 01 • 2016 / 10:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv