ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

02 • 12 • 2015

K.Zvejnieks Eiropas kausā slalomā 43.vietā [papildināts]

Saistītā informācija

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks Norvēģijas ciematā Hemsedālē notikušajā sezonas pirmajā Eiropas kausa posmā slalomā vairāk kā 100 dalībnieku konkurencē ierindojās 43.vietā, uzvarētājam Ramonam Cenhauzernam no Šveices divu braucienu summā zaudējot 6,65 sekundes un nopelnot 46,18 FIS punktus.

Divas ar pusi nedēļas pēc iepriekšējā starta, kad tika uzrādīts labs rezultāts spēcīga sastāva FIS sacensībās slalomā Zviedrijā, Kristaps Zvejnieks, bet šoreiz jau kopā ar savu brāli Miku, bija devies uz Norvēģiju, lai turpinātu sacensību sezonu un piedalītos Eiropas kausā, uz ko viņš šajā sezonā liek uzsvaru. Sakarā ar sniega trūkumu šis bija pirmais Eiropas kausa posms kādā no kalnu slēpošanas disciplīnām. Kā jau tas ierasts, Eiropas kausa posmi pulcē arī vairākus pasaules kausa top30 braucējus, no kuriem pazīstamākais bija pasaules čempionātos un Olimpiskajās spēlēs labāko desmitniekā iekļuvušais un pagājušā sezonā pasaules kausa posmā uzvarējušais zviedrs Matias Hargins.

Kristapam bija iedalīts 40.nurmurs, taču pēc reitinga viņš nebija gluži četrdesmitais. Par viņa 9,57 FIS punktu reitingu slalomā labāki bija 27 konkurenti, kas deva cerības uz iekļūšanu trīsdesmitniekā. Mārupietis pirmajā braucienā uzrādīja laiku 1:02.87, kas viņam deva 53.vietu (+3,73 sekundes) un tikšanu uz otro braucienu, kam kvalificējās labākie sešdesmit. Ja ne kļūda trases lejasdaļā, tad Kristaps varēja atrasties uz pusi tuvāk līderiem. Otrajā braucienā, kā parasti, pirmais trīsdesmitnieks startēja apgrieztā secībā, tāpēc mūsu kalnu slēpotājam otrais brauciens bija tik un tā jāsāk pozīcijā, kādā viņš atradās pēc pirmā brauciena. Līdz četrdesmitniekam, kas bija 1,17 sekunžu attālumā, varēja pakāpties, taču iekļūt trīsdesmitniekā, par ko jau var iegūt kopvērtējuma punktus, gan nebija diez ko reāli, jo bija jāatspēlē gandrīz divas sekundes.

Otrais brauciens Kristapam sanāca līdzīgs kā pirmais, varbūt nedaudz viņš  bija tuvāk līderiem, taču labākie otrajā braucienā kļūdījās un pazaudēja savas vadošās pozīcijas. Vienpadsmit no priekšā esošajiem izstājās, taču līdz top40 mūsējam neizdevās aizsniegties, jo divi no aizmugurē esošajiem apsteidza Latvijas kalnu slēpotāju, un K.Zvejniekam beigās sanāca 43.vieta. Līdz trīsdesmitniekam, kur savā karjerā Kristaps Eiropas kausos ir bijis septiņas reizes, pietrūka 2,43 sekunžu.

Miks Zvejnieks, startējot ar 99.numuru 107 dalībnieku konkurencē, pirmajā braucienā labāko sešdesmitniekā neiekļuva un līdz ar to netika uz otro braucienu. Miks uzrādīja laiku 1:06;10 un no līdera atpalika septiņas sekundes, kas deva 77.vietu. Pat leģendārā kanādiešu hokejista Veina Grecka numurs mūsu kalnu slēpotājam nepalīdzēja, jo līdz sešdesmitniekam pietrūka samērā daudz – divas ar pusi sekundes, taču nevar aizmirst par spēcīgo konkurenci.

Par uzvarētāju kļuva 2013.gada pasaules vicečempions junioriem Ramons Cenhauzerns. Pēdējos divos gados sešas reizes pasaules kausā labāko trīsdesmitniekā iekļuvušais šveicietis pēc pirmā brauciena bija piektais (+0,60 s), bet ar trešo rezultātu otrajā braucienā spēja izvirzīties līderpozīcijās, kaut arī tikai par 0,09 sekundēm viņš apsteidza šī gada otro labāko junioru pasaulē Marko Švarcu no Austrijas. Līderis pēc pirmā brauciena Matias Hargins kļūdījās un atkrita uz 11.pozīciju.

Kristaps pastāstīja, ka pirmā brauciena starplaikā bijis 17-ais un pussekundi aiz līdera, bet trases lejas daļā pieļāvis lielu kļūdu, un tur arī rezultāts palika. Otrajā trasē segums bijis sliktāks kā pirmajā trasē, jo esot palicis daudz siltāks. „Tehniski ļoti labi braucieni. Žēl, ka pirmajā trasē nesanāca izvairīties no šīs kļūdas,” skaidro Kristaps, un ir noskaņots rīt veikt braucienus bez tādām kļūdām.

„Nu negāja spīdoši, biju noskaņojies uz labāku rezultātu,” atklāts jau ar pirmajiem vārdiem ir Miks. „Tomēr saprotu, ka ir vajadzīgs ilgs laiks, lai pielāgotos šai videi, Eiropas kausa līmenim, nenormāli sīvai konkurencei, garām trasēm, arī sajūtas jāiemācās kontrolēt. Tas viss laikam ir normāli, man vēl daudz jābrauc FIS sacensībās, lai es tiešām būtu gatavs konkurēt ar tiem čaļiem,” neskatoties uz palikšanu aiz 70-nieka vēlmi izkonkurēt pārējos jaunākajā brālī tomēr var just. „Uz starta gāju ar domu, ka „jāgāž” (domāts par braukšanu pa trasi – aut.piez.) ar pārliecību, bet, protams, esot trasē, lietas notiek dabiski un automātiski. Ņemot vērā arī bedres, visu trasi nu noteikti nebraucu ar ''full power'' (pilnu spēku),” par šodienas pirmo braucienu stāsta Miks.

Ceturtdien otrā sacensību diena Eiropas kausā slalomā Hemsdālē.

Ivars Bācis

Papildināts viss raksts 02.12.2015 plkst. 23:36.

Arrived in Hemsedal today and did a couple of runs before EC races kick off #fischer #leki #poc

A photo posted by Kristaps Zvejnieks (@kristaps_zvejnieks) on


2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv