ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

31 • 03 • 2016

K.Zvejnieks 3.vietā FIS slalomā Krievijā

Krievijas čempionātā un FIS sacensībās slalomā Poļarniji Zori vīriešiem pāri par 70 dalībnieku konkurencē trešo vietu ieguva Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš uzvarētājam un trīs reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā iekļuvušajam krievam Pāvelam Trikičevam divu braucienu summā zaudēja 0,65 sekundes un nopelnīja 16,24 FIS punktus. Galvenais favorīts un pagājušajās sezonas pasaules kausa kopvērtējuma trešais labākais slalomists Aleksandrs Horošilovs izstājās jau pirmajā braucienā. Sievietēm uzvaru svinēja pasaules ranga 45.vietā esošā Ksenija Alopina. Savukārt Opdālē notikušajā Norvēģijas čempionāta nobraucienā no 29 dalībniecēm Agnese Āboltiņa ierindojās 15.vietā, uzvarētājai piekāpjoties par 3,7 sekundēm.

Sievietēm bez mājiniecēm un mūsu valsts bija pārstāve no Ukrainas, bet vīriešiem arī no Somijas, Kazahstānas un Uzbekistānas. Kristapam Zvejniekam bija trāpījies 13.numurs, bet šoreiz tas nebija neveiksmīgs kā pirms divām nedēļām Pihē. Pirmajā braucienā mārupietis uzrādīja 3.laiku – 46,86 sekundes, taču samērā daudz, gandrīz sekundi (0,97 s), atpalika no līdera. Otrajā braucienā Kristapam sanāca uzrādīt otro laiku (+0,21 s), apsteidzot vienu un arī palaižot garām vienu konkurentu, līdz ar to beigās tā pati trešā vieta palika. Uzvaru svinēja trīs reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušais Pāvels Trikičevs (pa reizei kombinācijā, milzu slalomā un slalomā – aut.piez.), kurš jaunajā FIS listē slalomā ir netālu aiz K.Zvejnieka 80.vietā. 

Miks Zvejnieks divu braucienu summā piekāpās 3,21 sekundi, ierindojoties 8.vietā un nopelnot 35,80 FIS punktus, kas par desmit atpaliek no viņa labākā rezultāta. Mikam neizdevās tik labs pirmais brauciens, kur līderim viņš piekāpās jau 2,7 sekundes un kur tad arī tika izplānēja cerības uzlabot punktus, kas bija reāli izdarāms, ko viņš apliecināja ar otro braucienu, kur piekāpās Trikičevam tikai pussekundi. Pārējie trīs mūsējie Žaks Gedra, Dāvis Zvejnieks un Elvis Opmanis nefinišēja pirmajā braucienā. Tāds pats liktenis piemeklēja arī Horošilovu, kurš rīt mēģinās uzmanīgāk braukt, jo rīt vīriešiem būs Krievijas čempionāts. 

Tikmēr sievietēm šodien bija Krievijas čempionāts, kur uzvaru svinēja galvenā favorīte Ksenija Aļopina. Viņai nesanāca pirmais brauciens, bet otrajā Krievijas pārstāve parādīja klasi un pārākumu pār citām konkurentēm, pelnīti iegūstot pirmo vietu un nopelnot 8 FIS punktus. No 42 dalībniecēm pirmajā braucienā nefinišēja vienpadsmit kalnu slēpotājas, starp kurām diemžēl bija arī Liene Bondare. Rīt Lienei būs iespēja lauzt Poļarniji Zori melno strīpu, kas velkas līdzi no pagājušā gada.

Tikmēr Agnese Āboltiņa Opdālē jau nedaudz labāk veica nobraucienu Norvēģijas čempionātā nekā oficiālajos treniņos iepriekšējās divas dienas un no uzvarētājas atpalika jau mazāk par četrām sekundēm – 3,7 sekundes, kas ļāva apsteigt 14 konkurentes un ieņemt 15.vietu. Pēc pirmās kontrolatzīmes Agnese bija 22.vietā, bet tad pamazām ar katru kontrolatzīmi kāpa uz augšu. Uzvarēja šosezon divas reizes 21.vietu pasaules kausa posmos nobraucienā izcīnījusī 24 gadus vecā norvēģiete Ragnhilda Movinkele., apsteidzot divas talantīgās jauniņās norvēģu juniores Kajsu Liji un Kaju Norbī. FIS punkti vēl nav publicēti, bet tie nebūs augsti, jo, neskaitot Movinkelu, pārējās ir ļoti jaunas ar maz sacensībām nobraucienā, līdz ar to viņu reitings ir daudz sliktāks nekā reālā braukšanas māka. 

Rīt Poļarniji Zori vēl viens slaloms, bet Opdālē Alpu kombinācija un supergigants.

Ivars Bācis

Šodien Latvijas izlase aizvadīja FIS sacensības Krievijā. Un ir 2 godalgotas vietas 󾭞🏻🇱🇻!Dāmām šīs sacensības bija...

Posted by Skibox on Thursday, March 31, 2016

5 Komentāri

labs, Bāci! pat pieliktajā bildē viss tikai par Leldi, bet pats viņam uzlicis mīksto.
..
31 • 03 • 2016 / 16:30
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv