ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2016

K.Zvejniekam godalgota vieta slalomā Austrija, brāļiem labi punkti Zviedrijā

Austrijas ciematā Hinterraitā notikušajās FIS slaloma sacensībās, kuras rīkoja Vācija, 87 dalībnieku vidū 2.vietu izcīnījis Kristaps Zvejnieks, uzvarētājam Rolandam Laitingeram no Austrijas, kurš sezonas pirmajā PK posmā Zoldenā milzu slalomā izcīnīja 6.vietu, zaudējot pussekundi un nopelnot 15,69 FIS punktus. Tikmēr Zviedrijā FIS slalomā Mikam Zvejniekam 7.vieta un 35,69 FIS punkti, bet Dāvis Zvejnieks sasniedza sezonas labākos punktus slalomā (84,08 FIS punkti), Mikam piekāpjoties deviņas vietas un vairāk par 6,5 sekundēm. Agnesei Āboltiņai pēc uzvaras slalomā Norvēģijā nākamajos trijos startos veiksme nebija sabiedrotā, jo piedzīvotas divas nefinišēšanas un vienu reizi iegūti 75 FIS punkti milzu slalomā, kas 37 atpaliek no šosezon uzrādītā labākā rezultāta.

Pirms startiem Eiropas kausa posmā šajā nedēļas nogalē Cellamzē Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, neizejot no sacensību ritma, trešdien un ceturtdien nostartēja FIS slalomā citā Austrijas kalnu ciematā Hinterraitā, kur mūsu kalnu slēpotājs bija viens no favorītiem uz uzvaru. Viņa sīvākie konkurenti bija ar 8 FIS punktu reitingu soms Jonas Rasanens, šosezon divas reizes pasaules kausa posmos milzu slalomā desmitniekā iekļuvušais Rolands Laitingers, vēl viens milzu slaloma speciālists un trīs reizes PK posmos uz goda pjedestāla kāpušais vācietis Stefans Luics un slovēnis Miha Kuerners, kurš tāpat kā Kristaps PK posmos vienu reizi ir bijis starp labākajiem trīsdesmit.

Pirmajā braucienā Kristaps Zvejnieks uzrādīja trešo laiku (+0,58), taču turpat ļoti tuvu bija vēl pāris konkurenti. Tikai vienu sekundes simtdaļu zaudēja lihtenšteinietis, bet 0,03 un 0,06 sekunžu attālumā atradās Luics un Rasanens. Kaut arī otrajā braucienā Kristaps uzrādīja vien 14.laiku (+1,07 s), taču viņš ne tikai spēja saglabāt vietu trijniekā, bet pat pakāpties uz otro vietu, jo tuvākie konkurenti nobrauca vēl sliktāk, bet izcēlās pirmajā braucienu ne tik ātri veikušie. Līderis Laitingers otro trasi veica par 0,02 sekundēm lēnāk nekā Zvejnieks, bet spēja nosargāt 1.vietu, līdz ar to divu braucienu summā mūsu kalnu slēpotājs no uzvarētāja atpalika par kripatiņu mazāk nekā pēc pirmā brauciena – 0,56 sekundes, kas deva labākos šīs sezonas punktus. Taču tik un tā tie (15,69) par sešiem ar pusi atpaliek no labākā rezultāta, bet tas nav atkarīgs no Kristapa, jo arī ar uzvaru viņš nevarētu tikt zem desmit, jo to neļauj galveno konkurentu reitings. Līdz ar to nav liela bēda, ka otrajā dienā sanāca diskvalifikācija otrajā braucienā.

Pēc izstāšanās 2.braucienā pirmajā dienā, kad atradās 12.pozīcijā, ceturtdien vietu desmitniekā ieguva Miks Zvejnieks, kurš jau pēc pirmā brauciena bija septītais, pussekundi aiz blīvi izkārtojušā sešinieka, bet tai pat laikā vairāk nekā sekundi priekšā 8.vietai. Otrajā braucienā sanāca par dažām simtdaļām pietuvoties sešiniekam un palielināt pārsvaru pār tuvāko sekotāju līdz 2,5 sekundēm, zaudējot 1,27 sekundes uzvarētājam Kristoferam Visenam, kurš pagājušā gadā Zviedrijas čempionātā bija trīspadsmitais.

Piektdien Pasaules kausā slalomā Austrijā startēs Lelde Gasūna, Kristapam Zvejniekam, kā jau minēts raksta sākumā sestdien un svētdien EK slalomā, bet Agnese Āboltiņa sacensības turpinās Hafjelā nākošo trešdien, pārejot uz ātrumdisciplīnām nobraucienu un supergigantu.

Ivars Bācis

2nd place in FIS race Hinterreit yesterday! Finally some good weather here in Austria. #fischerracefamily #WRA #leki #skiing

A photo posted by Kristaps Zvejnieks (@kristaps_zvejnieks) on


3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv