ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

16 • 01 • 2016

K.Zvejniekam 23.vieta Eiropas kausā slalomā

Sestdien Austrijas kalnu kūrortā Cellamzē 100 dalībnieku konkurencē Eiropas kausā slalomā 23.vietu izcīnījis un 8 punktus EK kopvērtējumā nopelnījis Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš uzvarētājam Fransuā Plasam no Francijas divu braucienu summā zaudēja 1,68 sekundes un nopelnīja 17,58 FIS punktus.

Eiropas kausa posmi ir otras spēcīgākās sacensības aiz Pasaules kausa, un tajos piedalās vairāki pasaules kausa posmos startējošie un arī trīsdesmitniekā iebraucošie kalnu slēpotāji. Cellamzē nebija pulcējusies tik stiprs sastāvs kā dažas atsevišķas reizes. Starp citu, bez Kristaps Zvejnieka tikai vēl trim citiem konkurentiem – zviedram Emīlam Johansonam un diviem šveiciešiem Markam Rošatam un 2011.gada pasaules junioru čempionam Reto Šmidigeram – šosezon ir izdevies iekļūt PK top30 slalomā. Taču tas nenozīmē, ka Kristaps tika uzreiz pieskaitīts pie favorītiem uz uzvaru vai godalgotu vietu, jo piedalījās dažu kalnu slēpošanas lielvalstu otrais sastāvs, kuri ir ļoti labā līmenī, bet netiek startēt PK posmos, un arī vairāki PK posmos milzu slalomā labāko divdesmitniekā un pat desmitniekā iekļūstošie kalnu slēpotāji.

Pirmajā braucienā mārupietis uzrādīja 14.laiku, no līdera atpaliekot pusotru sekundi. Otrajā braucienā, kuram kvalificējās sešdesmit labākie pēc 1.brauciena, tika uzrādīts 22.laiks (+2,30 s), un ļoti blīvajos rezultātos no 13. -25.vietai, kuru šķīra tikai pussekunde, SK „Virsotne” pārstāvi tas atmeta vairākas pozīcijas atpakaļ – uz 23.vietu, kaut arī divu braucienu summā viņš no labākā atpalika gandrīz tikpat kā pēc pirmās trases – 1,68 sekundes (iegūtie 17,58 FIS punkti ir viņa trešais labākais rādītājs EK, no labākā atpaliekot tikai pa vienu punktu – aut.piez.). Tas skaidrojams ar mainīgajiem rezultātiem pārējiem konkurentiem, jo no pirmā trīsdesmitnieka tikai vienai trešdaļai – desmit kalnu slēpotājiem – abos braucienos iegūtās vietas neatšķīrās vairāk par desmit. Piemēram, K.Zvejniekam vienu vietu priekšā ierindojušais soms Jens Hentinens pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā uzrādīja 37.laiku, piedzīvojot lielāko kritumu no visiem. Taču pretēju efektu – vislielāko kāpumu – veica uzvarētājs Fransuā Plass, demonstrējot kaut ko no fantastikas sērijas. Plass pēc pirmā brauciena atradās tikai 30.vietā, 0,6 sekundes aiz Zvejnieka, nopelnot pirmo starta pozīciju otrajā braucienā, kurā francūzis bija stabili visātrākais, tuvāko sāncensi apsteidzot gandrīz par sekundi un izcīnot uzvaru divu braucienu summā ar 0,32 sekunžu pārsvaru.

Kristapam tā bija desmitā reize karjerā trīsdesmitniekā EK posmos slalomā un ceturtā šosezon. Ar nopelnītajiem 49 punktiem viņš EK kopvērtējumā atrodas 35.vietā. Līderis ar 419 punktiem ir francūzi Robēns Bufē. Svētdien dalībnieki sacentīsies vēlreiz slalomā.

Ivars Bācis

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv