ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 08 • 2016

Jauniešu un Fitnesa grupu cīņas “Skibox balvas” 4.posmā

Saistītā informācija

Jauniešu grupās pārsvarā bija pārliecinoši uzvarētāji, taču bija arī dažas grupas, kur notika ļoti sīva spēkošanās, lai tiktu pie pirmās vietas. Un te, pirmkārt un galvenokārt, jāmin U14 grupa (2002./2003.g.), it īpaši puiši, kur gan 1km sprintā, gan 4,8km distancē uzvarētājs noskaidrojās, plecs pie pleca sprintojot Viktoram Kokinam un Sandim Reinsonam. Tikai dienu pēc uzvaras Igaunijas pusmaratonā bija jūtams ASI Skibox pārstāvja vēl palikušais sagurums, un abas reizes ar gandrīz identisku pārsvaru (0,12 un 0,15 sekundes) virsroku ņēma “Laimītes” skrituļslidotājs Reinsons, kurš arī startēja Igaunijā un bija ceturtais, minūti aiz Kokina. Pēc šāda iznākuma otrdien vakarā abiem ir pa četrām uzvarām un četrām otrajām vietām, līdz ar kopvērtējuma uzvarētājs noskaidrosies spraigajās cīņās piektajā posmā septembrī. No abiem salīdzinoši tālu atpalika trešās vietu ieguvējs Edgars Ņezamovs. Meitenēm sājā grupā tikai sprintā sanāca tāds pats scenārijs kā puišiem, turklāt Alīna Savrucka Līvu Kreitāli 1km apsteidza pat uz pusi mazāku pārsvaru, nekā tas bija puišu starpā. 4,8km kā parasti Alīna Līvu apsteidza krietni.

U12 grupā nebija ieradies viens no trijniekā esošajiem puišiem Māris Šternmanis, līdz to cīņa par uzvaru atlika tikai starp diviem ASI Skibox pārstāvjiem. Taču šoreiz Riharda Ordelovska un Artūrs Miglineka starpā nekāda cīņa nesanāca, jo Rihards bija pa šo laiku patrenējies cītīgāk un pielicis ātrumā, svinot pārliecinošu uzvaru ne tikai 4,8km, bet arī 1km sprintā. Gadu jaunākajam Raineram Kreitālam KSS pārstāvja prombūtnē sanāca iekļūt trijniekā. Meitenēm šajā grupā pamainījās scenārijs, un bija vērojami vairāki pārsteigumi. Četras meitenes ļoti līdzīgi spēkojās par 2.-5.vietu, it īpaši 4,8km, kur visas četras šķīra tikai sekunde, jo abos startos pārliecinošu uzvaru svinēja Patrīcija Sniķere. Ja Ievai Kucinai otro vietu līdz šim bija izdevies iegūt tikai pirmā posma sprintā, tad tagad viņa finišēja otrā abos startos. Progresu nodemonstrēja un pārsteigumu sarūpēja Laura Jankovska un Marta Ceriņa, abām pirmo reizi iekļūstot trijniekā un tiekot pie vienas trešās vietas, ko Laura izcīnīja 1km sprintā, bet Marta 4,8km distancē. Tikmēr neveiksmīgi 4.posms izvērtās līdzšinējai vicelīderei Agatei Priedītei, kura pirmo reizi palika aiz godalgotā trijnieka, turklāt vēl abos startos.

U10 grupā joprojām neviena nespēj sastādīt līdzvērtīgu konkurenci Annai Krūmiņai, taču ASI Skibox meitene nedrīkst palaisties, jo nākošgad U12 grupā viņu gaida ļoti spēcīgas konkurentes kā Ance Kucina un Laura Jankovska. Nepiedaloties līdzšinējo posmu otrās vietas ieguvējai Alīnai Novikovai, ierastās trešās vietas ar otrajām nomainīja Amanda Eihmane un trijniekā beidzot varēja iekļūt Loreta Jurēvica, taču, ja pagājušajā reizē Loreta 2,4km bija ļoti tuvu Amandai, tad šoreiz viņa uzrādīja daudz lēnāku laiku un pašai nācās nosargāt savas pozīcijas, knapi apsteidzot Paulu Skujiņu. Puišiem ar katru posmu arvien vairāk sāk izpausties Gustava Vācieša pārākums, kurš otro posmu pēc kārtas atzīmējās ar divām pārliecinošām pirmajām vietām, nodrošinot uzvaru kopvērtējumā. Tikmēr divas otrās vietas Ralfam Konradam, bet divas trešās – Kristapam Smirnovam. Šoreiz cīņā ar otro vietu sanāca pretējs scenārijs, proti, Kristaps bija neierasti pavisam tuvu Ralfam sprintā, taču abi vairs nespēkojās 2,4km distancē, Ralfam izvirzoties priekšā kādus 40m jau sākumā un šo pārsvaru noturot līdz beigām. 

U8 grupā bija palielinājies distances garums, ierastā 1k vietā skrituļojot vairāk divas reizes garāku gabalu – 2,4km. Puišiem arvien labāku sniegumu demonstrēja uzvarētājs Rodrigo Šaudiņš, kuram šoreiz vairs neturēja līdzi un abos startos otrais palika Kristofers Vasaraudzis. Ar uzrādīto laiku 2,4km Rodrigo ieņemtu otro vietu vecākajā U10 grupā. Nestartēja arī Māra Šternmaņa brālis Rūdolfs, līdz ar to pagājušā gada U6 grupas līderis un viens no jaunākajiem U8 grupā Dāvids Ulmanis varēja priecāties par pirmo godalgoto vietu šogad. Meitenēm uzvaras un otrās vietas brālīgi sadalīja grupas kopvērtējuma līderes Katrīna Krūmiņa un Sabīne Ceriņa, Sabīnei uzvarot 500m sprintā, bet Katrīnai 2,4km. Sofijai Sniķerei abas reizes trešās vietas. Pirmā posma sprinta uzvarētāja Ieva Kucina, kas ar Sofiju bija ļoti tuvu Katrīnai sprintā, otro posmu pēc kārtas palika bez nevienas godalgotas vietas.

Pašā jaunākajā U6 grupā meitenēm pirmās vietas turpina izcīnīt Beatrise Fokrota, kaut arī konkurentes, it īpaši, sprintā ir samērā tuvu. Duelī par otro vietu starp Danielu Novikovu un Anniju Olekšu turpinājās šosezon novērtā tradīcija, proti, Daniela ir pārāka nepāra posmos, bet Annija pāra posmos, kas nozīmē, ka šoreiz ātrāka bija “Merkurs” pārstāve A.Olekša, līdz ar to savstarpējam rezultātam kļūstot neizšķirtam – 2:2. Taču, tā kā 4.posmā šajā grupā piedalījās arī pārstāve no Krievijas Marija Godovikova, kurai izdevās ieņemt trešo un otro vietu, sprintā iespraucoties starp abām mūsējām, tad kopvērtējumā punkti viņām nav vienādi, Annijai esot nedaudz priekšā. Puišiem pirmos divus posmus izlaidušais Endijs Škutāns atkal parādīja, ka viņam līdzvērtīgu nav. Divas otrās vietas Timuram Ivaņenko, bet abas reizes trijnieku noslēdza Edvards Vācietis. Šoreiz lēnāk skrituļoja un līdz ar to pat uz trijnieku nepretendēja trešajā posmā uzzibsnījušais Dāvids Legzdiņš.

Divās jaunākajās Fitnesa grupās U8 un U10 turpina dominēt Ronja Ozola un Annija Lāce, kā arī Darens Ozols U10, bet U8 grupā puišiem uzvaras gūstošajam Ričardam Rutkim cenšas sīvu pretestību izrādīt Gustavs Dūšelis. Apvienotajā U12 un U14 Fitnesa grupā pirmajās vietās joprojām ir Henriks Miesnieks un pēc Signes Malnačas pāriešanas uz sporta grupu Elīna Konrāde. Pieaugušajiem Ātrākā ir Vineta Agliša, bet vīriešiem otro posu pēc kārtas uzvaras svinējušajam Rihardam Mozaļevskim līdz pat finiša taisnes pēdējiem metriem līdzi turējās Aleksandrs Muižnieks.

Paralēli krāmējot somu, lai dotos uz
Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā Madonā,
Ivars Bācis

1 Komentāri

Arī par bērnu grupām lielākajā Latvijas sporta portālā Sportacentrā: http://sportacentrs.com/citi/11082016-skibox_balvas_4_posma_skritulslidosana_pa
sportacentrs.com
11 • 08 • 2016 / 21:44
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv