ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 09 • 2016

Intriģējošā U14 un citas grupas “Skibox balvas” 5.posmā skrituļslidošanā

Saistītā informācija

U14 grupa puišiem, apzinoties, ka izšķirošais starts par uzvaru sezonas kopvērtējumā būs 4,8km, 1km sprintā līderi “taupījās”, ko arī parāda rezultāts, kas bija vairāk nekā par desmit sekundēm lēnāks kā 4.posmā augustā. Viktoram Kokinam (ASI Skibox) un Sandim Reinsonam (Laimīte) uzmanot vienam otru, finiša taisnē kā pirmais no vadošā trio iebrauca Edgars Ņezamovs (Laimīte) un, neskatoties uz abu kopvērtējuma līderu finiša spurtu, nosargāja vadību par 0,4 sekundēm, pirmo reizi svinot uzvaru Skibox balvā šajā grupā. Otro vietu spraigā finiša spurtā “izrāva” Kokins, Reinsonam pirmo reizi šosezon paliekot trešajā vietā. 4,8km no gaidītā dueļa nekas nesanāca, jo Viktors Kokins nodemonstrēja lielisku sniegumu, noturoties līdzi ļoti ātri braucošajiem elites vadošajiem vīriem, izņemot pārliecinošo uzvarētāju Reini Znotiņu, līdz pat pēdējā apļa sākuma daļai. ASI Skibox pārstāvja ātrajam tempam jau no paša sākuma pirmajā aplī daudz maz turējās līdzi S.Reinsons, bet otrajā aplī “Laimītes” pārstāvis saprata, ka tik ātrs temps viņam nav pa spēkam un “piebremzēja”, nākamos divus apļus nobraucot par savu konkurentu 15 sekundes lēnāk katrā aplī. Pēdējā kilometrā, palicis vienatnē, lēnāks kļuva arī Viktors, svinot uzvaru pār Sandi ar pusminūtes pārsvaru, bet trijnieku noslēdza E.Ņezamovs, kurš pēdējo apli veica nedaudz ātrāk par abiem priekšā esošajiem konkurentiem.

Meitenēm U14 grupā atkārtojās sezonas pirmā posma scenārijs, proti, vienā startā uzvar viena, bet otrā startā – otra pretendente, turklāt ar faktiski identisku pārsvaru.  Sprintā pēc divu mēnešu pārtraukuma atkal uzvarēja Līva Kreitāle (ASI Skibox), līdzīgi kā sezonas sākumā par ceturtdaļsekundi apsteidzot Alīnu Savrucku (Laimīte). Savukārt distancē, lai arī Alīna Savrucka bija pirmā un Līva Kreitāle otrā, tomēr Līva piekāpās Alīnai tikai piecas sekundes (pirmajā posmā abas šķīra sešas sekundes – aut.piez.), kaut gan pēdējos trīs posmos starpība bija no 30-40 sekundēm.

U12 grupā pēc viena posma pārtraukuma atkal uzplaiksnīja cīņa par uzvaru starp abiem “ASI Skibox” pārstāvjiem Rihardu Ordelovski un Artūru Miglinieku, finiša taisnē tomēr virsroku ņemot Rihardam. 4,8km R.Ordelovskis atkal uzvarēji, kā parasti to izdarot ar lielu pārsvaru. A.Migliniekam līdz ar to vēl viena otrā vieta, bet abas reizes trešais finišēja Rainers Kreitāls (ASI Skibox), kam “uz papēžiem mina” krietni progresējušais Ričards Vaiteks (Laimīte). Sporta klubu cīņā meitenēm šajā grupā sanāca pretējs scenārijs nekā puišiem, proti, viss pjedestāls ar ASI Skibox un “Laimīti” ceturtajā vietā tika nomainīts uz visu pjedestālu ar “BJC “Laimīti” un ASI Skibox 4.vietā. Abos startos atkal uzvarēja Patrīcija Sniķere, kurai šoreiz ļoti tuvu bija divas otrās vietas izcīnījusī Agate Priedīte, kura bija sasparojusies pēc ne tika veiksmīgā ceturtā posmā un vēl neveiksmīgāka Rīgas atklātā čempionāta 28.augsutā, kur grupas vicelīdere palika piektā. Jāuzteic trešās vietas ieguvusī un Agatei divas desmitdaļas piekāpusī Signe Malnača, kura sezonu sāka Fitnesa grupā. Signei 4,8km tikai trīs sekundes simtdaļas piekāpās mainīgu sniegumu rādošā Ance Kucina (ASI Skibox).

U10 grupā meitenēm pārākumu turpināja demonstrēt divas uzvaras izcīnījusī Anna Krūmiņa (ASI Skibox), kurai komandas biedrenes, tiesa, bija tuvāk kā iepriekš. Pēc 4.posma izlaišanas ierindā atgriezās vicelīdere Alīna Novikova, taču pirmo reizi viņu šajā sezonā pārspēja un trešajā vietā abas reizes atstāja Amanda Novikova (abas ASI Skibox). Puišiem trijniekā arī notika pārmaiņas, turklāt pirmās vietas izcīnīšanā. Pēc divu mēnešu pārtraukuma sprintā pirmajā vietā atgriezās Ralfs Konrads (Laimīte), par ceturtdaļsekundi apsteidzot kopvērtējumā uzvaru nodrošinājušo un iepriekšējos divos posmos divkāršas uzvaras izcīnījušo Gustavu Vācieti (ASI Skibox). 2,4km G.Vācietis revanšējās, bet R.Konrads tikai ar milzīgām pūlēm spēja nosargāt otro vietu, tikai par 0,02 sekundēm pārspējot Kristapu Ņezamovu (Laimīte). Neskatoties uz savu laiku uzlabošanu, pirmo reizi sezonā bez godalgotas vietas posmā nācās palikt otram Kristapam (Smirnovam) no ASI Skibox, jo konkurenti progresē vēl straujāk.

U8 grupā puišiem otro posmu pēc kārtas vēl vairāk savu pārsvaru pār savu sezonas pirmajā daļā sīvāko konkurentu Kristoferu Vasaraudzi (ASI Skibox) bija palielinājis Rodrigo Šaudiņš (Laimīte), izcīnot divas pārliecinošas pirmās vietas, kamēr Kristoferam divas stabili otrās vietas. Savukārt vairs ne tik stabili kā sezonas sākumā trešo vietu ieguva Dāvids Ulmanis, jo otro posmu pēc kārtas viņam ļoti tuvu bija komandas biedrs Ričards Liepiņš (abi Laimīte). Meitenēm gan sprintā, gan distancē izvērsās ļoti spraigs duelis starp ASI Skibox līderēm Katrīnu Krūmiņu un Sabīni Ceriņu, abos startos abas šķirot faktiski identiskai starpībai – nieka divpadsmit sekundes simtdaļām, par kurām abas reizes Katrīna spēja apsteigt Sabīni. Abām ļoti tuvu bija, it īpaši sprintā, bet pārējām krietni priekšā Ieva Kucina (ASI Skibox), kura krietni bija uzlabojusi savu ātrumu no iepriekšējiem posmiem.

Pašā jaunākajā grupā U6 turpināja dominēt Beatrise Fokrota (ASI Skibox) un Endijs Škutāns, abiem paliekot nepārspētiem abos startos. Toties intriga bija par otro vietu, kur puišu konkurencē tā izvērtā starp diviem “TIM”, Timuram Ivaņenko abas reizes par trešdaļu sekundi apsteidzot Markusu Timmermani (Laimīte). Tikmēr meitenēm Annijas Olekšas (Merkurs) un Danielas Novikovas (Laimīte) sīvais duelis beidzās draudzīgi, katrai izcīnot pa vienai otrajai un vienai trešajai vietai.

Jaunākajā fitnesa grupā U8 Gustavam Dūšelim (Merkurs) izdevās sīvā cīņā sprintā apsteigt savu komandas biedru Ričardu Rutki, kurš neilgi pirms tam jau bija izmēģinājis spēkus sporta klasē. 2,4km distancē, kas bija pirmo reizi tik gara šai grupai, Ričards revanšējās. Meitenēm pārāka atkal bija Ronja Ozola (Merkurs), kura ieņemtu stabilu ceturto vietu sporta grupā. U10 Fitnesa grupā, neesot Annijai Lācei, kura izmēģināja spēkus sporta grupā, pie uzvaras abos startos tika galējo labās malas starta vietu pie sacensību komentētāja iecienījusī jūrmalniece Beāte Tolmane. Puišiem kārtējo reizi nepārspēts palika Darens Ozols (Merkurs). Apvienotajā U12 un U14 grupā pirmie bija “Laimītes” pārstāvji Elīna Konrāde un Henriks Miesnieks, kuram pakausī elpoja Tomas Ruža un Kārlis Studāns. Pieaugušajiem dominēja labākā Master pārstāve Ieva Petaka un Rihards Mozaļevsksis (Taktika.lv), bet Masteriem vīriem labākais bija Raimonds Ņezamovs, kamēr sievietēm pieaugušo grupā divas pirmās vietas nopelnīja Katrīna Jakovļeva.

Ivars Bācis 

1 Komentāri

Raksts par jauniešu, bērnu un fitnesa grupām: http://www.sports.riga.lv/public/78545.html
Rīgas domes portāls
15 • 09 • 2016 / 19:51
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv