ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -0°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2016

FIS sacensībās Slovākijā neizdodas uzlabot punktus

Vakar un aizvakar Slovākijas kalnu ciematā Jasnā notikušajās FIS sacensībās slalomā un milzu slalomā, kas bija arī Slovākijas čempionāts, visaugstāk no mūsējiem tika Miks Zvejnieks, kuram slalomā 75 dalībnieku vidū 7.vieta (+3,53 s), bet milzu slalomā 11.vieta (+3,58 s). Slalomā uzvarēja Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvējs Adams Zmapa no Slovākijas, bet milzu slalomā nepārspēts palika čehs Ondrejs Bernds.

Uzreiz pēc Latvijas kausa otrā posma un FIS slaloma sacensībām Siguldā Miks un Dāvis Zvejnieks, līdzi paķerot arī pirmo sezonu junioros startējušo Kristeru Čerņevski un Edgaru Beļakovu, devās uz Jasnu, lai piedalītos FIS sacensībās un Slovākijas čempionātā kalnu slēpošanā, kas pulcēja vairākus pasaules mērogā ļoti labus rezultātus uzrādījušos kalnu slēpotājus. Sieviešu konkurencē startēja trīskārtēja pasaules kausa posmu uzvarētāja Veronika Velē-Zuzulova, pasaules junioru čempione Petra Vlhova, kas šogad uzvarēja pasaules kausa posmā. Vīriešiem nebija gluži tik titulētu dalībnieku kā dāmām, bet tāpat ar labu FIS punktu reitingu esošie slovāki ar Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēju Adamu Zampu priekšgalā, kā arī kaimiņi čehi, poļi, ungāri un vēl dažu citu valstu pārstāvji, ieskaitot Baltijas kausa pirmajā posmā Lietuvā redzētos baltkrievu Juriju Daņiločkinu un lietuvieti Roku Zavecku. 

Sava reitinga uzlabošana, startējot sacensībās, kurās daži ir ar ļoti labu reitingu un vadošie var iegūt labus FIS punktus, tad arī bija mērķis mūsu kalnu slēpotājiem. Diemžēl ne uzlabot, ne pietuvoties saviem labākajiem punktiem mūsējiem Slovākijā neizdevās (izņemot Čerņevski milzu slalomā), taču tas nenozīmē, ka starts bija slikts, jo tomēr slovāki rādīja labu sniegumu savā nacionālajā čempionātā. Miks Zvejnieks slalomā uzvarētājam Adamam Zampam divu braucienu summā zaudēja trīs ar pusi sekundes, kas deva 7.vietu un 38 FIS punktus. Lai uzlabotu savu reitingu, kas ir 28 FIS punkti, Mikam bija jānobrauc par aptuveni pusotru sekundi labāk. Tas nebija neiespējami, jo, piemēram, trešo vietu ieguvušais slovāks Martins Huska, kam ir par trim punktiem sliktāks reitings nekā mārupietim, no uzvarētāja atpalika 1,74 sekundes un nopelnīja 23,15 FIS punktus. Dāvis Zvejnieks izstājās pirmajā braucienā, bet abi jaunie Beļakovs un Čerņevskis uzvarētājam zaudēja nedaudz vairāk par pusminūti un nopelnīja virs 280 FIS punktiem. Bet lietuvietis Roka Zaveckas dēļ neveiksmīga otrā brauciena zaudēja gandrīz 14 sekundes un palika 29.vietā.

Milzu slalomā Zampa palika otrais, jo, pateicoties ļoti labam otrajam braucienam, viņu apsteidza čehs Ondrejs Bernds. Miks atkal divu braucienu summā zaudēja trīs ar pusi sekundes, bet šoreiz tas deva 11.vietu un 51,19 FIS punktus, kas ir viņa ceturtais rezultāts šajā disciplīnā, par 11 punktiem atpaliekot no labākā. Dāvis brālim zaudēja gandrīz 6 sekundes un ieņēma 32.vietu, vienu pozīciju un 0,06 sekundes aiz Zavecka, nopelnot 107 FIS punktus, kas par 25 atpaliek no decembrī Somijā uzstādītā labākā rezultāta šajā disciplīnā. Čerņevskis zaudēja 18 sekundes un pirmo reizi milzu slalomā ieguva zem 200 FIS punktiem (196 punkti), bet Beļakovs savā pirmajā startā FIS sacensībās šajā disciplīnā bija vēl par 6 sekundēm lēnāks un nopelnīja 256 FIS punktus. 

Tagad mūsējie pārbrauc uz Pihi, kur mēģinās labāk nostartēt Baltijas kausā, FIS sacensībā un Latvijas čempionātā.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv