ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2016

FIS milzu slalomos Krievijā mūsējie ārpus trijnieka

Pagājušās nedēļas nogalē Krievijas ziemeļaustrumu ciematā Poļarniji Zori FIS sacensībās milzu slalomā vīriešiem no Latvijas pārstāvjiem šoreiz labākais bija Miks Zvejnieks, kurš septiņdesmit dalībnieku vidū ierindojās 20. un 22.vietā, bet sievietēm no četrdesmit dalībniecēm abos startos attiecīgi 4. un 5.vietā bija Lelde Gasūna. Vīriešiem uzvaru sēriju turpināja Pāvels Trikičevs, bet sievietēm katrā no dienām bija dažādas uzvarētājas – pasaules junioru čempionāta 19.vietas ieguvēja Darja Ovčiņikova un Pasaules kausa posma 24.vietas ieguvēja Anastasija Romanova.

Pēc pirmajās divās dienās veiksmīgajiem startiem slalomā, kur abas reizes gan vīriešiem, gan sievietēm uz goda pjedestāla kāpa Latvijas pārstāvji, tad milzu slalomā, kas mūsējiem pagaidām nav tik spēcīgs kā slaloms, nevienam no mūsējiem kalnu slēpotājiem cīņā ar Krievijas pārstāvjiem neizdevās iekļūt starp labākajiem trim. Taču neskatoties uz to, atsevišķi rezultāti bija ļoti labi. Vēl bez mājiniekiem un mūsējiem sacentās Somijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Kazahstānas un Uzbekistānas pārstāvji.

Vīriešiem sestdien pašā sākumā mēs “pazaudējām” vienīgo pārstāvi vīriešu konkurencē, kurš milzu slalomā varētu cīnīties par augstu vietu, jo jau par pirmajā braucienā kritienu piedzīvoja Kristaps Zvejnieks, sastiepjot ceļa saites un līdz ar to tā rezultātā neizejot uz startu svētdien. Vecākā brāļa “prombūtnē” līdera lomu uzņēmās Miks, kuram vislabāk izdevās nostartēt otrajā dienā, kad tika iegūta 20.vieta (+5,11 s) un nopelnīti 56 FIS punkti, kas ir tikai viņa devītais labākais rezultāts milzu slalomā. Žakam Gedram sanāca finišēt tikai sestdien, kad viņš divu braucienu summā par 1,3 sekundēm piekāpās Mikam, bet 7,3 sekundēm uzvarētājam, nopelnot vien 69 FIS punktus. Pirmajā dienā Elvis Opmanis nedaudz (par ceturtdaļsekundi) bija ātrākas par Dāvi, revanšējoties par zaudējumu savstarpējā cīņā slalomā, taču, tā kā sanāca zaudēt virs 14 sekundēm, tad abiem virs simts FIS punktiem. Taču šādā salīdzinoši siltā laikā un “pamīkstā” trasē ar vēlākiem starta numuriem sarežģīti nezaudēt daudz labākajiem. Otrajā dienā Elvis nobrauca labāk, zaudējot uzvarētājam 9,3 sekundes un nopelnot 95 FIS punktus.

Perfektu rezultātu – četras uzvaras četros startos – sasniedza Pāvels Trikičevs, kuru nevienam neizdevās pārspēt arī milzu slalomā. Vienīgi pirmajā dienā viņam nedaudz pietuvoties spēja Olimpisko spēļu 26.vietas ieguvējs Sergejs Majtakovs, kurš zaudēja pussekundi, bet citi tika pārspēti par vairāk nekā sekundi. Gandrīz 20 startus pasaules kausa posmos aizvadījušais un vienreiz trīsdesmitniekā tikušais Aleksandrs Andrijenko abas reizes palika aiz trijnieka ceturtajā vietā.

Savukārt sievietēm nemainīgas bija otrās un trešās vietas ieguvējas – šogad divpadsmitā labākā juniore pasaulē šajā disciplīna Jekaterina Tkačenko un pasaules kausa posmos pārsvarā ātrumdisciplīnās startējošā Marija Bedareva, bet uzvarētājas gan bija citas. Pirmās dienas uzvarētāja Darja Ovčiņikova svētdien nestartēja, savukārt otrās dienas uzvarētāja Anastasija Romanova sestdien nefinišēja pirmajā braucienā. Lelde Gasūna abas reizes bija tuvu trijniekam, bet tajā neiekļuva, zaudējot uzvarētājai pussekundi un sekundi. Lai arī šoreiz viņa palika bez godalgas, toties nopelnīja otros un trešos labākos punktus karjerā – 19,09 un 20,76 FIS punkti. Liene Bondare tāpat kā slalomā izcēlās otrajā dienā. Viņa nopelnīja milzu slalomā savus labākos punktus – 64 FIS punkti, ierindojoties 24.vietā un no uzvarētājas atpaliekot divu braucienu summā 5,35 sekundes.

Nākamās sacensības mūsējiem paredzētas nedēļas nogalē, kad Latvijas pārstāvji startēs Somijas čempionātā slalomā, kas notiks pasaules kausa posma norises vietā Rukā. 

Ivars Bācis

April skiing is amazing up in the north ! Checked in Ruka ski resort today, we got some few training days to get ready...

Posted by Miks Zvejnieks on Monday, April 4, 2016

1 Komentāri


06 • 04 • 2016 / 07:06
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv