ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 04 • 2016

Dž.Ģērmane uzvar jauniešu slalomā Itālijā

Saistītā informācija

Latvijas labākā jauniešu grupas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane guvusi kārtējo panākumu, izcīnot pārliecinošu uzvaru slalomā U14 grupā Itālijas kalnu ciematā Abetonē notikušajās starptautiskajās kalnu slēpošanas sacensībās, kurās sacentās dažāda vecuma jaunieši. Gandrīz 10 sekundes lēnāka divu braucienu summā par Dženiferu bija otra Latvijas pārstāve šajā grupā Karlīna Lāce, kurai 45 dalībnieču konkurencē 17.vieta.

Kamēr lielākā daļa Latvijas jauniešu kalnu slēpotāju pēc Baltijas kausa trešā posma marta vidū Somijas ziemeļu ciematā Pihē ir beiguši sacensību sezonu, tikmēr divas Siguldas Sporta skolas un SK „Ziemeļpols” pārstāves U14 grupā (2002./2003.g.) – valmieriete Ģērmane un cēsniece Karlīna Lāce – vēl joprojām turpina sacensties, šajā nedēļas nogalē piedaloties starptautiskajās kalnu slēpošanas sacensībās jauniešiem Alpu kalnu ciematā Itālijā. U14 grupā meitenēm mūsējām kalnu slēpotājām bija jāsacenšas ar vairāk nekā četrdesmit konkurentēm, kuras pārstāvēja tuvu trīsdesmit valstis, ieskaitot lielāko daļu vadošo kalnu slēpošanas valstu. Laika apstākļi bija vasarīgi, jo sacensību laikā pa dienu termometrs rādīja pat +18 grādus.

Lielākās cerības saistījās ar Dženiferu, kura pirms mēneša marta sākumā bija uzvarējusi prestižākajās un lielākajās jauniešu kalnu slēpošanas sacensībās „Topolino” Itālijā. Arī šoreiz ārzemju sāncenses neko nespēja likt pretī, un 13 gadus vecā valmieriete svinēja pārliecinošu uzvaru, kaut arī pēc pirmā brauciena, kur vadībā izvirzījās Dženifera Ģērmane, mūsu kalnu slēpotājas pārsvars nebija liels, jo tuvākās konkurentes atradās dažu sekunžu desmitdaļu attālumā. Tas skaidrojams ar izlozi un trases kvalitāti, proti, Dženiferai tika 18.numurs, bet, startējot pat ar tādu salīdzinoši patālu numuru, mīkstā un padangātā trasē lielāko gada daļu Austrijā dzīvojošā un trenējošā valmieriete spēja uzrādīt labāko laiku. Tuvāko konkurentu starta numuri bija pirmajā desmitā.

Otrajā braucienā Ullas Lodziņas (tagad Ģērmanes) meita tuvāko sāncensi apsteidza par vairāk nekā sekundi, kas divu braucienu summā jau veidoja diezgan iespaidīgu pārsvaru. Dženifera divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:43,45 un otrās vietas ieguvēju, savu vienaudzi Kiaru Klūgu no Vācijas apsteidza par pusotru sekundi (1,6 s). Savukārt trešo vietu izcīnījusī par vienu gadu vecākā slovēniete atpalika jau divas ar pusi sekundes. Sešinieku noslēdza Austrijas, Japānas un Itālijas pārstāves. Otra Latvijas kalnu slēpotāja Karlīna Lāce, kura sezonas sākumā Baltijas kausa pirmajā posmā Lietuvā „Snow arena” bija otrā no mūsējām un kura kādu laiku šosezon uzturas un trenējas Austrijā kopā ar Ģērmaņu ģimeni, startējot vēl tālāk, pirmajā braucienā Dženiferai zaudēja nedaudz virs sešām sekundēm, bet otrajā trīs ar pusi sekundes, kas divu braucienu summā Karlīnai deva gandrīz desmit sekunžu deficītu un 17.vietu. Neskatoties uz zaudētajām desmit sekundēm, cēsnieces K.Lāces rezultāts un vieta, apsteidzot vairāk nekā pusi no konkurentēm, ir labs rezultāts šādā spēcīgā konkurencē.

Rīt dalībnieces sacentīsies milzu slalomā, kas abām nav tik spēcīgs kā slaloms, bet kur abas latvietes tik un tā darīs visu, lai uzrādītu labu rezultātu.

Ivars Bācis
Pēc Ģērmaņu ģimenes sniegtās informācijas



1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv