ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 03 • 2016

BK Alpu kombinācijā jauniešiem visvairāk uzvaru Latvijai

Pēc supergiganta Baltijas kausa otrajā dienā, kas bija pirmā sacensību diena jauniešu grupām, uzreiz norisinājās sacensības Alpu kombinācijā, kas ietvēra supergigantu un slalomu. Līdz ar to jaunieši vēlreiz veica supergigantu, pēc kura sekoja slaloms, tādējādi nosakot vispusīgāko kalnu slēpotāju. Ja supergigantā visvairāk uzvaras (trīs) ieguva Krievijas pārstāvji, tad Alpu kombinācijā trijās grupās nepārspēti bija mūsējie. Līdz ar to pirmajā sacensību dienā abās disciplīnās kopā Latvijai un Krievijai pa piecām uzvarām, bet igauņiem divas. Ja dažās grupās pirmais trijnieks bija līdzīgs supergigantām, vienā pat identisks, tad dažās tas krasi izmainījās, jo, pirmkārt, slalomisti kāpās uz augšu pēc ātruma disciplīnas un, otrkārt, līderi izstājās slalomā vai jau bija to izdarījuši pirms tam kombinācijas pirmajā disciplīnā supergigantā.

Un tieši U12 grupa meitenēm bija tā vienīgā, kurā pirmais trijnieks Alpu kombinācijā bija identisks supergigantam, lai gan pēc pirmās disciplīnas supergiganta brauciena un arī slaloma sākumā tā nebūt nešķita. Kā ierasts toni noteica Siguldas Sporta skolas/Panteras pārstāves. Vicelīdere Helēna Ērenpreisa slalomā nāca tuvāk Paulai Putniņai, bet tomēr neapsteidza. Pēc supergiganta astotajā vietā esošā Diāna Daukšte ar ātrāko laiku slalomā pakāpās uz trešo vietu (un kā izrādījās, tas nebija lielākais kāpums šodien – aut.piez.). Tiesa Diānai „palīdzēja” tas, ka izstājās 4.vietā esošā igauniete, kura labi veica slalomu, pašās beigās izstājās, kā arī pēc supergiganta 3.vietā atrodošā krieviete Emīlija Jastremskaite, kura pirmo slaloma trases daļu nobrauca krietni ātrāk par visām un varēja izvirzīties pirmajā vietā. 

Paula Putniņa, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo
Paula Putniņa, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo

Puišiem U12 grupā gan vienīgais, kas palika trijniekā, bija vēlreiz trešo vietu ieguvušais igaunis Laurs Megi, lai gan viņš bija līderis pēc supergiganta. Tikmēr tikai 15.vietu supergigantā ieguvušais krievs Dmitrijs Ribakovs Alpu kombinācijā jutās un arī brauca pārliecinošāk, izcīnot uzvaru. Vēlreiz labākais no mūsējiem bija Bruno Ģermanis, tikai šoreiz viņš nepalika aiz pjedestāla kā supergigantā, bet kāpa uz otrā pakāpiena. Kombinācijs supergigantā kļūdījās supergiganta uzvarētājs Dmitrijs Testovs, bet ar labāko laiku slalomā viņš no devītās vietas pakāpās uz ceturto vietu, atstājot sešinieka beigās Ernestu Jansonu un Georgu Daukuli. Jau supergiganta daļā nefinišēja pretendents uz uzvaru Aleksandrs Luiks no Igaunijas un pretendents uz trijnieku Roberts Beikmanis.

U14 grupā atkal pārākumu nodemonstrēja krieviete Vasilisa Novikova, kura ar šādu rezultātu būtu uzvarējusi arī U16 grupā. Šoreiz viņas uzvārda māsas Diānas Novikovas vietā otrā bija cita Krievijas pārstāve Anastasija Koroļova. Mūsu pārstāves palika aiz trijnieka, jo trešo vietu izcīnīja baltkrieviete Nadežda Kuļika. Tikmēr tūdaļ aiz trijnieka ierindojās Karlīna Grāmatniece un Līva Oliņa, bet trešā labākā no Latvijas pārstāvēm Paula Vītuma bija septītā. Savā ziņā diezgan neierasts trijnieks Latvijas pārstāvju vidū, Karlīnai tiekot pie pirmās uzvaras Latvijas pārstāvju vidū. Puišiem U14 grupā notika „dienas moments”, par kuru parūpējās Marks Truhins, no 8.vietas supergigantā ar labāko laiku slalomā aizsniedzoties līdz pat uzvarai. Vēlreiz otrā vieta tika Kristoferam Gulbim, bet šoreiz trijnieku noslēdza baltkrievs Danils Jakubovskis. Ar otro laiku slalomā no 10.vietas uz ceturto pakāpās Jegors Lapšins no Krievijas, piektajā vietā atstājot Akselu Bergmani.

Marks Truhins, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo
Marks Truhins, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo

U16 grupā pie otrās uzvaras tika igaunis Tormis Laine, savukārt vēlreiz trešais bija Kristaps Lazdāns, bet otro vietu izcīnīja biežais viesis Latvijā baltkrievs Dzmitrijs Staraženka. Lauris Opmanis un Edgars Žurevskis ļoti līdzīgi cīnījās par 4.vietu kopējā ieskaitē un par sudrabu Latvijas čempionātā, Laurim tomēr nosargājot pēc supergiganta iegūto pārsvaru. Meitenēm atkal uzvarēja Betija Burkovska, jo par labu mūsu pārstāvei nāca „uz papēžiem minošās” somietes Ojaniemi izstāšanās. Tikmēr 5.vietu supergigantā ar otro Alpu kombinācijā nomainīja Agnese Sakoviča, atkārtojot pagājušā gada panākumu, bet šoreiz vairs ne dalīta trešā vieta tikai igaunietei Karmenai Piho. Kaut arī slalomā Helēna Mūrniece uzrādīja trešo laiku, tomēr pārāk daudz bija zaudēts supergigantā un mūsu trešā labākā pārstāve ierindojās 4.vietā.

Pēc sava šī gada 25.komentētā Sporta pasākuma,
Ivars Bācis


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv