ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 09 • 2016

Bērnu un Fitnesa grupu rezultāti “Skibox balvas” kopvērtējumā

Saistītā informācija

Pagājušais raksts par sezonas kopvērtējumu lielākajā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva’”, ko rīko kalnu slēpošanas klubs “ASI”, bija veltīts lielajiem un arī vecākajai jauniešu grupai U14. Tāpat kā pēdējo trīs sezonu garumā pa posmiem atsevišķi arī par mazāko grupu un Fitnesa grupu sezonas kopvērtējumu, kur tika ņemti vērā četri labākie starti katrā disciplīnā – sprints un distance), nebūs aizmirsts. Jauniešu grupās sezonas garumā kādā no posmiem kopā nostartēja 78 dalībnieki, bet regulāri piedalījās nedaudz virs piecdesmit, savukārt Fitnesa grupās aktivitāte bija vēl lielāka, jo savus spēkus skrituļslidošanā izmēģināja gandrīz deviņdesmit entuziastu, taču regulāri “Skibox balvas’ posmos parādījās 40 skrituļotgribētāju. Tātad dalībnieku skaits šajā skrituļslidošanas seriāla aug. Visos posmos piedalījās ne tikai vairāk nekā simts skrituļslidotāju, bet pat vairāk nekā 120, lielāko skaitu sasniedzot otrajā posmā, kad uz starta izgāja 140 dažāda vecuma un meistarības šā sporta veida cienītāju.

Ja pie lielākajiem piektajā posmā cīņas par kopvērtējuma uzvaru norisinājās divās grupās, tad no jaunākajiem var minēt U8 grupu meitenēm. Ar šo grupu tad arī sāksim. Pirms pēdējā posma vadībā ar vairāk nekā simts punktu pārsvaru atradās Katrīna Krūmiņa, taču vairāk tāpēc, ka pirmajā posmā nestartēja Sabīne Ceriņa. Un, tā kā Sabīnei bija vairāk uzvaru līdzšinējos posmos un sprintā līdz piektajam posmam viņa nebija izjutusi zaudējuma garšu, ar Ceriņu Nr.3 (viņai ir viena jaunāka un divas vecākas māsas – aut.piez.) saistījās lielākās cerības uz uzvaru kopvērtējumā, pēdējā posmā pietiekot vienreiz finišēt pirmajā vietā.  Taču to Sabīnei to neizdevās realizēt, jo to nepieļāva braši cīnījusies un ātrumā uz sezonas beigām pielikusī Krūmiņa Nr.2 (Katrīnai ir vecākā māsa – U10 grupas līdere Anna, par kuru arī būs šajā rakstā – aut.piez.), kurai sacensību komentētājs pirms starta piedēvēja labas izredzes uz uzvaru kopvērtējumā (te gan jāatzīst, ka tomēr vairāk šķita, ka Ceriņa paņems pirmo vietu – aut.piez.). Sprintā ļoti līdzīgajā finišā K.Krūmiņa bija par vienu sekundes desmitdaļu ātrāka, atvairot pirmo no diviem mēģinājumiem atņemt viņai līderpozīcijas kopvērtējumā. Cerības joprojām saglabāja abas, un noteikums bija pavisam vienkāršs – kas uzvarēs pēdējā startā, tā uzvarēs arī kopvērtējumā. Arī 2,4km abas visu laiku brauca plecs pie pleca un tā arī finišēja, atkal Katrīnai esot par vienu sekundes desmitdaļu ātrākai un paveicot ļoti sarežģīto uzdevumu – uzvaras abos startos vienā posmā, ko līdz šim, ar vai bez Sabīnes līdzdalības, Katrīnai nebija izdevies sasniegt. Abas sezonas laikā izcīnīja četras uzvaras un par līdzīgo cīņu, nopelnot vienādu punktu skaitu, abas bija pelnījušas pirmo vietu kopvērtējumā, taču pēc noteikumiem tā pienācās Katrīnai Krūmiņai, atvēlot Sabīnei Ceriņai otro vietu. Otrs “pāris”- Sofija Sniķere un Ieva Kucina – gandrīz tikpat līdzīgi cīnījās par trešo vietu. Abas sezonas laikā ieguva gan trešās, gan ceturtās, gan arī pa vienai pirmajai vietai (vienīgā no vadošajām vietām, pie kurām abas netika, bija otrā – aut.piez.). Lai arī pēdējā posmā un arī svētdien Ieva Kucina apliecināja, ka ir stabila Nr.3 šajā grupā, 5.posmā minot cieši uz papēžiem abām līderēm un esot tālu priekšā Sofijai, tomēr kopvērtējumā pie 3.vietas tika vecākā no pirmajām četrām – S.Sniķere, kura rādīja lielāku stabilitāti nekā sezonas vidū snieguma ziņā kritusī Ieva. 

Puišiem U8 grupā, pirmajā posmā nepiedaloties pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājam Kristoferam Vasaraudzim, šķita, ka no Fitnesa grupas pārnākušajam Rodrigo Šaudiņam līdera prieki būs īsi, taču nekā. Otrajā un trešajā posmā viņi ļoti līdzīgi pacīkstējās, apmainoties ar uzvarām, taču turpinājumā Rodrigo nodemonstrēja progresu, bet Kristofers kļuva arvien lēnāks, līdz ar to izveidojoties ļoti lielai starpībai, Šaudiņam triumfējot kopvērtējumā, bet Vasaraudzim šoreiz paliekot otrajam. Pie noslēdzošās godalgotās vietas varēja tikt sezonas pirmajā pusē stabilo trešo vietu ieņemošais Rūdolfs Šternmanis, taču viņš kopā ar brāli Māri no U12 grupas 4. un 5.posmā nepiedalījās, tāpēc uz trešo vietu pakāpās pagājušā gada U6 grupas līderis Dāvids Ulmanis. 

U12 grupā tikai pāris reizes Rihardam Ordelovskim konkurenti bija blakus, divās no tām arī nedaudz priekšā, taču pārsvarā Rihards svinēja pārliecinošas uzvaras, it īpaši 4,8km distancē, līdz ar to arī triumfējot kopvērtējumā. Artūram Migliniekam stabila otrā vieta, bet Rainers Kreitāls par iekļūšanu trijniekā beigās knapi, bet apsteidza tikai trijos posmos startējušo Māri Šternmani. Šo sezonu izlaida un konkurenci nesastādīja pagājušā gada divi labākie U10 grupā Ņikita Ļaščenko un Dāvis Mazais, kuri varēja pacīnīties par godalgām. Meitenēm visos startos pirmā bija Patrīcija Sniķere, uzvarot likumsakarīgi arī kopvērtējumā. Sezonas sākuma posmos un pēdējā viņai sīksti cīnījās ar tuvākajām konkurentēm, bet 3. un 4.posmā bija krietni priekšā. Lai arī punktu ziņā pārliecinoši otrajā vietā izskatās Agate Priedīte, tomēr tik droša otrā vieta viņai nemaz nebija kā varētu šķist no punktu summas, jo šo pozīciju viņa nodrošināja spraigā cīņā ar Anci Kucinu, apsteidzot pēdējā posmā tikai pavisam nedaudz gadu jaunāko Kucinu, kura bija ļoti tuvu otrajai vietā pēdējā posmā un arī kopvērtējumā. Nākošajā gadā Ance vienīga no līderēm paliek U12 grupā, taču par uzvaru viņai būs jāspēkojas ar sezonas beigās progresu rādījušo Signi Malnaču un Lauru Jankovsku. 

U10 grupā, lai arī pirmajos posmos sprintos uzvarēja Ralfs Konrads, bet distancē Gustavs Vācietis, sezonas sākumā tik un tā nevarēja īsti teikt, ka cīņa par uzvaru kopvērtējumā būs šajā duelī, jo dēļ Ralfa vājā rezultātā distancē ar katru posmu savas līderpozīcijas nostabilizēja Gustavs. Ralfam drīzāk bija jādomā, ko darīt, lai nosargātu otro vietu cīņā ar distancē krietni priekšā esošo Kristapu Smirnovu. Ralfs saņēmās un pamatīgi pielika izturībai distancē, turklāt pēdējā sprintā tāpat kā sezonas sākumā apsteidza sezonas otrajā pusē dominējušo kopvērtējuma uzvarētāju Gustavu Vācieti, nodrošinot otro vietu. K.Smirnovs nosargāja trešo vietu, lai gan pēdējā posmā viņu abos startos apsteidza Kristaps Ņezamovs. Meitenēm cīņa par uzvaru bija tikai sezonas pirmajā sprintā, kur vienādu laiku uzrādīja Anna Krūmiņa un Alīna Novikova. Turpinājumā izpaudās A.Krūmiņas pārākums un viņa arī pelnīti uzvarēja kopvērtējumā. Ciņā par otro vietu abu pagājušā gada U8 grupas līderu Alīnas Novikovas un Amandas Eihmanes duelī atkal virsroku ņēma Alīna, piekāpjoties Amandai tikai pēdējā posmā, kad nebija īsti trenējusies. 

U6 meitenēm visos desmit startos nepārspēta palika grupas lielākā meitene Beatrise Fokrota, pārliecinoši uzvarot kopvērtējumā, tikmēr ļoti sīvs cīniņš bija vērojams par otro vietu starp Danielu Novikovu un Anniju Olekšu. Viss izšķīrās piektajā posmā, kur, neskatoties uz to, ka abas apmainījās ar savstarpējām uzvarām, tomēr kopvērtējumā otro vietu ieguva Daniela (arī ja ceturtajā posmā nebūtu startējusi krieviete, tad abām būtu vienāds punktu skaits, bet tāpat otrā būtu Daniela, jo bija priekšā Annijai pēdējā startā – aut.piez.). Puišu grupā bija interesants, mainīgs un spraigas cīņas pilns iznākums bija nevis par otro, bet gan par pirmo vietu. Pēc pirmajiem diviem posmiem izskatījās, ka galvenais uzvaras pretendents būs Lūkass Mazais, kuram konkurenci mēģinās sastādīt otrajā posmā parādījušais Timurs Ivaņenko. Taču tad “pazuda” Lūkass, bet parādījās Endijs Škutāns, kurš bija nepārspēts visos atlikušajos sešos startos noslēdzošajos trīs posmos. Sezonas beigās Endijs ieguva vienādu punktu skaitu ar Timuru un saskaņā ar nolikumu tika pie uzvaras, jo bija priekšā T.Ivaņenko pēdējā startā noslēdzošajā posmā. Un kā lai šeit neatceras trešā posma sprintu, kur E.Vācietim zaudētās sešas sekundes simtdaļas un palikšana ceturtajā vietā, beigās izrādījās izšķirošās cīņā par kopvērtējuma uzvaru. Edvarts Vācietis nosargāja trešo vietu, kaut gan pēc trešā posma šķita, ka uz vietu trijniekā reāli pretendēs arī Dāvids Legzdiņš. 

Jaunākajās fitnesa grupās dominēja Ronja Ozola un Ričards Rutkis (U8), kā arī Annija Lāce un Darens Ozols (U10). Vidējā jeb apvienotajā U12 un U14 Fitnesa grupā meitenēm pēc abu līderu Lauras Jankovskas un Signes Malnačas pāriešanas sporta grupā, pirmo vietu aizņēma Elīna Konrāde. Puišiem līderis Henriks Miesnieks, saprazdams, ka vēl ļoti daudz jātrenējas, lai būtu konkurētspējīgs ar sporta grupu, palika Fitnesa grupā un ieguva pirmo vietu šajā sezonā. Pieaugušo grupā, saprotot, ka ar dalību un uzvarām tikai trijos posmos pietiks, lai viņu neviena cita neapsteigtu, septembra otrajā otrdienā nestartēja kopvērtējuma uzvarētāja Vineta Agliša, kurai ar divām uzvarām 5.posmā 10 punktu attālumā pietuvinājās Katrīna Jakovļeva, bet pirmā posma uzvarētāja Ieva Berlande turpinājumā cīnījās sporta grupā. Vīriešiem bija pieci dažādi posmos pirmo vietu ieguvēji, taču lielākā daļa arī startēja vienreiz vai divreiz. Vienīgais, kuram bija vajadzīgais posmu skaits, bija Mārtiņš Štrauss, kuram arī pirmā vieta. Ātrākais, ko apliecināja ar uzvarām pēdējos divos posmos, bija Rihards Mozaļevskis, taču viņu pievīla tehniska kļūme trešajā posmā, kad viņš bija spiests izstāties, līdz ar to nesakrājot nepieciešamo vismaz trīs posmu skaitu. Senioru grupu dāmā pārliecinoši pirmā bija Ieva Petaka, bet vīriešiem ātrākajam pārstāvim Raimondam Ņezamovam kopvērtējumā nācās samierināties ar otro vietu, jo bija piedalījies tikai trijos posmos, tādējādi piekāpjoties regulārāk startējušajam un otrās vietas atsevišķos posmos iegūstošajam Jānim Fokrotam. 

Rakstīts par skrituļslidotājiem, lieliem, maziem un pavisam maziem, kā arī par “Skibox balvu” arī šosezon ir ļoti daudz, tāpēc jāliek punkts šim trīs lapu garajam rakstam. Daļa no skrituļslidotājiem pošas vai ir jau ceļā uz Berlīni, jo šajās brīvdienās Vācijas galvaspilsētā notiks populārais un prestižais Berlīnes maratons. Lai mūsējiem, kuru vidū būs arī kalnu slēpotāji, tur sanāk labi nostartēt!

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv