ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2016

Nedēļa līdz “AUDI Ski Box” kausam kalnu slēpošanā 1.posmam

Saistītā informācija

Pēc nedēļas, 26.janvārī, ar pirmo posmu sāksies tradicionālais “AUDI Ski Box” kauss kalnu slēpošanā, kas atkal norisināsies vairākos posmos un notiks ierastajā vietā “Kaķīškalnā”, pulcējot ikvienu kalnu slēpotāju, kas vēlas sacensties, neatkarīgi no brauktspējas. Starts kā parasti plkst. 19.00.

“AUDI Ski Box” kauss kalnu slēpošanā ir klāt. Divas dienas pēc Latvijas kausa kalnu slēpošanā 1.posma turpat Siguldā tikai citā trasē pulcēsies gan daļa tie paši kalnu slēpotāji, gan lielākais vairums citi šī ziemas sporta veida cienītāji, jo nu jau trīspadsmito reizi Kaķīškalnā notiks šīs tradicionālās sacensības, kurās aicināts piedalīties un salīdzināt savas spējas ar citu varējumu katrs kalnu slēpotājs. “AUDI Ski Box” kausa izcīņa ir amatieru sacensības, kurās drīkst piedalīties jebkurš interesents. Tajās startē ne tikai prieka pēc slēpojošie, kuri pirms vairākiem gadiem ir trenējušies vai arī nesen ar kalnu slēpēm braukt sākušie, bet arī Latvijas izlases pārstāvji un citi regulāri sacensību dalībnieki Latvijas un Baltijas kausa posmos, kā arī FIS sacensībās.

Tāpēc, lai novērstu šādu nevienlīdzīgo situāciju un padarītu taisnīgāku savstarpējo konkurenci, ir izveidotas vairākas grupas, nodalot ne tikai pēc vecuma un dzimuma, bet arī pēc meistarības līmeņa. Tādēļ aktīvie sportisti ir iekļauti atsevišķā lietpratēju grupā, kas tā arī saucas “Lietpratēju grupa”, un tajā obligāti ir jāreģistrējas tiem dalībniekiem, kuri beidzamo trīs gadu laikā ir piedalījušies jebkurās Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās sacensībās. Attiecībā uz reģistrēšanos ir jāpiemin, ka tā notiek Kaķīškalna krodziņā un tā ir jāveic ne vēlāk kā divas stundas līdz startam, t.i., līdz plkst.17.00, jo sacensības sākas plkst.19.00. Sacensības kā aprasti notiek darba dienas vakarā – otrdienā. 

Reģistrācija ir svarīga ne tikai, lai nepalaistu garām iespēju piedalīties, bet tai ir vēl viena nozīme, nosakot starta secību, proti, starta vietas tiek sadalītas atbilstoši pieteikšanās kārtībai. Tātad tas, kurš pieteicies pirmais, startē savā grupā pirmais, utt. Otrajā braucienā labākie pieci pēc pirmā brauciena startē apgrieztā secībā, t.i., sākot ar piektā rezultāta uzrādītāju pirmajā trasē līdz labākā laika uzrādītājam, bet tālāk sestās, septītās un turpmāko vietu ieguvēji. Ievērojot džentlmenisko principu, vispirms pirmo braucienu veic visas sieviešu grupas, sākot no vecākajām uz jaunākajām, bet beigās lietpratējas, un pēc tam tādā pašā secībā trasē no kalna lejā dodas vīriešu grupas. Uzvarētājus noteiks pēc labākā laika abu braucienu kopsummā.

Neizpaliks arī bez kopvērtējuma, kurā tiks ņemti vērā trīs labāko posmu rezultāti. Katrā posmā pie punktiem tiks pirmais desmitnieks, ievērojot organizatoru noteiktu punktu piešķiršanas kārtību. Katra posma pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar atbalstītāju balvām, bet pirmais trijnieks četru posmu kopvērtējumā tiek apbalvoti ar Kaķīškalna kausiem un diplomiem.

Audi Ski Box kauss kalnu slēpošanā atkal klāt

1 Komentāri

first
07 • 01 • 2017 / 17:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv