ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

06 • 12 • 2015

Ar pārliecinošu Hiršera uzvaru noslēdzas PK posms Bīverkrīkā

Saistītā informācija

Marsels Hiršers izcīnījis pārliecinošu uzvaru milzu slalomā Bīverkrīkā, ASV, kamēr vairāki viņa konkurenti izstājās no cīņas par uzvaru.

Pēc ļoti sniegainām un vējainām supergiganta sacensībām sestdienā, kur Marsels Hiršers guva savu pirmo supergiganta uzvaru Pasaules kausos, laikapstākļi bija krietni uzlabojušies uz svētdienas milzu slalomu.

 Pirmajā braucienā labāko laiku uzrādīja pēdējo gadu lielā kristāla globusa ieguvējs Hiršers, kamēr vairāki viņa konkurenti piedzīvoja neveiksmes. Starp 'kritušajiem' bija gan pirmā milzu slaloma posma Zeldenā uzvarētājs Teds Ligetijs, gan Zeldenes otrās vietas ieguvējs Tomass Fanara, kā arī francūzis Aleksis Pinturo. Otrais pirmajā braucienā palika vācietis Stefans Luics, bet trešais bija zviedru sportists Andrē Mīrers.

Ted Ligety pēc izstāšanās 1. trasē
Ted Ligety pēc izstāšanās 1. trasē

Otro braucienu labi veica pēc pirmā brauciena ceturto/piekto vietu dalošais Henriks Kristofersens, taču francūzis Viktors Mufā-Žandē 56 vārtus garo trasi veica par 33 sekundes simtdaļām ātrāk, kas vēlāk viņam ļāva pacelties uz otro vietu.

Mīrers, kurš pēc pirmā brauciena ierindojās 3. vietā, trasē pieļāva vairākas kļūdas, atkrītot uz ceturto vietu, bet Stefans Luics knapi noturējās trasē, zaudējot ļoti daudz laika, un finišējot tikai 23. vietā.

Hiršers trasi iesāka ļoti ātri, un tā arī turpināja līdz finišam, savu tuvāko sekotāju Žandē apsteidzot par 0,98 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas saglabājis Aksels Lunds Svindāls, bet otrais ir Hiršers, no līdera atpaliekot par 57 punktiem.

Nākamais PK posms vīriem risināsies 12. un 13. decembrī, Francijas kūrortā Valdizērē, kur dalībnieki sacentīsies milzu slalomā un slalomā. Slaloma disciplīna startēt ieplānojis arī Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks.

Edgars Beļakovs


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv