ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

20 • 04 • 2016

A.Āboltiņai FIS sacensībās Jeilū neizdodas pietuvoties labākajiem punktiem

Norvēģijas ciematā Jeilū notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa milzu slalomā no 58 dalībniecēm ierindojās 21.vietā, uzvarētājai un pasaules junioru čempionāta 18.vietas ieguvējai Teai Luīzei Stjernesundai zaudējot 7,21 sekundi, bet slalomā Agnese tai pašai uzvaru izcīnījušajai norvēģietei zaudēja uz pusi mazāk un ieņēma 11.vietu.

Izlaidusi pagājušās nedēļas nogalē FIS sacensības milzu slalomā, kas notika vienā no Norvēģijas kalnu slēpošanas centriem Olas ciematā, kur piedalījās sacensībās šā gada janvāra sākumā, Agnese Āboltiņa vakar un aizvakar startēja Jeilo, kas atrodas starp Bergenu un Oslo un ir tikai 30km attālumā no Olas. Bez Norvēģijas un Latvijas bija pārstāvētas arī Austrija, Zviedrija, Polija, Slovākija, Dānija. Islande, Lielbritānija un Nīderlande. Dažas dalībnieces pasaules rangā atradās netālu no simtnieka, bet simtniekā bija divas, no kurām visaugstāk – 60.vietā – ar 9 FIS punktu reitingu bija austriete Nina Ortlība. Lai arī dēļ augstā reitinga, vairāk gan attiecinot to uz milzu slalomu, labākās nopelnīja ļoti labus FIS punktus, tomēr abās disciplīnās mūsu pārstāvei neizdevās pietuvoties saviem labākajiem.

Milzu slalomā Agnese Āboltiņa abos braucienos labākajām zaudēja vienlīdzīgi – robežās no 3,5 līdz 4 sekundēm, kas beigās deva 7,21 sekundes deficītu un 78,53 FIS punktus, kas precīzi par 40 punktiem atpaliek no viņas rekorda, kas uzstādīts pirms četriem mēnešiem turpat Jeilū. Pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās pasaules rangā 124.vietā esošā Guro Hvammena, bet otrajā braucienā ar labāko laiku līderpozīcijās izvirzījās pasaules ranga 113.vietas īpašniece šajā disciplīnā Stjernesunda, kas par 0,22 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Kristīni Līsdālu, kurai pasaules rangā 99.vieta (12,29 FIS punktu reitings). Tikmēr vēl ceturtdaļsekundi lēnāk nobrauca un trijnieku noslēdza talantīgā 16 gadus vecā norvēģiete Kaja Norbī (205.vieta pasaules rangā milzu slalomā, bet 147.vietā supergigantā – aut.piez.). Tikmēr Olimpiskā čempiona Patrika Ortlība meita Nina, kurai vienīgajai reitings bija zem 10 FIS punktiem, palika tikai devītā (+2,27 s). 

Slaloms rāmavietei arī neiesākās diez ko labi, jo līderei Līsdālai tika zaudētas trīs sekundes, kas deva 13.vietu. Otro braucienu Agnese veica jau labāk, vadošajām zaudējot pusotru sekundi un uzrādot 10.laiku, kas ļāva pakāpties uz 11.vietu (+3,74 s) un nopelnīt 50,79 FIS punktus. Kaut arī, pateicoties šīs sezonas progresam un labajiem rezultātiem, šis ir tikai Agneses 15.rezultāts slalomā, vēl pagājušās sezonas beigās tas būtu jauns punktu rekords. Atkal pirmā bija Tea Stjernesunda, kamēr abos startos, atrodoties pēc pirmā brauciena astotniekā, otrajā braucienā nefinišēja pasaules rangā abās disciplīnās 150-niekā atrodošā nīderlandiete Adriana Jeļinkova. 

Ar to Agnesei Āboltiņai sezona vēl nebeidzas, jo no 23. līdz 26.aprīlim viņa startēs FIS sacensībās Hemsedālē, kur paredzēts slaloms, milzu slaloms un supergigants. 

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv