ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 01 • 2016

A.Āboltiņa pēc laba sākuma krīt un izstājas FIS nobraucienā Norvēģijā [papildināts]

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa šodien Norvēģijas ciematā Hafjelā notikušajās FIS sacensībās nobraucienā trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un izstājās, kaut arī bija sākusi ļoti labi, jo pēc pirmās kontrolatzīmes 63 dalībnieču vidū viņa uzrādīja 7.laiku (+0,32 sekundes). Uzvaru izcīnīja 17 gadus vecā un talantīgā austriete Nadīne Festa, kura savā vecumā otrajā sezonā FIS sacensību apritē jau paspējusi Eiropas kausa posmos šajā bīstamajā ātruma disciplīnā iebraukt 40niekā un nopelnīt zem piecdesmit FIS punktiem.

Šonedēļ norvēģu labākās juniores, kurām pievienojās arī vairākas zviedrietes, divas austrietes, polietes, slovākietes, viena dāniete un arī mūsu Agnese Āboltiņa, bija pulcējušās pazīstamajā Norvēģijas kalnu ciematā Hafjelā, kur 1994.gadā Olimpisko spēļu laikā notika sacensības milzu slalomā un slalomā. Trešdien un ceturtdien tika aizvadīti oficiālie treniņbraucieni, bet šodien tika norisinājās pirmās sacensības, kurās uz starta izgāja 63 dalībnieces. Pēc reitinga mūsu kalnu slēpotāja bija viena no vadošajām, ko arī apliecināja treniņbraucienos. Trešdien Norvēģijā dzīvojošā ķekavniece un SK “Rīga favorīts” pārstāve uzrādīja 4.laiku (+0,97 s), bet ceturtdien bija trešā (+0,71 s).

Agnesei tika izlozēts viens no agrajiem starta numuriem, un viņai trasē vajadzēja doties k trešajai. Treniņbraucienos uzrādītie rezultāti vedināja uz augstu vietu arī šodien., ko Agnese arī apliecināja brauciena sākumā, pirmajā kontrolatzīmē uzrādot tobrīd labāko laiku, bet beigās sešām izdevās uzlabot. Tomēr trases vidusdaļā sanāca pieļaut kļūdu, ka rezultātā piedzīvots kritiens. Līdz ar to diemžēl neizdevās sarūpēt sev dāvanu ceturtdienas Vārda dienā. To Agnese varētu izdarīt sestdien, jo, kā apstiprināja pati sportiste, tad viņai viss ir kārtībā un nekādas traumas neesot. “Man viss kārtībā, veiksmīgs kritiens,” stāsta Agnese, papildinot, ka pie vainas esot bijis tas, ka atnākusi vaļā slēpe.

Rīt atkal ir nobrauciens, kā arī Norvēģijas junioru čempionāts superkombinācijas (Alpu kombinācijas) disciplīnā, līdz ar to bez nobrauciena būs jāveic arī viens slaloma brauciens.

Ivars Bācis

Raksts papildināts 22.01.2016 plkst. 20:31

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv