ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

26 • 04 • 2016

A.Āboltiņa pamazām atgūst ticību ātrumdisciplīnās

Vakar Norvēģijas ciematā Hemsedālē notikušajās FIS sacensībās supergigantā Latvijas kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa no 61 dalībnieces apsteidza divas trešdaļas, uzvarētājai zaudējot 2,72 sekundes un ierindojoties 22.vietā. Nelielu pārsteigumus sarūpēja un uzvaru izcīnīja 17 gadus vecā un talantīgā norvēģiete Kajsa Lije, kura aiz sevis atstāja par pāris gadiem vecākās un titulētākās tautietes Marenu Šjeldu, kā arī Ragnhildu Movinkeli. Lai arī iegūti ir 62 FIS punkti, kas par divdesmit atpaliek no šīs sezonas sākumā uzrādītajiem rezultātiem, tomēr rāmavietes Hemsedālē uzrādītais sniegums ir labākais pēdējā mēneša laikā supergiganta sacensībās.

No 61 vienas dalībnieces lielākā daļa jeb divas trešdaļas bija mājinieces, piekto daļu pārstāvēja zviedrietes, divas dalībnieces bija no Islandes, bet pa vienai kalnu slēpotājai startēja no Latvijas, Slovākijas, Igaunijas, Lielbritānijas un Dānijas. Agnesei Āboltiņai sezonas sākumā gūtie labie rezultāti un punkti šajā ātrumdisciplīnā ļāva pēc reitinga atrasties starp labākajiem piecpadsmit (divpadsmitā), kuru starta secību izlozēja, tiekot pie trešā starta numura. Galvenais uzdevums nebija iekļūt desmitniekā, bet gan pamazām atgūt pārliecību un nostiprināt ticību, ka atkal var braukt ātri, un to Agnese arī paveica.

Latvijas pārstāve trasi veica 1:06,62 un tobrīd no līderes un savas kluba biedrenes Kristīnes Bakestadas atpaliekot 1,42 sekundes. Vēlāk Bakestadas laiku izdevās uzlabot vēl sešām dalībniecēm, ātrākā no kurām bija otro sezonu junioros un FIS sacensību apritē startējošā šī gada pasaules junioru čempionāta neveiksminiece Kajsa Lije (norvēģiete netika pie rezultāta un vietas nevienā no disciplīnām – aut.piez.), kura nobrauca ātrāk nekā A.Āboltiņa par 2,72 sekundēm. Līdz ar to Norvēģijā dzīvojošā mūsu kalnu slēpotāja nopelnīja 62 FIS punktus, kas ir daudz labāk nekā mēneša sākumā Norvēģijā un Zviedrijā FIS sacensībās uzrādītais rezultāts supergigantā, kur tika iegūti 83 un 99 FIS punkti. Kaut arī vēl ir jāpaiet laikam, lai tiktu līdz iepriekšējam braukšanas drošumam un arī rezultātam, bet galvenais, ka tendence ir pozitīva un ka Agneses rezultāti ātrumdisciplīnā pēc janvāra beigās piedzīvotā nepatīkamā kritiena nobrauciena sacensībās pamazām uzlabojas.

Uzvarētājai 0,23 sekundes zaudēja šogad Eiropas kausa posmos vairākas reizes divdesmitniekā tikusī un vienreiz arī sesto vietu ieguvusī Marena Šjelda, bet vēl par četrām sekundes desmitdaļām lēnāk nobrauca un trijnieku noslēdza šī gada pasaules junioru čempionāta 22.vietas ieguvēja Guro Vammena. Tikmēr galvenā favorīte Ragnhilda Movinkele, kura šosezon pasaules kausa posmos piecas reizes bija iekļuvusi divdesmitniekā, palika tikai ceturtā, no uzvarētājas atpaliekot 0,83 sekundes un nopelnot 31 FIS punktu, kas ir sešas reizes sliktāk par pašas ļoti augsto reitingu (Movinkelei supergigantā reitings ir 5,36 FIS punkti un viņa pasaules rangā ir 22.vietā – aut.piez.).

Milzu slaloma sacensībās Agnese pēc neveiksmīgā sākuma, pirmajā starpfinišā uzrādot laiku ārpus labākā trīsdesmitnieka, beigās nefinišēja.

Vīriešiem supergigantā arī bija pārsteigums, jo uzvarēja Stians Saugestads, kuram augstākais panākums ir 35.vieta pasaules kausa posmā, kamēr šīs sezonas labākais supergiganta speciālists pasaulē Aleksandrs Omuts Kjilde palika otrais.

Šodien dalībnieces sacentīsies vēlreiz supergigantā, kā arī slalomā.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv