ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 04 • 2016

A.Āboltiņa Norvēģijas čempionātā supergigantā un kombinācijā otrajā desmitā

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa šodien Opdālē notikušajā Norvēģijas čempionātā supergigantā 31 dalībnieces vidū ierindojās 18.vietā, bet Alpu kombinācijā pakāpās trīs pozīcijas augstāk uz 15.vietu. Abās disciplīnās uzvarēja pasaules kausa posmos supergigantā regulāri divdesmitniekā iekļūstošā norvēģiete Ragnhilda Movinkele.

Šodien Norvēģijas čempionātā, kurā startē arī viena no labākajām Latvijas kalnu slēpotājām, otrajā sacensību dienā dalībnieces sacentās divās disciplīnās – supergigantā un kombinācijā, kurā šoreiz kopā ar slalomu bija supergigants, nevis ierastais nobrauciens. Vispirms medaļu komplekti tika sadalīti supergigantā, bet pēc tam dalībnieces nobrauca slalomu, atsevišķi neveicot supergiganta braucienu, jo priekš kombinācijas tika ņemts laiks, kas uzrādīts supergiganta disciplīnā.

Šogad šajā ātrumdisciplīnā šīs Ziemeļvalsts čempionātā sievietēm dalībnieču skaits bija krietni sarucis, gandrīz uz pusi, jo pērn sacentās 53 kalnu slēpotājas, bet šogad 31. Tas savā ziņā šoreiz Agnesei Āboltiņai ļāva iekļūt divdesmitniekā, bet prieku par to viņa nejūt, jo laika ziņā viņa zaudēja daudz vairāk nekā pērn, līdz ar to arī iegūstot krietni sliktākus FIS punktus. Agnese trasi veica 1:23,92 un šoreiz atpalika uz pusi vairāk – 5,91 sekundi, kas deva pāri par simts FIS punktiem. Šādam rezultātam ir izskaidrojums – janvāra beigās Norvēģijā junioru čempionātā piedzīvotais kritiens, kā rezultātā radusies piesardzība, bet pati sportiste atzīst, ka pakāpeniski nepārliecinātība mazinās. „Daudz par daudz sanāca zaudēt,” piekrīt arī Agnese. Kā jau minēju pēc nobrauciena, jūtu ka nedrošība un nepārliecinātība pamazām atkāpjas. Jo vairāk ir iespējas braukt ātrumu, jo drošāks un stabilāks paliec,” secina 20 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja.

Slalomā rāmaviete jau jutās drošāk un arī nobrauca labāk, uzrādot 11.laiku un tikai vienu sekundes simtdaļu atpaliekot no desmitā laika uzrādītājas. Tā kā supergigantā bija zaudēts pārāk daudz, tad pēc slaloma sanāca pakāpties par trim pozīcijām uz 15.vietu, septiņas ar pusi sekundes atpaliekot no uzvarētājas Movinkeles, kura kombinācijā Olimpiskajā spēlēs Sočos izcīnīja sesto vietu.

Sestdien ir milzu slaloms, bet svētdien slaloms, kur Agnese mēģinās iekļūt desmitniekā, kā arī iegūt labus FIS punktus. 

Ivars Bācis 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv