ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2015

Superkombinacijā un supergigantā augstākās vietās A.Āboltiņa

Saistītā informācija

Norvēģijā Hafjelā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem kalnu slēpošanā arī superkombinācijā (supergigants un slaloms) un supergigantā augstākās vietas no Latvijas pārstāvjiem turpināja iegūt Norvēģijā trenējošā ķekavniece Agnese Āboltiņa, tiesa, arī par viņas rezultātiem pamata lielam priekam īsti nav, jo labākais, ko Agnese šajās divās disciplīnās spēja iegūt, ir 50.vieta superkombinācijā 79 dalībnieču vidū, no kurām s abus braucienus pabeidza 57 kalnu slēpotājas.

Otrdien trešajā un ceturtajā disciplīnā pasaules junioru čempionātā superkombinācijā un  supergigantā sacentās sievietes, bet vakar vīrieši. Superkombinācijā, kas apvieno tehnisko disciplīnu slalomu un ātrumdiscplīnu, kas junioriem atšķirībā no pieaugušajiem nav nobrauciens, bet gan supergigants, atsevišķi supergiganta braucienu nevajadzēja veikt, jo supergiganta sacensībās uzrādīto rezultātu ņēma vērā superkombinācijā. Tā kā Miks Zvejnieks nefinišēja supergigantā, tad līdz ar to viņš diemžēl palika bez rezultāta šajās abās disciplīnās.

Agnese Āboltiņa superkombinācijā pēc supergiganta brauciena atradās ar kanādieti dalītā 52.pozīcijā, no līderes atpaliekot precīzi sešas sekundes, bet līdz piecdesmitniekam pietrūka 0,74 sekundes. No priekšā esošajām trīs neizgāja uz starta slalomā, citas trīs izdevās apsteigt, taču, tā kā četras no aizmugurē esošajām slalomā bija labākas par mūsu sportisti, tad Agnesei superkombinācijā 50.vieta.  Ar uzrādīto laiku 2;18,28 ķekavniece no uzvarētājas Rahelas Kopas (Šveice), kas Eiropas kausos trijās disciplīnās ir iekļuvusi divdesmitniekā, atpalika 9,74 sekundes un ieguva 106,4 FIS punktus. Kā jau iepriekš minēts, supergigantā Agnesei 52.vieta (+ 6 sekundes) un piektais labākais rezultāts karjerā supergigantā punktu izteiksmē – 87 FIS punkti.

Junioriem superkombinācijā bija otrādāk, proti, vispirms tika veikts slaloma brauciens un tikai pēc tam supergigants. Pēc slaloma brauciena, kur uz starta izgāja 96 dalībnieki, bet līdz finišam tika 75 kalnu slēpotāji, mūsējie trīs pārstāvji sarindojās no 67. līdz 73.vietai. Neskatoties uz kļūdu trases augšdaļā, vislabāko laiku (49,00 s) no Latvijas kalnu slēpotājiem uzrādīja Miks Zvejnieks, kas līderim zaudēja ļoti daudz – 7,15 sekundes. Diemžēl mārupietis nefinišēja supergigantā, un līdz ar to nācās palikt bez rezultāta abās disciplīnās. No 58 finišu sasniegušajiem dalībniekiem Dāvis Zvejnieks ieņēma 55.vietu (+18,22 s), bet Elvis Opmanis, kaut arī ar nedaudz labāku supergiganta braucienu pietuvojās Dāvim, tomēr divu disciplīnu summā zaudēja 1,2 sekundes un ierindojās 57.vietā.  Supergigantā abiem mūsu jaunajiem no 89 uz starta izgājušiem un 80 finišu sasniegušajiem dalībniekiem 78. (Dāvim) un 79.vieta (Elvim), paliekot aiz taizemieša (viņš dzīvo un trenējas Norvēģijā – aut.piez.) un apsteidzot vien Libānas pārstāvi. Šīs abiem mūsējiem bija trešās supergiganta sacensības karjerā, jo 19997.gadā dzimušais Elvis šā gada janvārī bija divreiz nostartējis Austrijā FIS sacensībās, bet 1998.gadā dzimušais Dāvis arī janvārī tik pat reizes piedalījās šajā disciplīnā FIS sacensībās turpat pasaules junioru čempionāta norises vietā Hafjelā.

5 Komentāri

distancēs šoreiz daudz labāki rezultāti PJC.

12 • 03 • 2015 / 18:58
šī laikam ir kalnu slēpošanas sadaļa;)))
12 • 03 • 2015 / 22:15
ir, ir kalnu slēpošanas sadaļa :) bet neierasti, ka augstākās vietas junioriem sasniegtas distanču slēpošanā.

13 • 03 • 2015 / 09:18
Distanču slēpotāju stiliņš... vienreizējs uzplaiksnījums un sāk palikt iedomīgi... :) Kaut kā neesmu pamanījis, ka kalnu slēpotāji būtu dižojušies pie distančnieku rakstiem ar saviem sasniegumiem... lai gan būtu par ko ja jau tā skatamies
brīnums
14 • 03 • 2015 / 14:21
Par ko satraukums? Ko tik jūtīgi uztveram? :) neviens nav iedomīgs, tikai fakta konstatācija par šo gadu.
Un nevienam, ne otram nav jau ar ko dižoties.
tikai mierīgi
14 • 03 • 2015 / 16:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv