ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 12 • 2014

Šoreiz kalnu slēpotājam K.Zvejniekam Madonna neatnes veiksmi

Vakar vakarā Itālijas kalnu kūrortā Madonnā di Kampiljo notikušajā Pasaules kausā slalomā Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks šoreiz nenostartēja tik veiksmīgi kā pērn, pirmajā braucienā no 70 startējušajiem un 52 finišu sasniegušajiem dalībniekiem uzrādot 51.laiku un no līdera atpaliekot 4,92 sekundes. Uzvaru izcīnīja vācietis Fēliks Noiroiters, kļūstot par vienīgo šajā sezonā, kam izdevies visos trīs posmos slalomā tikt trijniekā.

Kristaps Zvejnieks otro reizi šajā sezonā un desmito karjerā izgāja uz starta Pasaules kausa posmā slaloma disciplīnā. Jubilejas reizē diemžēl nesanāca nostartēt kā gribētos un arī atkārtot pagājušā gada veikumu Madonnā di Kampiljo, kad tik sasniegts līdz šim labākais rezultāts pasaules kausa posmos, proti, pirmajā braucienā tika uzrādīts 35.laiks un līdz kārotajam trīsdesmitniekam pietrūka vien pussekundes.

Šīs sezonas pirmajā startā Pasaules kausa posmā Levi (Somija) Kristapam sanāca ļoti laba pirmā daļa, kad pēc pirmās kontrolatzīmes līdz trīsdesmitniekam trūka tikai nieka 0,12 sekundes. Kaut arī vakar tik labi kā Levi uzsākt neizdevās, jo pirmajā kontrolatzīmē Madonnā di Kampiljo līdz top30 mūsu kalnu slēpotājam bija 0,7 sekunžu deficīts, tomēr trases augšdaļa tika izbraukta tīri labi. Visvairāk atpalikt sanāca stāvākajā posmā trases vidusdaļā, jo pēc otrās kontrolzatzīmes atpalikšana no līdera bija palielinājusies līdz 4,1 sekundei, kaut pie pirmās kontrolatzīmes vēl bija pusotras sekundes deficīts. Trīsdesmitnieks tobrīd jau bija divu sekunžu attālumā. Atlikušo trases trešdaļu Kristaps nobrauca ļoti labi, labākajiem zaudējot vien 0,84 sekundes, kas visa brauciena kopsummā veidoja 4,94 sekundes un deva 51.rezultātu.

Kristaps Zvejnieks Pasaules Kausā Madonna di Campiglio
Kristaps Zvejnieks trasē

Līdz pirmajam trīsdesmitniekam pietrūka 2,27 sekundes, kas ir trīs reizes vairāk nekā pirms piecām nedēļām Levi un četras reizes vairāk, salīdzinot ar pērn Itālijas posmā paveikto. Zvejnieks startēja ar 66.numuru, un trase esot bijusi izdangāta, kaut arī organizatori bija centušies, tomēr pie šādiem laikapstākļiem, kad pa dienu ir plus 9, bet vakarpusē plus četri grādi, ir sarežģīti nodrošināt ierastos apstākļus un tik ledainu trasi, kā tas, piemēram, bija Levi. Pats Kristaps izteicās, ka grūti esot pateikt, kas notika vidusdaļā, jo pēc sajūtām šķitis, ka nekādas tādas kļūdas nav pieļautas. Šobrīd viņš pētot brauciena ierakstu, mēģina analizēt un saprast, kas par vainu ir bijusi. Fiziski viņš ir labi sagatavojies, arī braukšanas tehnika esot laba. Treniņos sanāk ļoti labi nobraukt, bet sacensībās kaut kā neejot tā, kā gribētos. Visticamāk jāsakārto psiholoģiskā gatavība. Šobrīd viņš jau atbraucis uz Rīgu un vēlas nedaudz atpūsties, pārdomāt un no janvāra sākuma atkal mesties iekšā sacensību ritmā. Atliek tik novēlēt, lai viss sakārtojas un izdodas.

Līderpozīcijas pēc pirmā brauciena ar piektolabāko laiku otrajā braucienā saglabāja un pirmo uzvaru šajā sezonā svinēja vācietis Fēliks Noiroiters., kas divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:40,57 un ļoti pārliecinoši apsteidza tuvākos sāncenšus. Līdzīgā cīņā par otro vietu vācietis Frics Dopfers (+0,82 s) par četrām sekundes simtdaļām apsteidza zviedru Jensu Bigmarku. Pirmā posma uzvarētājs Henriks Kristofersens, kurš pēc pirmā braucienā bija četrpadsmitais, otrajā braucienā savā agresīvā un riskantajā braukšanas stilā strauji tuvojās, bet beigās tomēr līdz trijniekam viņam pietrūka 0,1 sekunde.

Kristaps Zvejnieks Pasaules Kausā Madonna di Campiglio
Kristaps Zvejnieks finišā

Tuvu savas karjeras lielākā panākuma atkārtojumam bija krievs Aleksandrs Horošilovs, kurš pirms nedēļas ar iegūto trešo vietu Orē pirmo reizi karjerā iekļuva trijniekā un kurš vakar pēc pirmā brauciena bija 4.pozīcijā, tomēr pēc otrā brauciena šajā sezonā vēl vairāk progresējušais Krievijas kalnu slēpotājs atkrita uz 8.vietu. Jāizceļ arī francūzis Viktors Mufā-Žandē, kurš ar ātrāko laiku otrajā braucienā spēja no 30.pozīcijas pakāpties uz 12. Šobrīd labākajam pasaules slalomistam Marselam Hiršeram neizdevās pirmais brauciens un pārāk spīdoši viņš nenobrauca arī otro, līdz ar to divu braucienu summā viņam vien 7.vieta (+1,15 s), pirmo reizi sezonā jau četras uzvaras nopelnījušajam austrietim finišējot ārpus godalgotā trijnieka un tādējādi nespējot apdzīt fantastiski šosezon startējošo norvēģu ātrumdisciplīnu speciālistu Četilu Jansrudu. Norvēģis ar 610 punktiem joprojām ir kopvērtējuma līderis un par 34 apsteidz Hiršeru, kuram par diviem startiem mazāk nekā Jansrudam. 

3 Komentāri

Labs virsraksts:) Veiksmei laikam vajag, lai to pieradina:)

24 • 12 • 2014 / 00:47
Psiholoģijai ir liela nozīme, tik pat cik tehnikai, fiziskai sagatavotībai un pieredzei. Paprasiet Gulbim Ernestam. Lai veicas Kristapam!
janka
24 • 12 • 2014 / 23:40
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv