ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

16 • 09 • 2014

Šodien Uzvaras parkā “Skibox” sprints un stafetes skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Šodien Uzvaras parkā Rīgā norisināsies Sporta kluba “ASI Skibox” rīkotās skrituļslidošanas sacensības “Skibox”, kurās dalībnieki sacentīsies 100 metru sprintā un stafetēs. Sacensību sākums plkst.18.00.

Pagājušajās nedēļas sākumā Uzvaras parkā Rīgā cīņas sparīgā un draudzīgā gaisotnē tika aizvadīts noslēdzošais piektais posms “Skibox balvai” skrituļslidošanā, taču ar to “Skibox” sezona nebeidzas, jo šo otrdien, t.i., šodien tajā pašā vietā atkal pulcēsies Latvijas vadošie skrituļslidotāji, lai noskaidrotu ātrāko sprinteri un arī labāko komandu, jo sacensību programmā ir “Skibox” sprints un stafetes. Tā jau ir izveidojusies par tradīciju, jo “Skibox’ sprints un stafetes allaž notiek nedēļu pēc pēdējā “Skibox balvas” posma septembra vidū.

Sprints jau ir norisinājies visos “Skibox balvas” posmos, taču šoreiz tas būs savādāks jeb daudz īsāks sprints, jo visu grupu dalībniekiem būs jāveic 100m. Ja U6 un U8 grupas pārstāvjiem tas ir uz pusi mazāk, tad pārējiem šis sprints ir pat 10 reizes īsāks nekā parasti, jo “Skibox” posmos, sākot ar U10 grupu, sprintā ir jānobrauc 1km. 100m sprints ir specifisks, un ļoti svarīgs ir pats starts, līdz ar to ir liela iespēja, ka vietu sadalījums galvgalī var būt arī savādāks nekā vidējās un garajās distancēs.

Pagājušajā gadā lija lietus, un tamdēļ tika nolemts rīkot tikai vienu sprinta braucienu, bet šogad 100m būs jābrauc divas reizes. Lai pacīnītos par augstu vietu, lielas kļūdas kādā no abiem braucieniem nevarēs atļauties pielaist, jo nav tā, ka skaitīs labāko braucienu un sliktāko neņems vērā, bet tiks summēti abos braucienos uzrādītie laiki. Sprints būs ar individuālo startu jeb pa vienam, kā tas bija sprintā pēdējā “Skibox balvas” posmā.

Aizraujošas solās būt arī stafetes, kurā apvienoti gan dažāda vecuma, gan dzimuma dalībnieki. Komandā ir četri pārstāvji, no kuriem vismaz vienam ir jābūt pretējā dzimuma. Tātad komandā var būt trīs puiši un viena meitene vai trīs meitenes un viens puisis, vai arī var sadalīties līdzīgi – divi puiši un divas meitenes. Interesants faktors stafetē ir tas, ka katru posmu veido dažāda vecuma dalībnieki. Pirmajā posmā piedalās dalībnieki no U6 vai U8 grupas, otrajā posmā tiek iekļauti pārstāvji no U10 vai U12 grupas, trešajā posmā startē kāds no U14 grupas vai Junioriem, bet noslēdzošajā ceturtajā posmā dodas elites vai “Master” grupas pārstāvis. Komandas var veidot sava kluba ietvaros, bet tie, kuri nebūs iekļauti sava kluba pamatsastāvā, varēs veidot jauktās komandas ar citu klubu pārstāvjiem. Līdzīgi kā jauktajās biatlona stafetēs arī šeit distances garumi posmiem atšķirsies, proti, pirmo divu posmu veicēji brauks 500m, bet trešā un ceturtā posma dalībnieki veiks 1km. Kā jau kārtīgā stafetē komandā jāparūpējas par kopīgu atšķirības zīmi.

Sacensības sāksies ar sprintu 18.00, bet stafetes norisināsies ap 18.45.

Ivars Bācis

1028481.jpg

5 Komentāri

Lai ir aizraujoši gan dalībniekiem, gan skatītajiem! Īpašs atbalsts komentētājam :)

16 • 09 • 2014 / 16:43
Ivars Bācis, liels paldies par komenteshanu! !!
17 • 09 • 2014 / 09:06
Paldies Jums, Anita. Prieks, ka patika :)
Ivars B.
17 • 09 • 2014 / 10:15
paldies arī komentētājai plkst.16:43 par atablstu, tas noderēja :)

17 • 09 • 2014 / 10:16
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv