ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

11 • 08 • 2015

Šodien “Skibox balvas” 4.posms skrituļslidošanā

Šodien plkst. 19.00 Uzvaras parkā, Rīgā, tiks dots starts lielākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” ceturtajam posmam. Skrituļslidotāji kā parasti sacentīsies gan sprintā no 200m līdz 1km, gan arī garākā distancē no 500m mazākajām grupām līdz 4,8km lielākajām grupām. Uz šo brīdi dalībnieku skaits 16 sporta grupās un sešās fitnesa grupās pārsniedzis simtu – 122 skrituļslidotāji.

Ņemot vērā pēdējās nedēļās turpinošu tveici un šodien prognozētos pāri par 30 grādiem, šodienas sacensības solās būt ļoti tveicīgas un savā ziņā arī pārbaudījumu prasošas skrituļslidotājiem. Ceturtais posms būs priekšpēdējais no kopumā pieciem posmiem, kas iet SK “ASI Skibox” un SK “Apex” rīkotās “Skibox balvas” sacensību kopvērtējuma ieskaitē (septembrī tāpat kā iepriekšējos gadus būs arī noslēdzošais sestais posms ar sprintu un stafeti, kas netiks skaitīts sezonas kopvērtējumā – aut.piez.).

Vīriešiem elites grupā līderpozīcijās joprojām diezgan stabili turas Reinis Znotiņš (Powerslide-Laimīte). Pateicoties uzvarai sīkstā cīņā par pāris simtdaļām pagājušā posmā sprintā, kaut arī nelielas, bet tomēr cerības uz pirmo vietu kopvērtējumā vēl saglabā Ansis Eljašāns (FILTER), taču tad Ansim ir jāuzvar visos atlikušajos četros startos, vai arī trijos, cerot uz to, ka Reinis vairs augstāk par otro vietu netiks. Nesakoties uz ne tik veiksmīgu trešo posmu, iespējas kopvērtējuma otro vietu iegūt saglabā otrs “FILTER” pārstāvis Ronalds Cinks, kuram pēc veiksmīgā trešā posma uz “papēžiem min” Lauris Bitenieks. Dāmām pagājušā posmā pārākumu nodemonstrēja Sandra Žebere, taču, tā kā tas līdz šim Sandrai ir vienīgais šosezon Skibox balvā aizvadītais posms, tad kopvērtējumā augstāk par otro vietu viņa nevarēs pakāpties. Līderpozīcijās atrodas Karīna Ceriņa (ASI Skibox), bet Denisa Druka-Jaunzeme viņu var apsteigt, ja sezonas beigās sasparojas un pārspēj Karīnu vismaz trijos startos. Pagaidām nevienu reizi vēl nav startējusi iepriekšējo gadu uzvarētāja Laima Kaufiņa (FILTER).

Junioriem pagājušā posmā ar uzvaru 4,8km distancē jaunas vēsmas ienesa Sandris Šņore (Poweslide-Laimīte), bet viņam tas bija pirmais posms, tāpēc kopvērtējumā uzvara Sandrim nav reāla, taču viņš var ieviest zināmas korekcijas Jāņa Jurdža (Apex) un Krišjāņa Cepļa (Powerslide) sīvajā cīņā, kurā pēc pagājušā posma ar 10 punktiem vadībā izvirzījies Jānis. Juniorēm pārliecinošā vadībā ir Laine Kreitāle (ASI Skibox), ar kuru trijos startos līdzīgi ir spēkojusies komandas biedrene Katrīne Dreimane, taču Katrīna bija spiesta izlaist trīs startus un vairs nevar apdraudēt Laines līderpozīcijas kopvērtējumā.

U14 pārliecinoši pirmais ir Haralds Dernovs (ASI Skibox), bet meitenēm vēl joprojām saglabājas intriga starp divām BJC “Laimīte” meitenēm Alīnu Savrucku un Santu Pēterosni, kaut arī ar katru posmu izpaužas Alīnas progress. U12 grupā meitenēm Laines māsa Līva Kreitāle (ASI Skibox) ar uzvarām sprintā pēdējos divos posmos vēl saglabā cerības un neļaus atslābināties līderei Patrīcijai Sniķerei (BJC Laimīte), bet puišiem pagaidām neviens neko nespēj likt pretī Viktoram Kokinam (ASI Skibox).

Šobrīd ir pietiekušies 122 dalībnieki, kas, salīdzinot ar pirmajiem trim posmiem, ir nedaudz mazāk. Taču noteikti dalībnieku skaits vēl augs.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv