ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 03 • 2015

Slalomā nepārspēti Liene Bondare un Miks Zvejnieks

Svētdien Siguldā Kordes trasē ar sacensībām slalomā noslēdzās Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Tāpat kā sestdien milzu slalomā arī šoreiz savas konkurentes pārspēja Liene Bondare, kaut arī pēc pirmā brauciena ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru vadībā bija Evelīna Gasūna, bet vīriešiem, pirmajā braucienā izstājoties galvenajam favorītam Kristapam Zvejniekam, pārliecinošu uzvaru izcīnīja viņa brālis Miks Zvejnieks, aiz sevis atstājot abas dienas Baltijas kausā un FIS sacensībās pirms nedēļas nepārspēto Kasparu Dauguli.

Slaloms dāmām sākās ar Evelīnas Gasūnas, kura startēja pirmā, absolūti labākā laika uzrādīšanu – 24,62 sekundes. Viņa bija vienīgā, kas nobrauca ātrāk par 25 sekundēm. Otro laiku uzrādījusī Elīna Nežborte atpalika 0,58 sekundes, bet trešajā pozīcijā atrodošā Liene Bondare zaudēja jau gandrīz sekundi – 0,87 s. Viena no godalgas pretendentēm Ieva Meldere izstājās pirmajā braucienā, bet pārējās uz iekļūšanu trijniekā varēja cerēt tikai gadījumā, ja kāda no vadošajām pieļautu kļūdu otrajā braucienā, jo ceturto rezultātu uzrādījusī Laima Kaufiņa bija iekrājusi 1,87 sekunžu deficītu un līdz trijniekam viņu šķīra precīzi sekunde.

Kad jau šķita, ka Evelīnai Gasūnai, ņemot vērā salīdzinoši pieklājīgo pārsvaru pēc pirmā brauciena, izdosies izcīnīt uzvaru, atkārtojot pirms nedēļas Baltijas kausa scenāriju ar izstāšanos pirmajā dienā un pirmo vietu otrajā dienā, tajā iejaucās Liene Bondare, kura uzrādīja stabili labāko laiku otrā braucienā (23,35 s). Tā kā otrajā braucienā viņa bija vienīgā, kas nobrauca ātrāk par 24 sekundēm un Evelīna Gasūna atpalika par sekundi (0,99 s), tad divu braucienu summā Liene izcīnīja uzvaru ar 0,12 sekunžu pārsvaru, Evelīnai atvēlot otro vietu. Elīna Nežborte atkrita par vienu pozīciju, bet saglabāja vietu trijniekā (+1,08 s).

Slalomā uzvarētāju ailēs parādījās tie paši uzvārdi, kas sestdien milzu slalomā – Zvejnieks un Bondare, taču šoreiz vīriešu konkurencē tas bija Miks Zvejnieks. Vispār vīriešu pirmais brauciens sākās neierasti, izstājoties pirmajiem trim startējošajiem, no kuriem visi piedalījās februārī pasaules čempionātā – Daniels Fogelis, Roberts Rode un arī galvenais favorīts Kristaps Zvejnieks. Tā kā Kristaps šogad līdzšinējos visos četros startos abos Latvijas kausa posmos bija pirmajā vietā, tad viņa izstāšanās pavēra iespējas citiem tikt pie pirmās uzvaras. To gribēja vairāki, bet tomēr nedaudz vairāk par pārējiem to vēlējās otrs labākais slalomists Miks Zvejnieks, jo pirms nedēļas FIS sacensībās viņš abas palika bez rezultāta. Un tieši Miks, startējot ar ceturto numuru, kā pirmais pārtrauca „izkrišanas” sēriju, uzrādot laiku 22,78 s, kuru ne tikai neviens neuzlaboja, bet pat nepietuvojās, otrā laika uzrādītājam Kasparam Daugulim atpaliekot sekundi (1,02 s), bet vēl vienu sekundes simtdaļu lēnāks bija Mika otrs brālis Dāvis. Labas izredzes iekļūt trijniekā saglabāja ceturtā laika uzrādītājs Klāvs Rubenis, kuru līdz trijniekam šķīra 0,09 s. Pirmajā braucienā izstājušos rindas papildināja vēl vairāki godalgu pretendenti – Roberts Briška, Žaks Gedra, Elvis Opmanis, bet Toms Sarkanis tika diskvalificēts.

Otro braucienu ļoti līdzīgi veica Miks Zvejnieks un Kaspars Daugulis, un ar to Mikam pietika, lai stabili uzvarētu divu braucienu summā un reabilitētos par sāpīgajām izstāšanām pirmajās FIS sacensībās Latvijā. Neskatoties šoreiz uz otro vietu, labi nostartēja Daugulis un var būt apmierināts ar rezultātu, Mikam piekāpjoties par 1,08 sekundēm. Dāvis Zvejnieks saglabāja trešo vietu un parūpējās, lai arī otrajā dienā uz goda pjedestāla būtu divi Zvejnieki. Klāvs Rubenis izstājās, bet uz ceturto pozīciju pakāpās labākais no Master grupas Pauls Stēga, kuram kopējā ieskaitē tas ir visaugstākais rezultāts.




2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv