ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

15 • 07 • 2015

R.Znotiņam un A.Eljašānam pa uzvarai “Skibox balvas” 3.posmā skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Otrdienas vakarā Uzvaras parkā Rīgā notikušajā lielākā un spēcīgākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balvas” 3.posmā vīriešiem 1km sprintā uzvaru izcīnīja Ansis Eljašāns (Filter), bet 4,8km distancē nepārspēts palika Reinis Znotiņš (Powerslide/Laimīte), tādējādi atkārtojot 2014.gada 3.posma scenāriju. Savukārt, sievietēm ātrākos laikus abās disciplīnās uzrādīja Antra Zemīte (ASI Skibox).

Pēc 500 metru sprinta pirmajos divos posmos maijā un jūnijā vakar pieaugušajiem vajadzēja veikt uz pusi vairāk jeb kopumā 1km (divus mazos apļus  pa 500m). Arī šajā posmā vīriešiem pieaugušo grupā izvērtās ļoti līdzīga cīņa par uzvaru. Finiša taisnē plecs pie pleca sprintoja divi sīvākie konkurenti – Reinis Znotiņš un Ansis Eljašāns, Ansim izrādoties par trim sekundes simtdaļām ātrākam un izcīnot uzvaru (1:46,35), pie kuras viņš nebija ticis precīzi vienu gadu. Jā, jo 2014.gada jūlijā tieši trešajā posmā ar pirmo vietu sprintā Ansis pēdējo reizi bija izcīnījis uzvaru “Skibox balvā”. Otro posmu pēc kārtas trešo vietu sprintā izcīnīja Lauris Bitenieks (Powerslide/Laimīte), atpaliekot no uzvarētāja tikai trešdaļu sekundes.

4,8km distancē (4x1,2km) pēc pirmā apļa atrāvienā aizgāja Lauris Bitenieks, kuram ap 40m vadību izdevās noturēt līdz pēdējā ceturtā apļa sākumam, jo astoņu sportistu iedzinēju grupas priekšgalā cītīgi strādāja abi “Filter” pārstāvji Ronalds Cinks un Ansis Eljašāns. Finiša spurtam Laurim vairs nebija palicis spēka, un finišā nācās ieņemt piekto vietu kopējā ieskaitē un trešo vietu pieaugušo grupā, jo divi, kas viņu apsteidza, bija labākais juniors Sandris Šņore un U14 grupas pārstāvis Haralds Dernovs. Savukārt, braucot aiz Eljašāna un Cinka, spēkus pēdējiem metriem bija pataupījis R.Znotiņš, kas izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstājot junioru Šņori un A.Eljašānu. Pateicoties Laura Bitenieka atrāvienam, arī pārējie bija spiesti braukt ātrāk, kā rezultātā uzvarētāja Reiņa Znotiņa laiks – 8:33,13 – ir šosezon visātrākais no visiem trim posmiem šajā distancē.

Līdz ar to Ansim Eljašānam un arī Laurim Biteniekam šogad šis ir līdz šim labākais posms. Tikmēr pirmā posma rezultātu – divas ceturtās vietas – atkārtoja hokejists Ronalds Cinks, kurš  pirms mēneša otrajā posmā abos startos bija trijniekā, līdz ar to, protams, priecīgs par vakardienas iznākumu viņš nebija. Ar piektajām vietām atzīmējās šosezon pirmo reizi “Skibox balvā” startējušais Oskars Pundurs (Powerslide-Taktika.lv), bet sešinieku abas reizes pieaugušo grupā noslēdza riteņbraucējs Kristofers Rācenājs.

Sievietēm ātrākā abos startos bija “Master” grupas pārstāve Antra Zemīte (ASI Skibox), kas sprintā aiz sevis atstāja pieaugušo grupas pārstāves Sandru Žeberi (Slido.lv) un Karīnu Ceriņu (ASI Skibox), bet kopējā iekaitē ceturtā vietā ierindojās Denisa Druka-Jaunzeme, kas no K.Ceriņas atpalika tikai pussekundi. 4,8km distancē aiz Antras Zemītes, kas uzstādīja savu labāko rezultātu un pirmo reizi šo distanci veica zem desmit minūtēm – 9:54,94, finišēja labākā juniore Laine Kreitāle (ASI Skibox) un U14 grupas pārstāve Alīna Savrucka (BJC Laimīte), bet pieaugušo grupas pārstāvēm pirmais trijnieks sarindojās tādā pašā secībā – S.Žebere, K.Ceriņa un D.Druka-Jaunzeme.

Junioriem (1997.-2000.g.) 500m sprintā arī cīņa par uzvaru bija ļoti sīva, jo pirmais trijnieks satilpa 0,18 sekundēs. Uzvaru izcīnīja Jānis Jurdžs (Apex), otrajā un trešajā vietā atstājot Krišjāni Cepli (Powerslide/Laimīte) un Sandri Šņori (BJC Laimīte). 4,8km ātrākais izrādījās Sandris Šņore, kuram otrā vieta kopējā ieskaitē ar pieaugušo grupu. Jānis Jurdžs atpalika tikai divas sekundes un ar iegūto otro vietu izvirzījās vadībā kopvērtējumā, jo līdzšinējo līderi Cepli uz ceturto vietu nobīdīja Kristers Kuģenieks (Filter). Šis Krišjānim Ceplim nebija veiksmīgs posms, jo pirmo reizi nācās palikt ārpus pirmā trijnieka.

Meitenēm junioru konkurencē otro posmu pēc kārtas divas uzvaras izcīnīja Laine Kreitāle (ASI Skibox). 500m sprintā tikai pussekundi no viņas atpalika otrās vietas ieguvēja Katrīne Dreimane, bet trešajā vietā ierindojās Aleksandra Straume (abas ASI Skibox). Iepriekšējos posmos visos startos trešo vietu ieguvusī Dita Bistere šoreiz nevienu reizi nebija trešā, jo spirntā viņai ceturtā vieta, bet 4,8km sanāca otrā vieta, jo Aleksandra Starume nestartēja, bet Katrīne izstājās.

“Master” grupā (1975.g. un vecāki) vīriem abos startos ātrākais bija Agris Šipkovs (Filter), tādējādi savā kontā šosezon nopelnot jau sešas uzvaras. Lai arī 4,8km distancē viņš uzrādīja šīs sezonas labāko laiku, tomēr arī konkurenti skrituļoja ātrāk nekā iepriekš un bija daudz tuvāk nekā iepriekšējos posmos. Par otro un trešo vietu abās disciplīnās ļoti līdzīgi spēkojās Ainārs Žebers (Slido.lv) un Ivars Vingris, Aināram esot par 0,14 sekundēm ātrākam un iegūstot otro vietu sprintā, bet Ivars, savukārt, par 1,2 sekundēm ātrāk nekā Ainārs veica 4,8km un tika pie otrās vietas.

Ivars Bācis

4 Komentāri

Paldies! :)

16 • 07 • 2015 / 18:41
Rīgas domes portāls
20 • 07 • 2015 / 13:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv