ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 08 • 2015

R.Pundurs un S.Žebere uzvar Rīgas atklātajā čempionātā skrituļslidošanā [papildināts]

Saistītā informācija

Svētdien Uzvaras parkā Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta un Sporta kluba ASI rīkotajā Rīgas atklātajā čempionātā skrituļslidošanā 21km distancē, sprinta finišā pārspējot Ansi Eljašānu (Filter), par uzvarētāju kļuva Roberts Pundurs (Powerslide), bet sieviešu konkurencē nepārspēta bija Sandra Žebere (Slido.lv). Junioru konkurencē uzvaras svinēja Reinis Znotiņš (Powerslide) un Katrīne Dreimane (ASI Skibox).

Rīgas atklātajā čempionātā skrituļslidošanā piedalījās vairāk nekā simts dalībnieku – 114 skrituļslidotāju, kuri bez pamatdisciplīnas skrituļslidošanas pārstāvēja arī kalnu slēpošanu, hokeju un vēl citus sporta veidus. Pieaugušo un junioru grupas veica visgarāko distanci, 1km apli nobraucot divdesmit vienu reizi, tātad 21km. 19 apļa vidū, kad līdz finišam bija palikuši 2,5km, no līderu grupas atrāvās Roberts Pundurs un Ansis Eljašāns, kuri uzvarētāju noskaidroja finiša sprintā. Ātrāks izrādījās un pirmo vietu ieguva R.Pundurs, kurš 21km veica 36:32,55 un par pussekundi apsteidza A.Eljašānu. Par trešo vietu kopējā ieskaitē notika aizraujošs sprints starp trim sportistiem, kuri finišēja 16 sekundes pēc uzvarētāja. No šiem trim nedaudz ātrāks bija labākais juniors un pagājušā gada kopējā vērtējuma uzvarētājs Reinis Znotiņš (Powerslide-Laimīte), kurš uzrādīja laiku 36:48,35 un par 0,15 sekundēm apsteidza pieaugušo grupas trešo labāko pārstāvi hokejistu Ronaldu Cinku (Filter). Savukārt lēnākais no šā trio bija Viktoras Ciesulis, bet vēl pusotru sekundi aiz lietuvieša finišēja pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Lauris Bitenieks. Šogad skrituļslidotāji brauca daudz ātrāka tempā nekā pērn, uzlabojot rezultātu par gandrīz trīs ar pusi minūtēm. Līdz ar to arī ātrāko apļu laiki bija par dažām sekundēm labāki nekā pagājušajā gadā, dažus apļus uzrādot pat zem 1:40 (2014.gadā ātrākais aplis bija 1:45, bet šogad Ansim Eljašānam izdevās uzlabot pat par 10 sekundēm (1:35,85) – aut.piez.).

Junioru konkurencē (1997.g.-2000.g.) tāpat kā pērn otro vietu ieguva Sandris Šņore (Powerslide), kas no Znotiņa atpalika 16 sekundes, šo deficītu uzkrājot tikai pēdējā aplī, bet par pusotru minūti Sandris apsteidza trešās vietas ieguvēju Jāni Jurdžu, kuram tikai pirmā sezona junioros un kurš 12 apļus nobrauca kopā ar līderiem, bet tad sāka strauji atpalikt. Diemžēl ķibele otro gadu pēc kārtas piemeklēja vienu no grupas līderiem Krišjāni Cepli (Powerslide). Ja pērn viņam saplīsa skrituļslida, tad šogad Krišjānis veselības problēmu dēļ bija spiests strauji bremzēt tempu septītajā un astotajā aplī, kā rezultātā viņš beigās palika vairāk kā minūti aiz trijnieka.

Sievietēm 21km, uzrādot rezultātu 46:29,28, uzvarēja hokejiste Sandra Žebere, kas aiz sevis diezgan tālu atstāja otrās un trešās vietas ieguvējas, jo Karīna Ceriņa (ASI Skibox) zaudēja 2:52, bet Baiba Dzelme – gandrīz 11 minūtes. Tikmēr daudz tuvāk Sandrai bija abas labākās juniores Katrīne Dreimane un Laine Kreitāle (ASI Skibox), kas piekāpās pieaugušo grupas pirmās vietas ieguvējai 1 minūti un 16 sekundes. Sprinta finišā pēdējos metros Katrīne apsteidza Laini par trešdaļu sekundes. Tā kā šoreiz nestartēja Laima Kaufiņa (Filter), kas pagājušā gadā uzvarēja ar laiku 42:43,82, tad sieviešu konkurencē gan apļu laiki, gan arī kopējais rezultāts ir lēnāks nekā 2014.gadā. Nevienai šajās sacensībās neizdevās nobraukt ātrāk par divām minūtēm, Sandrai Žeberei uzrādot ātrāko apļa laiku – precīzi divas minūtes (pērn Kaufiņai ātrākais aplis bija 1:48 – aut.piez.). Savukārt, abas juniores Laine un Katrīne gan savus pagājušā gada rezultātus ir uzlabojušas par vairākām minūtēm.

“Master” grupa vīriem kopējā ieskaitē ar pieaugušajiem un junioriem ir grūti pacīnīties par augstām vietām, bet savstarpējā konkurencē cīņā par uzvaru pēdējā aplī Ivars Vingris (Filter) spēja par 3,5 sekundēm pārspēt Armandu Petaku.

U14 jeb V5 grupā (2001.-2002.g.) 5km distancē pārliecinoši uzvarēja Rodžers Petaks, kurš no pārējiem “aizbrauca” jau pēc paša starta (vēlāk viņš startēja arī 21km distancē, kur vairākus apļus turējās kopā ar līderiem, bet pēc 8km izstājās  –aut.piez.). Cīņā par otro vietu starp abiem “Laimīte” puišiem pēdējā aplī Sandis Reinsons atveda sešu sekunžu pārsvaru pār Edgaru Ņezamovu. Arī meitenēm šajā grupā bija līdzīgs scenārijs, proti, ka pārliecinoša uzvara tika Alīnai Savruckai (BJC “Laimīte”), bet otrās vietas liktenis izšķīrās pēdējā aplī, kur sasparojās Katrīna Trektere (Apex) un, apsteidzot Santu Pētersoni (BJC “Laimīte”), ierindojās par vienu vietu augstāk nekā parasti.

V4 grupā (2003.-2004.g.) 5km puišiem pārliecinoši pirmais bija pagājušā gada uzvarētājs V3 grupā Rihards Ordelovskis (ASI Skibox), bet meitenēm atkal sīvi par uzvaru cīnījās abas “Laimīte” pārstāves Patrīcija Sniķere un Agate Priedīte. Šoreiz bija tik līdzīgi, ka tika uzrādīts vienāds laiks, un līdz ar to pirmā vieta tika piešķirta gan Patrīcijai, gan arī Agatei.  V un S 3 grupā (2005.-2006.g.) 1km distancē  uzvaras svinēja favorīti Ņikita Ļaščenko un Anna Krūmiņa (abi ASI Skibox), savukārt S2 grupā (2007.-2008.g.) meitenēm par zaudējumu Skibox balvas 4.posmā Amandai Eihmanei revanšējās komandas biedrene Alīna Novikova (ASI Skibox). Puišiem V2 grupā aizraujošā finiša spurtā Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox) par 0,1 sekundi apsteidza komandas biedru Gustavu Vācieti. Pašā jaunākajā grupā (2009.gads un jaunāki) 500m pārākumu puišiem nodemonstrēja Dāvids Ulmanis (Laimīte), bet meitenēm Sabīnei Ceriņai nācās finiša taisnē iespringt, lai apsteigtu komandas biedreni Katrīnu Krūmiņu. Tautas grupā sievietēm 3km ģimenei otru uzvaru, tikai šoreiz ne dalītu,  Gunita Sniķere, bet vīriešiem uzvarētāja noskaidrošanai gan bija nepieciešams sprinta finišs, kur Rihards Mozaļevskis pārspēja Ivo Pušņinu.

Ivars Bācis

Papildināts viss raksts 18.08.2015 plkst. 13:40

8 Komentāri

Paldies par rakstu!
Tapat paldies par labi organizētām kvalitatīvām sacensībām - laika čipi, norobežota trase, sacensību komentētājs, trasē cilvēki,kas pieskata, lai viss būtu droši. Tādā ziņā paldies Krauju gimenei, ka uztur skrituļslidošanas sacensībās kvalitatīvā līmenī cauru sezonu. Vienīgais tas, ko gribētos slidotājiem(jo īpaši elites slidotājiem, kas ielikuši vairāk naudas, laika šajā sportā) lielākas balvas. Bet tas jau cits stāsts.
.
17 • 08 • 2015 / 17:09
Vairāk tādus cilvēkus kā iepriekšējais komentētājs :)

17 • 08 • 2015 / 17:18
Pasākums tiešām bija super!

17 • 08 • 2015 / 19:22
Delfi
17 • 08 • 2015 / 19:30
Rīgas domes sporta portāls
18 • 08 • 2015 / 10:10
Nevajadzētu būt īpašām problēmām iegaumēt, ka Roberts pārstāv komandu Powerslide - TAKTIKA.LV , ja jau vārda dienu datumus var noskaitīt kā alfabētu ;)

18 • 08 • 2015 / 10:11
Paldies par rakstu! Kā vienmēr bija aizraujoši lasīt!

18 • 08 • 2015 / 14:25
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv