ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2015

Pirmajās FIS kalnu slēpošanas sacensībās Latvijā uzvar K.Daugulis un A.Āboltiņa

Sestdien Siguldā Kordes trasē notikušajās Latvijas Slēpošanas savienības pirmo reizi mūsu valstī rīkotajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā vīriešiem 32 dalībnieku vidū uzvaru svinēja bijušais Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kaspars Daugulis, bet sievietēm 17 dalībnieču konkurencē pirmo vietu ieguva pagājušajā nedēļā pasaules čempionātā vislabāk nostartējusī Agnese Āboltiņa.

Siguldā sestdien notika vēsturisks gadījums, jo pirmo reizi Latvijā notika FIS sacensības kalnu slēpošanā, kas vēl pirms dažiem gadiem šķita kaut kas neiespējams. Vidzemes „Šveicē” uz šo notikumu bija ieradušies kalnu slēpotāji no piecām valstīm – Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un, protams, arī pašmāju sportisti ar nupat pasaules čempionātā ASV startējušajiem priekšgalā. Vienīgi nepiedalījās Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna. Laika apstākļi nebija labvēlīgi, jo visu nedēļu ir bijis samērā silts un tas padara trasi mīkstāku, tāpēc organizatoriem bija ļoti jānopūlas, lai mēģinātu sagatavot trasi sacensībām atbilstošā līmenī.

Vīriešiem pēc pirmā brauciena uz uzvaru pieteicās divi kalnu slēpotāji. Vadībā bija Miks Zvejnieks, kas braucienu veica 25,12 sekundēs un par 0,12 sekundēm apsteidza Kasparu Dauguli. Trešo rezultātu uzrādījušais Žaks Gedra no līdera atpalika 0,56 sekundes, kas priekš šādas īsas trases ir daudz. Otrajā braucienā cīņa par uzvaru izpalika, jo Miks Zvejnieks saņēma diskvalifikāciju, bet labāko laiku (24,13 sekundes) uzrādījušais Kaspars Daugulis svinēja pārliecinošu uzvaru divu braucienu summā (49,37 s), kļūstot par pirmo FIS kalnu slēpošanas sacensību uzvarētāju Latvijā vīriešiem. No viņa 1,34 sekundes atpalika un otro vietu izcīnīja viens no jaunākajiem dalībniekiem Žaks Gedra, bet no 9.vietas pēc pirmā brauciena uz trešo pakāpās Daniels Fogelis, kurš uzvarētājam zaudēja 2,60 sekundes un par 0,08 sekundēm apsteidza aiz trijnieka palikušo Robertu Rodi, bet vēl divas sekundes simtdaļas aiz bija piektās vietas ieguvējs Roberts Briška, savukārt sešinieku noslēdza Elvis Opmanis. Otrajā braucienā izstājās viens no godalgotas vietas pretendentiem Toms Sarkanis, kurš pēc pirmā brauciena bija ceturtais un viens no četriem ātrāk par 26 sekundēm nobraukušajiem.

Labākais no citu valstu pārstāvjiem bija septīto vietu ieguvušais baltkrievs Uladzislavs Čertsins (+3,84 s), kas aiz sevis astotajā vietā un devītajā vietā atstāja mūsu dienvidu un ziemeļu kaimiņus Viļiusi Aleksandravičusu un Stenu Marku Viro.

Sievietēm pārliecinoši pirmā bija Agnese Āboltiņa, kas divu braucienu summā uzrādīja rezultātu 53,17 sekundes un par 1,24 sekundēm apsteidza Ievu Melderi. Ievai nepadevās labs pirmais brauciens, bet otrajā viņa uzrādīja labāko laiku. Trešo vietu ieguva lietuviete ieva Januskavečiute (+1,82 s), kas par pussekundi apsteidza ceturto vietu ieguvušo Lieni Bondari. Pirmajā braucienā izstājās viena no pretendentēm uz uzvaru Evelīna Gasūna. No Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas pārstāvēm tikai igauniete Lisa Anete Vahera iekļuva sešiniekā, ieņemot sesto vietu (+5,9 s).

Kaspars Daugulis Baltic Cup 2015 2nd Round, Kordes trase
Kaspars Daugulis Baltic Cup 2015 2nd Round, Kordes trase


4 Komentāri

Pilsētas trasē neredzēju nevienas sacensības. ???. Pat varu apgalvot tur nekas nenotika.
Jānis
22 • 02 • 2015 / 19:55
Rekā raksts veiksmīgi izlabots :)
jānis
22 • 02 • 2015 / 23:12
pilsētas trase jau varēja papūst sniegu kad bija pa vakariem mīnusi.
it īpaši ja zināms, ka pirmo reizi būs FIS sacensības, bet ies te vēl pūst ....

23 • 02 • 2015 / 01:33
Liekas neticami, ka Latvijā notiek FIS sacensības kalnu slēpošanā. Malači! Prieks par progresu šajā sporta veidā.

23 • 02 • 2015 / 16:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv