ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

22 • 03 • 2015

Pieci no jauniešu un ”master” grupām uzvar visās disciplīnās

Ceturtdien pēdējā sacensību diena Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpošanā Pihē bija jauniešiem un „master” grupai, kuri sacentās noslēdzošajā ceturtajā disciplīnā slalomā. Uz starta izgāja pāri par simts jauniešu un ap 20 „master” grupas pārstāvjiem. Tāpat kā iepriekšējās dienās citās disciplīnās arī slalomā uz uzvarām reāli pretendēja un tās arī izcīnīja Latvijas, Igaunijas un Krievijas kalnu slēpotāji. Pieciem, no kuriem trīs bija Latvijas pārstāvji – Dženifera Ģērmane, Žanete Gedra un Vita Ciesniece, ceturto reizi izdevās iegūt pirmo vietu, tādējādi uzvarot pilnīgi visās disciplīnās noslēdzošajā posmā Baltijas kausā Pihē. Bez mūsējiem to paveica arī Poļina Meļņikova un Konstantīns Novikovs no Krievijas. 

U16 grupā puišiem bija viena no visinteresantākajām un līdzīgākajām cīņām par uzvaru. Pirmajā braucienā ar pussekundes pārsvaru pār krievu Vasiliju Kovaļevu līderpozīcijās izvirzījās Everts Ģērmanis, bet 0,8 sekundes aiz līdera cīņā par trešo vietu ļoti tuvu viens otram bija trīs dalībnieki, no kuriem par trešo pozīciju ar 0,01 sekundes atstarpi sarindojās Tormis Laine un Daniels Loss. Zīmīgi, ka vakar milzu slalomā pēc pirmā brauciena viņus arī šķīra 0,01 sekunde, tikai priekšā esot Latvijas pārstāvim. Otrais braucienā Latvijas kalnu slēpotājiem bija neveiksmīgs, jo diemžēl divi no mūsu vadošajiem – E.Ģērmanis un D.Loss, līdz ar to visu pjedestālu aizņēma citu valstu sportisti. Ar pussekundes pārsvaru uzvarēja igaunis Laine, bet krievs Kovaļevs tikai pie ceturtās godalgas, bet pirmās otrās vietas, par 0,05 sekundēm apsteidzot beidzot trijniekā iekļuvušo baltkrievu Dzmitriju Staraženku. Labākais no Latvijas bija Klāvs Vorslavs, kurš ierindojās 4.vietā.

Meitenēm grupas līderei un iepriekšējo trīs disciplīnu uzvarētājai Žanetei Gedrai beidzot izdevās veikt labākus braucienus, it īpaši otro, un  viņa izcīnīja kārtējo uzvaru, esot pirmajai visos septiņos startos šosezon trijos Baltijas kausa posmos. Žanete ir pārliecinoša līdere savā grupā, ka, pat ar kļūdām nobraucot, ir pirmajā vietā, kas bieži mazina motivāciju un ietekmē arī sniegumu, taču gulēt uz lauriem viņa nevar, ko parādīja U14 grupas labākās meitenes no Krievijas un arī U12 grupas līdere Dženifera Ģērmane, bieži uzrādot labākus laikus. Otro vietu slalomā ieguva igauniete Anna Jogeva, bet trešā bija pussekundi igaunietei zaudējusī Agnese Sakoviča, kura trijniekā tika visās disciplīnās, bet aiz pjedestāla palika trešā labākā mūsējā Marta Jansone, taču viņu un Agnesi šķīra 10 sekundes.

U14 grupā pirmajai uzvarai tuvu bija Pauls Rubenis, bet viņu otrajā braucienā apsteidza un trešo uzvaru izcīnīja igaunis Hans Sebastians Dremļuga, tādējādi Paulam tiekot trešajai otrajai vietai pēc kārtas. Otro reizi trijniekā iekļuva krievs Grigorijs Loginovs, bet ceturtais palika ne tik labi pirmo braucienu veikušais Lauris Opmanis, bet aiz viņa bija Edgars Žurevskis, kuram arī nesanāca pirmais brauciens. Meitenēm pie ceturtās uzvaras tika krieviete Poļina Meļņikova, bet beigās līdzīgā cīņa par pirmo vietu un ceturtā Krievijas dubultuzvara izpalika, jo otrajā braucienā izstājās triju otro vietu ieguvēja Vitalina Girina, kura pēc pirmā brauciena Poļinai zaudēja pussekundi. Līdz ar to pirmo reizi uz otro vietu pakāpās Betija Burkovska, kura trešajā disciplīnā bija labākā no mūsējām. Milzu slalomā labākā no Latvijas Sima Aškinezere varēja atkārtot savu panākumu, jo pēc pirmā slaloma brauciena ieņēma ļoti stabilu trešo pozīciju aiz divām Krievijas pārstāvēm, bet otrajā braucienā izstājās. Līdz ar to pirmo reizi trijniekā varēja iekļūt igauniete Karmena Piho. Trešo laiku otrajā braucienā uzrādījusī Helēna Mūrniece ierindojās piektajā vietā, bet sešinieku noslēdza trešā labākā no mūsējām Laura Bišere. 

U12 grupā meitenēm turpināja dominēt Dženifera Ģērmane, kura pēc uzrādītā laika līdzīgā cīņā ar U14 grupas uzvarētāju Meļņikovu uzrādīja labāko laiku divu braucienu summā no visām grupām. Otro vietu ieņēma krieviete Vasilisa Novikova (+12,5 s), bet trijnieku noslēdza otrā labākā mūsējā Baltijas kausā šajā grupā Helēna Ērenpreisa, bet savu labāko panākumu šajā Baltijas kausā atkārtoja 4.vietu ieguvusī Diāna Daukšte, kura otro reizi no četrām disciplīnām iekļuva trijniekā starp Latvijas pārstāvēm. Puišiem līdzīgi kā U16 grupā pirmo reizi trijniekā nebija neviens no Latvijas pārstāvjiem. Savu pārākumu nodemonstrēja un trešo pārliecinošu uzvaru izcīnīja krievs Ivans Mizincevs, kas astoņas sekundes aiz sevis atstāja savu tautieti Andreju Vojakinu, kuram pirmā godalgotā vieta. Baltkrieviem otro godalgoto vietu nopelnīja trešais ātrākais Daniels Jakubovskis, kurš iepriekšējos posmos cīnījās par uzvaru ar Kristoferu Gulbi, kuram Pihe izrādījās neveiksmīga. Iepriekšējās trīs disciplīnās trijniekā tikušais Viktors Kokins pēc pirmā brauciena bija trešais, bet pēc kritiena un otrā brauciena turpināšanas viņš noslīdēja uz 10.vietu, taču tik un tā bija trešais no Latvijas pārstāvjiem. Tikmēr labākais no mūsējiem bija piekto vietu ieguvušais Toms Ķelderis, bet Gustavs Davidovičs kā otrs no mūsējiem ieņēma 9.vietu.

Visas trīs „Master” dāmas sarindojās tādā pašā secībā kā milzu slalomā, Vitai Ciesniecei izcīnot uzvaru un aiz sevis atstājot Ilzi Trēziņu-Zirdziņu un Jeļenu Brokāni. Vīriem ceturto disciplīnu pēc kārtas nepārspēts bija krievs Konstantīns Novikovs, kurš pēc finiša devās uz pasaules čempionātu „Master” grupā Itālijā. Vēl vienu otro vietu ieguva un vēlreiz labākais no mūsu māsteriem bija Edgars Kupčs, bet otrreiz trijniekā iekļuva Kristaps Bergmanis. Tā kā trīs pirmajā sešiniekā pēc pirmā brauciena esošie otrajā izstājās, tad Kārlis Priedītis pakāpās uz 4.vietu, iegūstot bronzu Latvijas čempionātā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv