ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2015

Pasaules čempionāta iesākums mūsējiem nesanāk tik labs

Vakar Bīverkrīkā Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā milzu slalomā sievietēm labākā no Latvijas pārstāvēm bija Agnese Āboltiņa, kas 113 dalībnieču konkurencē pirmajā braucienā ierindojās 67.vietā, netiekot uz otro braucienu, kam tika pielaistas labākās sešdesmit pēc pirmā brauciena. Trešo medaļu šajā čempionātā un otro zeltu ieguva Anna Feningere no Austrijas. Tikmēr vīriešiem milzu slalomā kvalifikācijas braucienā no 105 dalībniekiem nevienam no mūsējiem trijiem kalnu slēpotājiem neizdevās iekļūt 25 vidū, kas ieguva tiesības startēt pamatsacensībās, Mārtiņam Onskulim ar 39.vietu esot labākajam no latviešiem.

Ceturtdien vēlu vakarā Bīvekrīkā noslēdzās gan dāmu milzu slaloms, gan vīriešiem kvalifikācija milzu slalomā. Pasaules čempionātā otrās nedēļas beigās ceturtajā disciplīnā debitēja arī mūsu pārstāvji, uz starta izejot septiņiem Latvijas kalnu slēpotājiem. Cerības bija uz iekļūšanu divdesmitpieciniekā vīriešiem un sešdesmitniekā sievietēm, bet diemžēl tās nepiepildījās. Mūsu trim puišiem – Mārtiņam Onskulim, Robertam Rodem, Danielam Fogelim – neizdevās iekļūt starp labākajiem 25, kas kvalificējās pamatsacensībām šajā disciplīnā, paliekot tālu aiz divdesmitpiecinieka. Arī dāmu konkurencē nesanāca cerētais sešdesmitnieks, līdz ar to neviena no mūsējām netika uz otro braucienu. Taču spēcīgajā konkurencē no vairāk nekā simts dalībniecēm divu pārstāvju iekļūšana septiņdesmitniekā ir samērā pieklājīgs rezultāts priekš Latvijas kalnu slēpotājām, ņemot vērā kādas dalībnieces iekļuva sešdesmitniekā un kādas bija tūdaļ aiz. Bija ļoti reālas iespējas otrajā braucienā ieraudzīt arī Latvijas formā tērptu braucēju, jo Lelde Gasūna pirmajā braucienā uzrādīja 56.rezultātu, taču pieļautās kļūdas dēļ, šoreiz ne trasē, bet gan startā (nepareizā laikā startēts, pārkāpjot FIS noteikumu 613.7.punktu – aut.piez.), Lelde tika diskvalificēta.

Agnese Āboltiņa, trasi veicot 1:18,94 un no līderes atpaliekot desmit sekundes (9,96 s), bija augstākā vietā no mūsējām, ierindojoties 67.pozīcijā. Līdz sešdesmitniekam, lai tiktu uz otro braucienu, pietrūka 1,08 sekundes. Uzreiz aiz Agneses 68.vietu ieņēma Evelīna Gasūna, kas nobrauca par 0,74 sekundēm lēnāk nekā komandas biedrene. Brauciens nesanāca Lienei Bondarei, kura no Agnesei piekāpās nedaudz virs piecām sekundēm un palika 78.vietā. Pagājušā čempionātā 2013.gadā Austrijā milzu slalomā Lelde Gasūna tika uz otro braucienu un bija 51.vietā, bet 2011.gad’ā viņa bija 64.pozīcijā pēc pirmā brauciena.

Pārliecinošā līdere pēc pirmā brauciena Anna Fenningere nenodrebēja otrajā braucienā un izcīnīja uzvaru ar gandrīz pusotras sekundes pārsvaru (1,4 s), bet tikmēr lieliski otro braucienu veikusī un labāk laiku uzrādījusī vāciete Viktorija Rebensburga no 11.vietas pakāpās līdz otrajai, par 0,09 sekundēm apsteidzot Džesiku Lindelu-Vikarbiju no Zviedrijas. Sešas simtdaļas līdz bronzai pietrūka Tīnai Veiraterei no Lihtenšteinas, bet iepriekšējās trīs disciplīnās trijniekā iekļuvušajai slovēnietei Tīnai Mazei līdz medaļai pietrūka ceturtdaļsekunde un šoreiz nācās “samierināties” ar piekto vietu.

Kaut arī vīriešiem bija kvalifikācija, tomēr netrūka labu braucēju, kas reizēm iegūst zem 30 vai pat zem 20 FIS punktiem. Līdz ar to konkurence arī diezgan sīva. Mārtiņš Onskulis vietas ziņā bija vistuvāk divdesmitpieciniekam, ierindojoties 39.vietā, taču laika izteiksmē divu braucienu summā līdz 25.vietai pietrūka ļoti daudz – 4 sekunžu. Mārtiņš uzrādīja laiku 2:05,13 un 8,46 sekundes atpalika no kvalifikācijas uzvarētāja Klemena Kozi (Slovēnija), kurš Sočos milzu slalomā bija 37.vietā, bet šajā čempionātā supergigantā izcēlās ar 10.vietu. Mārtiņam 88,80 FIS punkti. Pusotru sekundi lēnāks bija 48.vietā ierindojušais Roberts Rode, bet Danielam Fogelim 66.vieta (+15,73 s). Kvalifikāciju pārvarēja jaunzēlandieši, čīlieši, bulgāri, korejieši, austrālieši, beļģi, horvāts, brits, bosnietis, gruzīns, argentīnietis un pārstāvis no Kaimanu salām.

Taču, neskatoties uz iepriekš rakstīto, Latvija būs pārstāvēta vīriešiem milzu slaloma pamatsacensībās. Pagājušā čempionātā milzu slaloma kvalifikācijā otro vietu ieguva Kristaps Zvejnieks, bet šogad viņam kvalifikācijas sacensībās nevajadzēja piedalīties, jo ar labo FIS punktu reitingu jau automātiski bija iekļuvis pamatsacensībās, turklāt ar 50.numuru.

Šodien starts vīriešiem 1.braucienam plkst.19.15 pēc Latvijas laika.

Ivars Bācis

Agnese_Aboltina_2.jpg
Agnese Āboltiņa

2 Komentāri

Baigi labi pēc pirmā brauciena, 43.vieta.

13 • 02 • 2015 / 21:52
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv