ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

05 • 06 • 2014

Nākošo otrdien “Ski Box balvas izcīņas skrituļslidošanā” otrais posms

Nākošās nedēļas sākumā, 10.jūnijā, Uzvaras parkā Pārdaugavā norisināsies otrais posms “Ski Box balvas izcīņai skrituļslidošanā”, kuru rīko sporta klubi “Apex” un “ASI Skibox”. Paši mazākie dalībnieki veiks puskilometru, bet garākā distance paredzēta 4,8km, lielākajiem dalībniekiem veicot četrus apļus. Sacensību sākums plkst.19.00, bet reģistrācija stundu iepriekš.

Jau par tradīciju ir izveidojusies skrituļslidošanas sacensību seriāls, kas norisinās no maija līdz septembrim, katrā mēnesī notiekot pa vienam posmam. Šīs sacensības jau vairākus gadus rīko viens no vadošajiem Latvijas kalnu slēpošanas klubiem “Apex” kopā ar vēl vienu spēcīgu klubu “ASI Skibox”, pulcējot vairākus vadošos Latvijas skrituļslidotājus, starp kuriem ir ne tikai “tīrie” skrituļslidotāji, bet arī vairāki kalnu slēpotāji un citu sporta veidu pārstāvji. Līdzīgi kā distanču slēpotāji, kas formas uzturēšanai piedalās rollerslēpošanas vai riteņbraukšanas sacensībās, vairāki kalnu slēpotāji startē skrituļslalomā vai arī skrituļslidošanas sacensībās.

Sacensībās piedalās visdažādākā vecuma dalībnieki, sākot ar bērnu U6 grupu, kas dzimuši 2008.gadā vai vēlāk, un beidzot ar meistaru grupu, kas dzimuši 1974.gadā vai agrāk. Pagājušā posmā jaunākais dalībnieks bija dzimis 2010.gadā, bet vecākajam skrituļslidotājam šogad aprit 60 gadi. Pavisam kopā ir 16 grupas. Vislielākā konkurence ir U10 grupā puišiem, savukārt vissīvākā cīņa par uzvaru pirmajā posmā bija vīriem pieaugušo jeb elites grupā, kā arī meistaru grupā.

10.jūnijā būs otrais no kopumā paredzētajiem pieciem posmiem. Katrā posmā dalībnieki pēc iegūtajām vietām saņem punktus un cīnās par kopvērtējuma uzvaru. Pirmie trīs kopvērtējumā katrā grupā saņems kausus, kā arī rīkotāju un atbalstītāju sarūpētās balvas. Labākajiem tiks dāvanu kartes no veikala “Skibox”. Katrā posmā punkti tiek piešķirti pēc sistēmas, kas ir identiska pasaules kausā kalnu un distanču slēpošanā, kur pirmā vieta iegūst 100, bet otrā 80, tālāk 60, 50 punktus utt., līdz 30.vietai tiek viens punkts.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv