ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

13 • 07 • 2014

Nākošnedēļ “Ski Box balvas izcīņas skrituļslidošanā” trešais posms

Saistītā informācija

Nākošo otrdien, 15.jūlijā, Uzvaras parkā Pārdaugavā norisināsies sporta klubu “Apex” un “ASI” rīkotās sacensības skrituļslidošanā “Ski Box balvas izcīņa”. Tas būs jau trešais posms šajā sezonā. Dalībniekiem atkal būs divi starti, veicot gan sprintu, gan arī garāku distanci.  Sacensību sākums plkst.19.00, bet reģistrācija stundu iepriekš.

Vasara jau ir viducī, un arī “Skibox” balvas izcīņa skrituļslidošanā tuvojas vidum. Nākošo otrdien tiks aizvadīts trešais no kopumā paredzētajiem pieciem posmiem. Šajās sacensībās startē daudzi vadošie Latvijas skrituļslidotāji, ieskaitot arī citu sporta veida pārstāvjus, galvenokārt kalnu slēpotājus, jo šīs sacensības organizē kalnu slēpošanas klubi “ASI” un “Apex”.

Sacensībās piedalīsies visdažādākā vecuma dalībnieki, sākot ar bērnu U6 grupu, kas dzimuši 2008.gadā vai vēlāk, un beidzot ar meistaru grupu, kas dzimuši 1974.gadā vai agrāk. Pagājušā posmā jaunākais dalībnieks bija dzimis 2010.gadā, ar zīmīgu uzvārdu Mazais, bet otrajā posmā nepiedaloties 60 gadus vecajam aktīvistam Gunāram Laurim, vecākais bija 1957.gadā dzimušais  Jānis Batarags. Pavisam kopā ir 16 grupas – astoņas sieviešu un astiņas vīriešu grupas. Vislielākā konkurence līdz šim ir bijusi U8 un U10 grupās puišiem, kur uz starta iziet gandrīz divi desmiti dalībnieku. Gandrīz visās grupās pirmajā un otrajā posmā distancē bija vieni un tie paši uzvarētāji, tā kā trešajā posmā sīvākie konkurenti mēģinās beidzot pārspēt galvenos favorītus. Joprojām galvenā uzmanība būs vīru elites grupai, kur pirmajos divos posmos ir bijusi visaizraujošākā un vissīvākā cīņa par uzvaru.

Katrā posmā dalībnieki pēc iegūtajām vietām saņem punktus un cīnās par kopvērtējuma uzvaru. Pirmie trīs kopvērtējumā katrā grupā saņems kausus, kā arī rīkotāju un atbalstītāju sarūpētās balvas. Labākajiem tiks dāvanu kartes no veikala “Skibox”. Katrā posmā punkti tiek piešķirti pēc sistēmas, kas ir identiska pasaules kausā kalnu un distanču slēpošanā, kur pirmā vieta iegūst 100, bet otrā 80, tālāk 60, 50 punktus utt., līdz 30.vietai tiek viens punkts.

Pēcpusdienā nedaudz uzlīs, bet sacensību laikā solās būt saulains laiks, līdz ar to arī sausinot asfaltu un atvieglojot trases apstākļus dalībniekiem.

Ivars Bācis

img_8643_152b6.jpg

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv