ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 12 • 2014

Mūsu puiši pieticīgi nostartē FIS milzu slalomā

Saistītā informācija

Vakar Orē (Zviedrija) notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā vīriešiem vairāk nekā 130 dalībnieku vidū visaugstāko vietu no Latvijas pārstāvjiem ieguva Toms Sarkanis, kurš pirmajās no divām vienā dienā notikušajā milzu slaloma sacensībām ieņēma 34.vietu, savukārt, labāko rezultātu FIS punktu izteiksmē no mūsējiem sasniedza Roberts Briška, kurš vakardienas otrajās sacensībās nopelnīja 99,88 FIS punktus un ierindojās 54.vietā.

Pēc trešdienas divkāršā dāmu starta vakar divas reizes FIS milzu slalomā pazīstamajā Zviedrijas kalnu slēpošanas centrā un 2007.gada pasaules čempionāta mājvietā Orē sacentās vīrieši. Uz starta izgāja pāri par 130 dalībniekiem, kas pārstāvēja, galvenokārt, Zviedriju un Norvēģiju, bet bija arī pa dažiem pārstāvjiem no Islandes, Somijas, Dānijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Horvātijas, Austrālijas, Polijas, Slovākijas un pat Brazīlijas. Mūsu valsti pārstāvēja pieci kalnu slēpotāji, no kuriem Toms Sarkanis, Daniels Fogelis un Žaks Gedra turpināja jau novembra vidū iesākot sezonu, bet abiem Robertiem – Rodem ar Brišku – tā bija debija sacensībās šajā sezonā.

Diemžēl ne trijiem mūsējiem sezonas turpinājums, ne arī diviem sezonas sākums neizvērtās veiksmīgs, jo tika uzrādīti diezgan pieticīgi rezultāti. Pirmajās sacensībās pirmajā braucienā diemžēl 55 nefinišējušajiem pievienojās Roberts Rode un Žaks Gedra, bet pārējiem mūsējiem neizdevās iekļūt starp labākajiem sešdesmit no 77 finišu sasniegušajiem pirmajā braucienā. Ātrākais no mūsējiem bija Toms Sarkanis, kurš no līdera atpalika 4,96 sekundes un uzrādīja 62.laiku. Pēc otrā brauciena divi Latvijas pārstāvji jau bija četrdesmitniekā, taču tas izdevās, pateicoties tam, ka vairāk nekā divdesmit priekšā esošie otrajā braucienā izstājās. Tomam Sarkanim izdevās pakāpties līdz 34.vietai, taču tā kā uzvarētājam Albertam Bekmanam no Zviedrijas divu braucienu summā zaudētas desmit ar pusi sekundes, tad sanāca nopelnīt pāri par simts punktiem – 105,25 FIS punkti, kas nedaudz vairāk kā par trīsdesmit atpaliek no Toma tieši pirms gada sasniegtā labākā rezultāta šajā disciplīnā. Pusotru sekundi lēnāks par Tomu bija Roberts Briška, kuram 37.vieta un 117,57 FIS punkti, un līdzīgi kā Tomam par aptuveni trīsdesmit punktiem atpaliekot no labākā rezultāta. Daniels Fogelis divu braucienu summā iekrāja 15,85 sekunžu deficītu un ierindojās 41.vietā, iegūstot vien 148 FIS punktus, kas šosezon ir sliktākais rādītājs.

Otrajās sacensībās dažas stundas vēlāk atkārtojās līdzīgs scenārijs. Šoreiz jau nedaudz mazāk dalībnieku izstājās, un mūsējie pirmajā braucienā ierindojās astotajā desmitā, bet otrajā pavirzījās vairākas vietas augšup. Vienīgais nefinišējušais bija Daniels Fogelis. Pēc pirmā brauciena no mūsējiem pavisam nelielā vadībā bija Žaks Gedra, taču otrajā labāko laiku Latvijas kalnu slēpotāju vidū uzrādīja Roberts Briška, kurš tad ar ieņemto 54.vietu beigās ierindojās visaugstāk savstarpējos mikromačos. Roberts no uzvarētāja atpalika 984 sekundes un vienīgais no mūsējiem ieguva zem 100 FIS punktiem – 99,88. Sešpadsmit gadus jaunais Žaks Gedra R.Briškam piekāpās par 0,73 sekundēm un ierindojās 56.vietā (105,87 FIS punkti), toties par 0,15 sekundēm viņš bija priekšā otram Robertam (Rodem), kuram 58.vieta un 107 FIS punkti. Blīvos rezultātus latviešu vidū (visi četri mūsējie satilpa pusotrā sekundē – aut.piez.) papildināja Toms Sarkanis, kurš pretējā lomā – noslēdzošajā vietā no mūsējiem, divus braucienus veicot par pussekundi lēnāk nekā Rode un ierindojoties uzreiz aiz vecākā no Robertiem 59.vietā.

Šobrīd norisinās pirmais brauciens Eiropas kausā slalomā Itālijā, kur pagaidām sešdesmitniekā atrodas Kristaps Zvejnieks.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv