ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

27 • 03 • 2015

Mūsējie kalnu slēpotāji iesaistās arī spēcīgajā Zviedrijas čempionātā

Saistītā informācija

Latvijas izlases dalībniece klanu slēpošanā Lelde Gasūna Zviedrijas čempionātā milzu slalomā 73 dalībnieču vidū bija labākā no Latvijas pārstāvēm, iegūstot 14.vietu, bet vīru kongruencē no 81 dalībnieka Žaks Gedra apsteidza 30 un ieņēma 51.vietu. Tikmēr Norvēģijas čempionātā supergigantā Agnese Āboltiņa ierindojās 21.vietā.

Kamēr Agnese Āboltiņa startēja Hemsedālē Norvēģijas čempionātā supergigantā, tikmēr liela daļa Latvijas izlases dalībnieki piedalījās Zviedrijas čempionātā, kur uz starta izgāja arī daži no spēcīgās zviedru pirmās izlases, kas iegūst augstas vietas pasaules kausos vai tagad pasaules čempionātā Bīverkrīkā.  Izlaiduši pirmās divas sacensību dienas Orē abās ātrumdisciplīnās nobraucienā un supergigantā, mūsējie pieslēdzās uz tehniskajām disciplīnām.

Milzu slalomā mūsu abi puiši pirmajā braucienā labākajiem zaudēja piecas sekundes un nedaudz vairāk, kas no 81 dalībnieka ļāva ierindoties ap septiņdesmitajām vietām. Otrajā braucienā Žaks Gedra ar Tomu Sarkani pakāpās vairākas vietas augstāk, bet galvenokārt to izdevās izdarīt uz izstājušos vai otro braucienā nestartējušo rēķina. Savstarpējā konkurencē arī otrajā braucienā ātrāks bija pirmo gadu junioros startējošais un piecus gadus jaunākais Žaks, šoreiz beigu daļā kļūdījušos Tomu apsteidzot par 3,34 sekundēm, kas divu braucienu summā veidoja jau gandrīz četru sekunžu pārsvaru. Žakam 51.vieta (+9,52 s), bet Tomam 54.vieta (+13,43 s). Uzvaru svinēja pasaules čempionātā 5.vietu ieguvušais Mats Ulsons, kas tikai par 0,11 sekundēm apsteidza pasaules kausu sešinieka braucēju Andrē Mīreru.

Sievietēm bija tikai nedaudz mazāk dalībnieču nekā vīriešiem – 73 kalnu slēpotājas, taču mūsējo uz pusi vairāk, jo ar zviedrietēm, trijām somietēm un vienu krievieti sacentās četras latvietes. Pēc pirmā brauciena mūsu meitenes bija augstāk nekā puiši, bet jāņem vērā, ka, atskaitot Agnesi Āboltiņu, pārējās vadošās izlases dalībnieces startēja. Māsas Gasūnas iekļuva starp labākajām trīsdesmit, Leldei dalot 17.vietu (+2,74 s), bet Evelīnai, kas nobrauca par sekundi lēnāk nekā māsa, noslēdzot trīsdesmitnieku. Liene Bondare un Ieva Meldere atpalika vēl par divām un trim sekundēm un atradās 45. un 53.pozīcijā. Otro braucienu Lelde veica līdzīgi un vadošajām zaudēja gandrīz tikpat, un, divu braucienu summā atpaliekot no uzvarētājas piecas sekundes, ieņēma 14.vietu un apsteidza nupat par Zviedrijas čempioni supergigantā kļuvušo Helēnu Rapaporti. Uz pusi mazāks deficīts un sešas vietas priekšā šoreiz bija Pihē slalomā pārspētā Luize Vedīna, bet svētdien Pihē slalomā uzvarējusī somiete Sāna Ahonena nobrauca par pussekundi ātrāk nekā Lelde. Evelīna Gasūna un Liene Bondare otrajā braucienā izstājās, bet Ieva Meldere, atpaliekot piecpadsmit sekundes, ierindojās 45.vietā.

Pārsteigumu sarūpēja un uzvaru izcīnīja Ilva Stānakle, kurai līdz šim vēl nav izdevies tikt trīsdesmitniekā pasaules kausā un kura aiz sevis atstāja gan pagājušo svētdien pasaules kausa posmā, gan arī sezonas kopvērtējumā ceturtās vietas ieguvēju Saru Hektori un pasaules čempionāta medaļnieci un otru labāko šīs sezonas slalomisti Frīdu Hansdotiru.

Agnese Āboltiņai šodien supergigantu neizdevās nobraukt tā, kā vakar viņa to veica priekš kombinācijas, taču tik un tā arī šodienas starts vērtējams kā sekmīgs, jo iegūtie 62,94 FIS punkti ir otrs viņas labākais rezultāts. Līdz vidusdaļai viņa turējās piecpadsmitniekā, it īpaši labi veicot otro no trim trases sektoriem, bet beigu daļa nepadevās tik laba un nācās gan zaudēt laika ziņā, gan arī pāris vietas atkrist un beigās ieņemt 21.vietu. Agnese zaudēja 2,74 sekundes uzvarētājai Minai Holtmanei, kura pēdējā sektora sākumā nedaudz kļūdījās, kā rezultātā divas sīvākās konkurentes no pāri par pussekundes deficīta pietuvojās līdz 0,18 un 0,27 sekundēm un arī mūsu pārstāve līdz ar to nezaudēja trīs vai vairāk sekundes.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv