ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

17 • 04 • 2015

Mūsējie kalnu slēpotāji atgriezušies Pihē

Saistītā informācija

Vairāki Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā pēc trīs nedēļu pārtraukuma atkal startē FIS sacensībās Pihē, kas kļuva populāra šā gada marta otrajā pusē, kad šajā Somijas ziemeļu ciematā Latvijas slēpošanas savienība (LSS) nedēļas garumā rīkoja Baltijas kausu un FIS sacensības kalnu slēpošanā. Šoreiz sacensību programmā ir divi milzu slalomi un divi slalomi gan sievietēm, gan vīriešiem.

Vakar pirmajā no četrām sacensību dienām, kas bija arī Somijas čempionāts milzu slalomā, slikto laika apstākļu dēļ vīriešu sacensības tika pārceltas uz šodienu, tāpēc milzu slalomā sacentās tikai sievietes, kurām uz startu izgāja 43 dalībnieces. Kopā ar somietēm, norvēģietēm, zviedrietēm un vienu igaunieti sacentās arī četras Latvijas izlases pārstāves – māsas Gasūnas, Liene Bondare un Ieva Meldere. Vislabāk no mūsējām kārtējo reizi nostartēja Evelīna Gasūna, jo šajā mēnesī no piecām sacensībām jau ceturto reizi viņa ir labākā no Latvijas pārstāvēm, tiesa, iepriekšējās četrās sacensībās Krievijā nepiedalījās Lelde Gasūna, kura vakar Pihē pirmajā braucienā tika diskvalificēta. Pēc pirmā brauciena Evelīna bija ārpus desmitnieka 14.vietā, no līderes atpaliekot divas ar pusi sekundes, taču, neskatoties uz 10.rezultātu otrajā braucienā, viņai izdevās pakāpties uz devīto vietu, jo no priekšā esošajām konkurentēm divas Evelīna apsteidza, bet trīs otrajā braucienā izstājās. Priekšā palaižot tikai Somijas kalnu slēpotājas un no uzvarētājas atpaliekot 4,19 sekundes, E.Gasūna nopelnīja 61,34 FIS punktus, kas neapšaubāmi priekš pagaidām vēl 17 gadus jaunās sportistes ir ļoti labs rezultāts (trešais labākais rezultāts milzu slalomā – aut.piez.). Taču uz tā fona, ka nupat Poļarnije Zori ir iegūti 50,95 rekordpunkti milzu slalomā un 34 FIS punkti slalomā, tad 61 punkts kaut kas “sevišķs” vairs nešķiet. Bet labi, ka Evelīna pati izvirza sev arvien augstāku latiņu, uz ko arī tiecas un drīz arī sasniegs.

Pēc diviem ļoti labiem startiem Poļarnije Zoros milzu slalomā un rakstā saņemtās uzslavas par veiksmīgu sezonas nobeigumu, patīkamo sajūtu vēl gribēja izbaudīt un par sezona beigšanu nemaz nedomāja Ieva Meldere, kurai vakar Pihē izdevās sasniegt savus labākos punktus karjerā ne tikai milzu slalomā, bet arī no visām pārējām disciplīnām. Ieva ieguva 16.vietu un šoreiz bija salīdzinoši ļoti tuvu Evelīnai, jaunākajai māsai Gasūnai divu braucienu summā piekāpjoties tikai par pusotru sekundi, bet no uzvarētājas atpaliekot 5,89 sekundes. Otro reizi karjerā viņa iegūst zem 80 punktiem – 77,57 FIS punkti, bet pirmo reizi to izdara milzu slalomā, par 1,7 punktiem apsteidzot slaloma labāko rādītāju. Trešā no mūsējām bija Liene Bondare, kura par 0,11 sekundēm piekāpās igaunietei Trīnei Tobi un ierindojās 21.vietā (+8,11 s). Kaut arī to nevar vērtēt kā labu startu, tomēr pozitīvs moments priekš Lienes ir tas, ka pēc iepriekšējām sešām izstāšanām pēc kārtas sacensībās Krievijā un Zviedrijā viņa beidzot ir finišējusi abos braucienos, kas, cerams, vismaz nedaudz atgriezīs pārliecību un veicinās veiksmīgus startus turpmāk.

Uzvaru līdzīgā duelī starp divām somietēm izcīnīja pasaules čempionāta 21.vietas ieguvēja slalomā Merle Sopela, kas par 0,11 sekundēm apsteidza vairākas reizes Eiropas kausos divdesmitniekā iekļuvušo Ninu Halmi. Abas Baltijas kausa ietvaros notikušajās FIS sacensībās nepiedalījās. Tikmēr trijnieku noslēdza Rīka Honkanena (+1,49 s), kas pagājušā mēnesī LSS rīkotajās sacensībās Pihē divas reizes ieguva godalgotu vietu.

Šodien paredzētas FIS sacensības milzu slalomā abiem dzimumiem, kā arī vīriešiem papildus otrās sacensības – pārceltais vakar nenotikušais Somijas čempionāts šajā disciplīnā.

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv