ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 11 • 2014

Miks Zvejnieks turpina ģimenes uzvaras sēriju FIS slalomā

Somijā Sallā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā uzvaru izcīnīja Latvijas izlases dalībnieks Zvejnieks, bet šoreiz tas nebija iepriekšējās divas dienas Pihē un tepat Sallā triumfējušais Kristaps, bet gan viņa brālis Miks, kuram tā bija trešā uzvara karjerā un arī punktu rekords – 25,99 FIS punkti. Stabili ātrākais pirmajā braucienā bija Kristaps, taču vēlāk žūrija par nepareizu vārtu izbraukšanu vecāko brāli diskvalificēja. Šoreiz dāmām augstāko vietu no Latvijas pārstāvēm ieguva Liene Bondare, kura ieņēma 12.vietu no 39 dalībniecēm, bet stabili labāko no mūsējām pirmajā braucienā Evelīnu Gasūnu, kura uzrādīja 10.laiku, beigās piemeklēja tāds pats liktenis kā Kristapu – diemžēl pirmajā braucienā tika diskvalificēta.

Šodien Kristaps Zvejnieks startēja ar pirmo numuru, un viņa uzrādīto laiku 50,65 sekundes ne tikai neviens neuzlaboja, bet arī nepietuvojās. Otrs ātrākais bija zviedrs Izaks Kleins, kas atpalika 0,63 sekundes. Šķita, ka ir perfekta pozīcija, lai izcīnītu trešo uzvaru trešo dienu pēc kārtas un desmito karjerā, taču mūsu kalnu slēpotājs bija izbraucis nepareizi vienus vārtus jeb, kā saka paši kalnu slēpotāji, „paņēmis mietu starp kājām” un sekoja diskvalifikācija. Kristaps brauciena laikā nojautis, ka esot bijusi kļūda, un līdz ar to nebija pārsteigts un ļoti sarūgtināts pēc tiesnešu lēmuma, turklāt par vienu pozīciju augstāk no ceturtās un trešo vietu pabīdījās viņa brālis Miks, kurš no līdera zviedra Kleina atpalika 1,2 sekundes. Otro braucienu Miks veica ļoti labi (kā vēlāk izrādījās, tad ātrākais laiks 2.braucienā – aut.piez.) un izvirzījās līderpozīcijās, par 0,4 sekundēm apsteidzot somu Artu Niemela. Atlika vēl braukt diviem labākajiem pēc pirmā brauciena. Hannes Grims no Zviedrijas izsēja savu 0,39 sekunžu pārsvaru un finišā divu braucienu summā bija otrajā pozīcijā trešdaļu sekundes aiz mūsu kalnu slēpotāja. Līderis Kleins vienīgajā kontrolatzīmē trases vidusdaļā bija saglabājis sekundes pārsvaru un šķita, ka mums būs ļoti augstā otrā vieta, taču lejasdaļā zviedrs kļūdījās un izstājās, līdz ar to Mika Zvejnieka vārds palika līdera ailē un viņš varēja svinēt uzvaru. M.Zvejnieks uzstādīja savu punktu rekordu – 25,99 FIS punkti, otro reizi karjerā iegūstot zem 30 FIS punktiem. Veiksme bija Mika sabiedrotā, taču viņš to bija pelnījis, jo pēdējo divu nedēļu bija izgājis cauri „neveiksmju sērijai”, nesasniedzot finišu četros no pēdējiem astoņiem startiem.

Kā atzina pats Miks, tad optimismu nebija pazaudējis, jo daudzās izstāšanās bijušas paša kļūdu dēļ. Šoreiz ir izdevies ļoti labi nobraukt, un arī trase esot bijusi ļoti laba, t.i., samērā grūta un cieta, ko izcēla arī Kristaps. Šoreiz Mikam esot bijis nedaudz vieglāk, jo nebija līderis pēc pirmā brauciena, kā tas bijis šogad janvārī Čehijā, kad nākusi pirmā uzvara un kad pirms otrā brauciena bijis ļoti uztraucies, jo gribējies saglabāt pirmo vietu. Sallā Miks esot varējis izbaudīt braukšanu, un arī rezultāts neizpalika.

Beidzot labi nostartēja arī Toms Sarkanis, kurš no Mika atpalika 3,9 sekundes un ieņēma 10.vietu. Toms ar 52,56 FIS punktiem uzrādīja otro labāko rezultātu karjerā par pieciem punktiem atpaliekot no sava rekorda, kas uzstādīts šogad martā Suomutunturos. Pēc vairākām neveiksmēm savu reālo varējumu parādīja jauniņais Žaks Gedra, kurš savā pirmajā sezonā junioros un sestajās FIS sacensībās ieguva 58 FIS punktus, kas priekš 16 gadus jauna kalnu slēpotāja ir ļoti atzīstami. Žaks no trīs gadus vecākā Mika atpalika 4,82 sekundes un ierindojās 12.vietā, vienu vietu priekšā somam Palanderam (tas nebija 1999.gada pasaules čempions slalomā Kalle Palanders, bet 17 gadus jaunais Saku – aut.piez.). Danielam Fogelim 19.vieta (+7,49 s, 77 FIS punkti), bet 25.vieta Klāvam Rubenim, kurš atkal kļūdījās pirmajā braucienā, bet joprojām šis vispusīgais sportists demonstrēja neatlaidību, kāpjot atpakaļ, jo ļoti gribējās tikt uz otro braucienu un līdz finišam divu braucienu summā. Elvim Opmanim un Dāvim Zvejniekam izstāšanās.

Sievietēm pirmajā braucienā 10.laiku uzrādīja Evelīna Gasūna, no līderes čehietes Gabriēlas Capovas atpaliekot krietni mazāk nekā iepriekšējās dienas – 1,44 sekundes, kas veicinātu savu punktu rekorda sasniegšanu, taču tāpat kā Kristaps arī Evelīna nebija pareizi izbraukusi vārtus un saņēma vēlāk diskvalifikāciju pirmajā braucienā. Līdz ar to labāko rezultātu no mūsējām divu braucienu summā uzrādīja Liene Bondare, kura uzvarētājai tai pašai Capovai zaudēja 9,19 sekundes un ieņēma 12.vietu, sestdien savus līdz šim sezonas labākos punktus uzlabojot par 0,9 punktiem – 90,91 FIS punkts. Savus labākos punktus (103,78) ne tikai sezonā, bet arī nupat novembrī sākušajā karjerā tieši FIS sacensībās ieguva Elīna Nežborte, kura bija divas sekundes lēnāka par Lieni un ieņēma 15.vietu. Tik liels „lēciens” kā Žakam laikam gluži nesanāks, taču jau pavisam drīz Elīnai vajadzētu būt pirmajiem punktiem zem simta. 20.vieta Elizabetei Šternai (+19,53 s, 158 FIS punkti), bet 22.vietā ierindojās Katrīna Kupča (+39,10 s, 286 FIS punkti). Odrija Baldiņa, atrodoties noslēdzošajā pozīcijā, neizgāja uz starta otrajā braucienā. 


4 Komentāri

Te daudz kas tā mainās, no neveiksmēm uz veiksmēm, sekunžu dałas, ka izskatās pēc laimes spēles, kur gan vajadzīga laikam arī liela precizitāte un drosme vienlaicīgi...

01 • 12 • 2014 / 23:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv