ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

29 • 03 • 2015

Māsas Gasūnas labi nostartē Zviedrijas čempionātā slalomā

Saistītā informācija

Sestdien savas mammas Vārda dienā Zviedrijas čempionātā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā labus rezultātus uzrādījušas Latvijas izlases dalībnieces māsas Gasūnas. Pāri par 60 dalībnieču vidū Lelde iekļuva desmitniekā un izcīnīja 8.vietu, bet Evelīna bija deviņpadsmitā. Vīriešiem no 92 dalībniekiem 30.vietā ierindojās Toms Sarkanis. Sievietēm uz starta izgāja 68 kalnu slēpotājas no trim valstīm – Zviedrijas, Latvijas un Somijas. Šoreiz sacensības izlaida piektdien milzu slalomā sudraba medaļu ieguvusī zviedru numurs viens dāmām slalomā un pasaules otrā labākā šīs sezonas slalomiste Frīda Hansdotira, toties pārējās pasaules kausa posmos augstas vietas iegūstošās vadošās Zviedrijas kalnu slēpotājas bija ierindā un arī izcīnīja pirmās piecas vietas, veidojot lielu „plaisu” starp piecinieku un nākošajām tuvākajām konkurentēm. Piemēram, astoto vietu ieguvusī L.Gasūna no piektās vietas atpalika divas ar pusi sekundes.

Pirmajā braucienā Lelde uzrādīja 10.laiku un divas ar pusi sekundes atpalika no līderes un tiešām teicami pirmo trasi veikušās Emīlijas Vikstrēmas, kura pat otro laiku uzrādījušo Annu Svennu Laršoni apsteidza par 0,61 sekundi. Taču otrais brauciens Soču Olimpisko spēļu sestās vietas ieguvējai Vikstrēmai nepadevās tik lielisks, kaut arī viņa uzrādīja otro laiku, un tas par labu nāca mūsu kalnu slēpotājai, jo līdz ar to divu braucienu summā sanāca mazāk zaudēt, un atstarpe līdz uzvarētājai bija ne tikai mazāka par piecām sekundēm, bet pat zem četrām – 3,88 sekundes. Taču pie tā nopelns ir arī mūsu labākajai slalomistei, kura ļoti labi veica otro braucienu, un tas ļāva Leldei ieņemt astoto vietu un nopelnīt 38,66 FIS punktus, kas šajā spēcīgajā konkurencē ir ļoti atzīstams rezultāts, neskatoties uz to, ka vairāk nekā piecpadsmit punktus atpaliek no labākā rezultāta. Evelīna Gasūna māsai zaudēja 2,18 sekundes un ar 19.vietu spēja ielauzties divdesmitniekā, nopelnot otros labākos punktus karjerā – 55,81 FIS punkti. Ieva Meldere uzvarētājai zaudēja jau ap piecpadsmit sekundēm (14,38 s) un ieņēma 40.vietu, bet Liene Bondare izstājās otrajā braucienā.

Otrajā braucienā „izšāva” pagājušā gada trešās vietas ieguvēja pasaules kausā Orē Anna Svenna Laršona, kura gandrīz par sekundi nobrauca ātrāk nekā pārējās „spicās” zviedrietes, tādējādi no otrās vietas pakāpjoties uz pirmo un par ceturtdaļsekundi apsteidzot līderi pēc pirmā brauciena Vikstrēmu. Trijnieku noslēdza decembrī pasaules kausa posmā Orē uzvarējusī Marija Pietelā-Holmera.

Vīriešiem no top vīriem iztrūka Matiss Hargins, Mats Laršons un Jens Bigmarks, bet tikmēr pie uzvaras tika pasaules čempionāta sestās vietas ieguvējs Andrē Mīrers, kuram sešas ar pusi sekundes piekāpās trīsdesmito vietu ieguvušais Latvijas pārstāvis Toms Sarkanis, nopelnot 64,63 FIS punktus.

1 Komentāri

DELFI
30 • 03 • 2015 / 12:07
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv